Akár ötször tartósabb élelmiszerek
2 perc olvasásA tudomány két igazán hatékony élelmiszertárolási módot ismer, a vákuumzárást és a hűtést, fagyasztást. A spanyol Fagor cég új, Vac Packer hűtőszekrénye most e kettőt kombinálja. A 219 plusz 72 literes, kombinált hűtőszekrényben ugyanis helyet kapott egy vákuumozó fiók, mellyel bármilyen élelmiszert, legyen az felvágott, sajt, friss hús vagy zöldség, egy mozdulattal becsomagolhatunk. Ennek hatására – a hűtéssel együtt – három-ötször tovább marad friss minden, mint vákuumzárás nélkül.
A tudomány két igazán hatékony élelmiszertárolási módot ismer, a vákuumzárást és a hűtést, fagyasztást. A spanyol Fagor cég új, Vac Packer hűtőszekrénye most e kettőt kombinálja. A 219 plusz 72 literes, kombinált hűtőszekrényben ugyanis helyet kapott egy vákuumozó fiók, mellyel bármilyen élelmiszert, legyen az felvágott, sajt, friss hús vagy zöldség, egy mozdulattal becsomagolhatunk. Ennek hatására – a hűtéssel együtt – három-ötször tovább marad friss minden, mint vákuumzárás nélkül.
Az erre a célra szolgáló fiók automatikusan csukódik, a rendszer kompatibilis bármely vákuumzsák típussal, és 30 cm szélességig önállóan le is zárja az egyes csomagokat. Bár a vákuumzárás elsőre a felhasznált zsákok miatt drágának tűnhet, a felmérések szerint a lényegesen kevesebb kidobott étel miatt mégis gazdaságos.
A No Frost technológiás hűtőszekrény interaktív érintőképernyős vezérlést kapott az ajtó külsejére, a fagyasztó és a hűtő teljesítménye pedig külön szabályozható. A nyitva hagyott ajtókra csipogás figyelmeztet, ahogy a hideglánc megszakadására is.