2024.július.23. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Múltbéli énjével találkozik Marozsán Erika

4 perc olvasás
<!--[if !mso]> <style> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} </style> <![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/54217"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image1_397.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="27" /></a></span>Mostanában egy majdnem elfeledett önmagához tér vissza Marozsán Erika. A színésznő hosszú éveket töltött a Balettintézetben, és most a Bozsik Yvette Társulattal felelevenítheti táncos tudását. A Bál, avagy a táncos mulatság című darab felújított változatában ő játssza az egyik főszerepet. </p> <p> 

image1 397.thumbnailMostanában egy majdnem elfeledett önmagához tér vissza Marozsán Erika. A színésznő hosszú éveket töltött a Balettintézetben, és most a Bozsik Yvette Társulattal felelevenítheti táncos tudását. A Bál, avagy a táncos mulatság című darab felújított változatában ő játssza az egyik főszerepet.

 

image1 397.thumbnailMostanában egy majdnem elfeledett önmagához tér vissza Marozsán Erika. A színésznő hosszú éveket töltött a Balettintézetben, és most a Bozsik Yvette Társulattal felelevenítheti táncos tudását. A Bál, avagy a táncos mulatság című darab felújított változatában ő játssza az egyik főszerepet.

 

2011 október 8-án lesz a Nemzeti Táncszínházban a Bozsik Yvette Társulat Bál, avagy a táncos mulatság című előadásának felújító premierje. A darabot Bozsik Yvette a Nemzeti Táncszínház kérésére újítja fel, Marozsán Erika és Vati Tamás főszereplésével.

 

– A Balettintézetben töltött évek emlékeit még mindig mélyen őrzöm a lelkemben, és talán az izmaimban is. Minden próba egy furcsa érzelmi folyamat, mintha a 19 éves önmagammal találkoznék, vagy legalábbis egy majdnem elfelejtett énemmel. Ha nem is megy még zökkenők nélkül, de igyekszem helyt állni e táncos darabban, csodálatos táncosok között. Érdekes kihívás – mondta a szerep kapcsán Marozsán Erika, aki gőzerővel próbál a bemutatóra.

 

A színésznő és Bozsik Yvette másodszor dolgoznak együtt. A közös munkáról Erika a következőt mondta: „Yvette türelmes, ugyanakkor nagyon is maximalista velem. Olyan erős kisugárzása van, hogy az ember amint belép vele a próbaterembe, elfeledi minden fáradtságát és izomfájdalmát."

 

A Bál, avagy a táncos mulatság című darabot Ettore Scola A bál című filmje inspirálta. Az előadásban
a tánc mellett fontos szerepet kap a zene, amely ízelítőt ad a XX. század legfontosabb zenei irányzataiból,
a dzsessztől kezdve a sanzonig, a klasszikustól a mai modern zenéig.

 

2011. október 8. szombat, 19.00 óra

Nemzeti Táncszínház – Színházterem

 

Az előadás időtartama: 2X30 perc

Jegyárak: 2 300 Ft, 2 100 Ft

 

felújító premier

Bozsik Yvette Társulat

Bál, avagy a táncos mulatság

 

 

Bozsik Yvette felújított koreográfiája a Nemzeti Táncszínház felkérésére készült két részes mű, melyben egy táncos összejövetel ürügyén találkozhatunk különböző emberi sorsokkal és kapcsolatokkal. A darabot Ettore Scola A bál című filmje inspirálta.

 

A mű első része, mely akár bálteremben is játszódhat, remek lehetőséget ad az emberi karakterek groteszk és humoros ábrázolására. A különböző stílusú táncok, keringők, tangók vágyakat és beteljesületlen álmokat keltenek életre. A második rész hangulata sokkal elemeltebb, költőibb. A tér egy óceánpartot is idézhet, ahol a bálterem volt táncosai saját személyes emberi sorsukat mutatják be, eltáncolva magányukat és életük különböző, megismételhetetlen pillanatait.

 

A darab hangulatát meghatározza a zene, amely ízelítőt ad a XX. század legfontosabb zenei irányzataiból,
a dzsessztől kezdve a sanzonig, a klasszikustól a mai modern zenéig.

 

 

Táncolják:

Marozsán Erika, Vati Tamás,

Blaskó Borbála, Kalmár Attila, Fülöp Tímea, Gombai Szabolcs, Hasznos Dóra, Székely Szilveszter, Valencia James, Csere Zoltán, Samantha Kettle, Vislóczki Szabolcs,

Krausz Alíz, Federico Marcos Moreno Hernandez

 

Jelmez: Bozóki Mara ∙ Díszlet: Pető József, Vati Tamás

Fény: Pető József ∙ Koreográfus-asszisztens: Soós Erika, Vislóczki Szabolcs

Kreatív producer: Iványi Marcell

 

Koreográfus: Bozsik Yvette

 

 

 

 Nemzeti Táncszínház 2011-ben ünnepli fennállásának 10. évfordulóját. A színházat a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma alapította a Táncfórum 20 éves eredményes működésének jogutódjaként, engedve a táncművész szakma több évtizedes kérésének.

Az elmúlt tíz évben a Budai Várnegyedben található színház a magyar táncművészet otthona lett.
A teátrum műfaji kötöttségek nélkül biztosít fellépési lehetőséget a hivatásos magyar táncművészet képviselőinek. A programban a folklórtól, a klasszikus baletten és a kortárs táncszínházon át, a tangóig minden megtalálható. 

A Nemzeti Táncszínház Galériája magyar képzőművészek időszakos kiállításainak ad otthont, míg a Kerengő Galériában rendszeresen fotókiállításokat szerveznek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.