2024.július.18. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Évente legalább egy vírusfertőzéssel és naponta a spamek törlésével küzdenek a felhasználók

5 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--> <!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/49649"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/image008195.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="69" /></a></span>A VIPRE vírusirtó hazai képviselete megbízásából készített felmérésében a megkérdezettek 58 százalékának számítógépe évente legalább egyszer megfertőződik; a válaszadók fele pedig minden nap töröl kéretlen levelet a postafiókjából; a válaszadók 25 százaléka tervezi táblagép vásárlását -</p>

image008195.thumbnailA VIPRE vírusirtó hazai képviselete megbízásából készített felmérésében a megkérdezettek 58 százalékának számítógépe évente legalább egyszer megfertőződik; a válaszadók fele pedig minden nap töröl kéretlen levelet a postafiókjából; a válaszadók 25 százaléka tervezi táblagép vásárlását –

image008195.thumbnailA VIPRE vírusirtó hazai képviselete megbízásából készített felmérésében a megkérdezettek 58 százalékának számítógépe évente legalább egyszer megfertőződik; a válaszadók fele pedig minden nap töröl kéretlen levelet a postafiókjából; a válaszadók 25 százaléka tervezi táblagép vásárlását –

A VIPRE vírusirtó hazai képviseletének megbízásából több mint 3000 egyéni és vállalati felhasználó megkérdezésével széleskörű informatikai felmérés készült. A vállalat olyan mindennapos informatikai témákban kérdezte meg a kérdőív kitöltőinek a véleményét, mint például a vírusvédelem, az elektronikus levelezés, a közösségi portálok vagy az egyre divatosabb táblagépek használata. A felmérés rávilágít arra, hogy a felhasználók számára a legfontosabb kihívást 2011-ben is még mindig a spamek és a vírusok elleni védekezés jelenti: a válaszadók 58 százaléka jelezte, hogy az utóbbi egy évben egyszer legalább megfertőződött a számítógépe. A lehető legátfogóbb védelem elérése érdekében a felhasználók örömmel üdvözölnének a szokásostól eltérő licencelési technikákat, például a korlátlan családi licencet, amellyel az egy háztartásban található összes számítógép egy előfizetéssel védhető, vagy a lejárat nélküli licenceket. A megkérdezettek 48 százaléka pedig minden nap töröl kéretlen leveleket online postaládájából. Bár Bill Gates 2006-ra jósolta a spam levelek megszűnését, az elmúlt 5 év alatt sem sikerült végleges megoldást találni erre a vállalati és az egyéni felhasználók széles rétegeit egyaránt érintő problémára.

 image006323.thumbnailA VIPRE vírusirtó magyarországi képviselete megbízásából készített felmérés főbb megállapításai:

 

Vírusvédelem

 

  • A válaszadók 98 százaléka használ valamilyen vírusirtót informatikai eszközein, viszont csak 24 százalékuk fizet is a biztonsági szoftverért.

 

  • A megkérdezettek 58 százaléka jelezte, hogy megfertőződött a számítógépe az elmúlt egy évben.

 

  • A felhasználók a kérdőív kitöltése során egy 1-5-ig terjedő skálán osztályozhatták a legelterjedtebb vírusirtókat, attól függetlenül, hogy térítés ellenében vagy díjmentesen igénybe vehetőek-e a szoftverek. Az értékelés szerint a válaszadók a VIPRE (4,68), a Symantec (4,17) és a Kaspersky (4,07) vírusirtókkal a legelégedettebbek.

 

  • A vírusvédelmi licencekkel kapcsolatos kérdésre adott válaszokból kiderül, hogy a kérdőívet kitöltő felhasználók közel kétharmada jó ötletnek tartja a szokásostól eltérő licencelési technikákat, például a korlátlan családi licencet (65 százalék) – amellyel az egy háztartásban található összes számítógép egy előfizetéssel védhető – illetve a lejárat nélküli licencet (61 százalék).

 image004668.thumbnail

 Számítógép-használat

 

  • A megkérdezettek több mint 56 százaléka legalább két számítógéppel rendelkezik egy háztartásban.

 

  • Táblagépet a kérdőívet kitöltők 5,5 százaléka használ, és további 25 százalékuk tervezi, hogy a közlejövőben vásárol ilyen eszközt.

 

  • A megkérdezett felhasználók körében – például az észak-amerikai vásárlási trendekkel szemben – az iPad mellett az Android rendszert futtató táblagépeket is szívesen vásárolnak.

 

  • A táblagép tulajdonosok és a vásárlást tervező válaszadók számára a kedvező ár csak másodlagos szempont volt a kiválasztás során, mert az eszköz márkája és minősége játszott inkább meghatározó szerepet a döntésben. Az alkalmazások csupán a harmadik helyre szorultak, hiszen az eszközök előnye csak a használat során mutatkozik meg az applikációkon keresztül.

 

 

Levelezés

 

  • A megkérdezettek 59 százaléka rendelkezik freemail és 49 százaléka Gmail postafiókkal. Meglepő módon mindössze minden 10. megkérdezett használja a Facebook saját email szolgáltatását.

 

  • Továbbra is mindennapos problémát jelent a spam: a megkérdezettek 48 százaléka naponta töröl kéretlen elektronikus levelet postafiókjából.

 

 

 

Közösségi portálok

 

  • A megkérdezettek több mint kétharmada használja aktívan a Facebook és az Iwiw közösségi oldalakat. A Facebook meredeken felfelé ívelő fejlődésével és folyamatos térnyerésével szemben az Iwiw stagnál.

 

  • A Twittert mindössze a válaszadók 4 százaléka használja.

 

  • A kérdőívet kitöltő felhasználók 16 százaléka egyetlen közösségi portálon sem aktív.

 

 

 

A felmérésről

 

A VIPRE vírusirtó hazai képviseletének megbízásából készített széleskörű informatikai felmérés több mint 3000 hazai vállalati és egyéni felhasználó megkérdezésével készült. A válaszadók több csatornán, közösségi oldalakon és a vállalat hírlevelén keresztül is szabadon kitölthették a kérdőívet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.