2024.augusztus.01. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Ragyogjon kékben – program az autizmussal élőkért Békéscsabán

3 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/48668"><img class="image image-preview" src="/files/images/iaut.jpg" border="0" width="77" height="78" /></a></span>2011. április 2-án, Békéscsabán az Autizmus Világnapja alkalmából a világ számos nagyvárosához csatlakozva kék fénnyel világítják ki a Békés Megyei Jókai Színház épületét. A különleges kivilágítás bekapcsolására Farkas Zoltánt Békés Megye Képviselő-testületének elnökét kérte fel a rendezvény szervezője az AUT-PONT Alapítvány. <td valign="top"> </td>  <br />

iaut2011. április 2-án, Békéscsabán az Autizmus Világnapja alkalmából a világ számos nagyvárosához csatlakozva kék fénnyel világítják ki a Békés Megyei Jókai Színház épületét. A különleges kivilágítás bekapcsolására Farkas Zoltánt Békés Megye Képviselő-testületének elnökét kérte fel a rendezvény szervezője az AUT-PONT Alapítvány. 

 

  

iaut2011. április 2-án, Békéscsabán az Autizmus Világnapja alkalmából a világ számos nagyvárosához csatlakozva kék fénnyel világítják ki a Békés Megyei Jókai Színház épületét. A különleges kivilágítás bekapcsolására Farkas Zoltánt Békés Megye Képviselő-testületének elnökét kérte fel a rendezvény szervezője az AUT-PONT Alapítvány. 

 

  
    

A  Ragyogjon kékben  akció egy amerikai kezdeményezés, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet az autizmussal élő társainkra. A nagyszabású nemzetközi akció keretében a világ számos nagyvárosában egy-egy emblematikus középületet kék fénnyel világítanak ki 2011. április 2-án, az Autizmus Világnapján. Magyarország az idén is csatlakozik a nemzetközi programhoz. Budapesten az Autisták Országos Szövetsége a Parlament kék világításának bekapcsolására Schmitt Pált Magyar Köztársaság elnökét kérte fel.

A főváros mellett az egyik vidéki program Békéscsabán lesz
A békéscsabai programot a Dél-Alföldön legtöbb családdal kapcsolatot tartó AUT-PONT Alapítvány szervezi. A rendezvény célja felhívni magánszemélyek és vállalkozások figyelmét az autizmussal élő emberek élethelyzetére, szükségleteire.

Békéscsabán a Jókai Színház épülete ragyog majd kékben, melynek világítását Farkas Zoltán Békés Megye Képviselő-testületének elnöke fogja bekapcsolni. A meghívottakat Fekete Péter a Békés Megyei Jókai Színház igazgatója köszönti.

A színház előtt, egy baráti tábortűz körül az alapítvány által meghívott gitárosok 9 ismert dalt játszanak el közösen. A jelenlévők csatlakozhatnak a  Ragyogjon kékben  programhoz egy közös csoportkép készítésével a kékben ragyogó színház előtt, amikor mindenki bekapcsolja mobiltelefonját, az ég felé fordítva a fotózás ideje alatt. A program végén a vendégeket egy pár virslivel vendégelik meg a szervezők.

AUT-PONT Alapítvány 60 településen, 192 autizmussal élő családdal tart kapcsolatot a Dél-alföldön. A békéscsabai székhelyű alapítvány célja, hogy a segítő szolgáltatások nyújtása mellett azok sikeres működtetése érdekében adományokat gyűjtsön magánszemélyektől és vállalkozásoktól.

Autizmus Világnapja – 2007 december 18-án, az ENSZ 62/139-es határozata jelölte ki április 2-át az Autizmus Világnapjának azzal a céllal, hogy felhívja a világ figyelmét az autizmusra, az autizmus spektrum zavarra amely tízmilliókat érint a földön. Az Autizmus Világnapja ENSZ határozat kéri a tagállamokat, hogy tegyenek lépéseket annak érdekében, hogy az autizmust minél szélesebb körben megismerjék a társadalmaikban.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.