2024.július.21. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Idén tavasszal nyílnak a templomajtók — Öt Templom Fesztivál május 12-16.

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> 72 1024x768 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--> <!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/49950"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image2_249.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="77" /></a></span>Csütörtökön indul és jövő hétfőig tart Győr-Újváros templomainak ünnepe az Öt Templom Fesztivál. Öt nap, öt templom, öt vallás és számtalan program a kultúra ezer szegletéből, egy fesztiválon, ahol nincs sör, nincs virsli, de van hit és rengeteg ismerkedés a másik ember szeretetével.

image2 249.thumbnailCsütörtökön indul és jövő hétfőig tart Győr-Újváros templomainak ünnepe az Öt Templom Fesztivál. Öt nap, öt templom, öt vallás és számtalan program a kultúra ezer szegletéből, egy fesztiválon, ahol nincs sör, nincs virsli, de van hit és rengeteg ismerkedés a másik ember szeretetével.

image2 249.thumbnailCsütörtökön indul és jövő hétfőig tart Győr-Újváros templomainak ünnepe az Öt Templom Fesztivál. Öt nap, öt templom, öt vallás és számtalan program a kultúra ezer szegletéből, egy fesztiválon, ahol nincs sör, nincs virsli, de van hit és rengeteg ismerkedés a másik ember szeretetével.

Templomajtók, parókia udvarok nyílnak és várják – kitartó szeretettel – hatodik éve közös vendégeiket, egy utcában, ahol öt felekezet egy-egy temploma áll. Öt gyülekezet és a fesztivált szervező Karzat Kultúrközpont Alapítvány várja művészettörténeti és helytörténeti előadásokra, konferenciára, zeneiskolai növendékhangversenyekre, bábszínházba, koncertre, kiállításra és színházi premierre  az érdeklődőket.

A sort az angyalokról szóló tematikus konferencia nyitja, amin Heidl György eszmetörténész meghívására, neves vallástörténészek, eszmetörténészek adják egymásnak a pódiumot a fesztivál első két napján, a fesztivál új helyszínén, az Evangélikus Szeretetház dísztermében. Hétvégére várják a szervezők a prágai művészeti akadémia, a DAMU nemzetközi színházi workshopjának diákcsapatát, akik öt országot képviselve alkotnak egy alkalmi társulatot. Előadásuk, csakúgy mint Matija Solce szlovén bábművész egyszemélyes produkciói, a görög katolikus templomba várják a bábjáték híveit.

Tematikus programcsokor emlékezik a zsidó származású színpadi szerzőkről, kabaristákról és dalszerzőkről a zsinagógában, egy kiállítás egy színháztörténeti előadás és egy igazi kuriózumnak számító premier várja a téma után érdeklődőket. Utóbbi Pál Kálmán rendezésében a Budapest Bár és a Karzat Színház közös produkciója, vendégszerepben Sebestyén Bálinttal, a Győri Balett magántáncosával.

A katolikus templom fantasztikus akusztikájú terét péntek estére a Bubnó Tamás vezette Szent Efrém Férfikar hangja tölti meg, míg másnap az evangélikus Öregtemplom padjaiba várják a régizene kedvelőit a Custos Viol Consort és a Régizene Együttes közös koncertjére. A hétvége programját vasárnap Ferenczi György és a Rackajam koncertje zárja.

A fesztivál záróprogramjaként hétfőn, a református templomban a Kalákával és Kányádi Sándorral találkozhatnak az énekelt verseket kedvelők.

 www.karzat.hu

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.