2024.augusztus.18. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

3 az 1-ben, és mint a láncszemek kapcsolódnak

9 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p> <span class="inline inline-left"><a href="/node/55596"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/KMI.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="70" /></a></span>Szerintem. Határon túli színtársulatok vendégjátéka kezdődik a József Attila Színházban. Ha színház, akkor a jelmez és stylist fogalom igazán közeli, ezért Lakatos Márk szalonjáról írnék. A szalonavatón a Carbonfools muzsikált, akikkel a T-Mobile a FUN díjcsomagját színesítette. Remélem, elnyeri az olvasók tetszését e kis összeállítás.</p> <p> 

 kmi.thumbnailSzerintem. Határon túli színtársulatok vendégjátéka kezdődik a József Attila Színházban. Ha színház, akkor a jelmez és stylist fogalom igazán közeli, ezért Lakatos Márk szalonjáról írnék. A szalonavatón a Carbonfools muzsikált, akikkel a T-Mobile a FUN díjcsomagját színesítette. Remélem, elnyeri az olvasók tetszését e kis összeállítás.

 

 kmi.thumbnailSzerintem. Határon túli színtársulatok vendégjátéka kezdődik a József Attila Színházban. Ha színház, akkor a jelmez és stylist fogalom igazán közeli, ezért Lakatos Márk szalonjáról írnék. A szalonavatón a Carbonfools muzsikált, akikkel a T-Mobile a FUN díjcsomagját színesítette. Remélem, elnyeri az olvasók tetszését e kis összeállítás.

 

A határon túli színtársulatok vendégjátékai a József Attila Színházban.
A
külhoni magyar színtársulatok produkciói a magyar színházművészet szerves részének tekintendők, ezért rendkívül fontos, hogy a határon túli színházi műhelyekben folyó magas színvonalú munkát a magyarországi, budapesti közönség is megismerhesse. Az elmúlt 10- 12 évben ennek fóruma működött, de sajnos – úgy tűnik – ez a sorozat 2011-ben megszakadt. Ezért érzi feladatának a József Attila Színház, hogy a 2011/2012-es színházi évadban sorozatszerűen mutassa be a külhoni magyar színtársulatok figyelemre méltó előadásait.
A produkciók többsége még nem volt látható Magyarországon, sőt a 11 előadásból 6-ot a társulatok ebben a színházi évadban mutattak, mutatnak be.
A vendégjáték-sorozat november 18-án a Kassai Thália Színház bemutatkozásával kezdődik. A felvidéki társulat a város legismertebb szülötte, Márai Sándor világhírű regényének színpadi változatát adja elő. A gyertyák csonkig égnek című darabot Beke Sándor állította színpadra.
December 8-án a legnépszerűbbnek mondható határon túli társulat, a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház (korábbi nevén Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház) lép a budapesti közönség elé. A talán legnehezebb körülmények között dolgozó együttes Molnár Ferenc népszerű vígjátékát, az Üvegcipőt mutatja be Árkosi Árpád rendezésében.
Január 22-én és 23-án – a Magyar kultúra napjához kapcsolódóan – egy klasszikus és egy kortárs magyar szerző műve látható. Előbb a csíkszeredai Csíki Játékszín mutatja be Tasnádi István Finito című verses szatíráját, görbe tükröt tartva korunk média vezérelte világának. A kisvárdai fesztivál közönségdíjas előadását Románia egyik legismertebb és legnevesebb rendezője, Victor loan Frunzá állította színpadra.
Ezt követően a Nagyváradi Szigligeti Színház előadásában látható a színház névadójának Liliomfi című vígjátéka, mely előadás a színház megnyitásának 111. évfordulóján volt először látható. A vezetésében is megújult nagyváradi színtársulat második bemutatója, melyet Keresztes Attila, a szatmárnémeti színház igazgatója rendezett, nem lehet ugyanaz a Liliomfi, ami első váradi előadása idején volt. Reflektálnia kell mind az örökös, ciklikusan ismétlődő, mind az új problémákra, ugyanakkor a két korszak közötti hasonlóság is szembetűnő, hiszen ahogyan a vándorszínészet korában a „teátristákra" sanyarú sors várt, úgy ma újra a színművészet és a színészek kiszolgáltatottságát tapasztalhatjuk.

2012 februárjában a két Szabadkán működő színtársulat, a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata, valamint a Szabadkai Kosztolányi Dezső Színház lesz a József Attila Színház vendége. A Vajdasági Magyar Nemzeti Színház címre pályázó Szabadkai Népszínház két klasszikust és egy ifjúsági musicalt mutat be. Csehov Cseresznyéskertjének rendezője, Bérczes László a cseresznyéskert sorsát a kisebbségi szokások margójára sodródó színházzal állítja párhuzamba. Szekeres Csaba rendező Ibsen Nórájával arra a kérdésre keresi a választ, hogy miért egyre több az olyan házaspár, élettársi kapcsolatban élő, akik évek óta nem beszéltek egyetlen tartalmas mondatot sem egymással. A szabadkai társulat harmadik előadásában a Nobel-díjas boszniai író, költő, lvo Andric meséje, az Aska és a farkas – Zalán Tibor színpadi átiratában – ifjúsági musical formájában elevenedik meg Hernyák György rendezésében.
A Szabadkai Kosztolányi Dezső Színház az egyik legkísérletezőbb határon túli társulat. Az új színházi formák és kifejezésmódok keresése mindkét meghívott produkcióban felfedezhető. Az Éljen a szerelem! filmszerű jelenetekben mutatja be, hogy a maradandósággal, az örökléttel szembeni elmúlás fájdalma az esztétikai értelemben vett szépben oldódhat csak fel. A darabot a nálunk elsősorban filmrendezőként ismert Tolnai Szabolcs állította színpadra. A Kosztolányi Színház másik előadása (Urbán András: BÉRES MÁRTA ONE-GIRL SHOW) egy csodálatos vajdasági színésznő, Béres Márta életének mozaikképeit tárja elénk. Reális és szürreális, vagány és üde színfoltja a Kosztolányi Dezső Színház repertoárjának, egy szerethető, izgalmas utazás a túlzások és realitások talaján.
A határon túli színházak előadásait bemutató sorozat 2012 áprilisában a Komáromi Jókai Színház két produkciójával zárul. Lázár Ervin klasszikus meséjét, a Szegény Dzsoni és Arnikát Laboda Kornél rendezi; a 20. század egyik legjelentősebb erdélyi drámaírója, Székely János Caligula helytartója című darabját pedig a marosvásárhelyi születésű, operettszínházi, nemzeti színházi, egri, pécsi és kecskeméti rendezéseiről ismert Béres Attila állítja színpadra. A hatalom és a hatalomnak kiszolgáltatott ember minden időben aktuális konfliktusát feszegető darabot a komáromi társulat 2012 márciusában mutatja be, de joggal bízunk abban, hogy a nagyszerű társulat és a kiváló rendező közös munkájából emlékezetes előadás születik, mely a többi meghívott produkcióval együtt a budapesti közönség érdeklődésére is méltán tarthat számot.

 

Megnyitotta kapuit a Lakatos Márk Makeover Szalon. Kolibri jégszobrok, kirakatban játszó zenekar, pink szőnyeg, hatalmas szappanbuborékok és még nagyobb tömeg. Különleges estén nyitotta meg kapuit a Lakatos Márk Makeover Szalon. A Vörösmarty téren, a kirakatban zenélt Fehér Balázs, a Carbonfools énekese a csapat gitárosával, valamint a szalon előtt Ladányi Andrea táncos-koreográfus különleges előadással nyűgözte le az érkezőket. Lakatos Márk sok éves álmát váltotta valóra az üzlet megnyitásával.

„Az elmúlt évek során a televíziós műsoraimban nagyon sok hölgyet és urat alakítottam ár. Egyre többen lettek, akik szerettek volna az élmény részesei lenni, ehhez már a televízió kevés volt. Ezért megálmodtam ezt a helyet, ahol exkluzív, de intim körülmények között szépülhetnek az arra vágyók. Az első vendégünk az édesanyám volt, akit négy éves korom óta öltöztetek különböző eseményekre." – árulta el Lakatos Márk. – „Peller Mariann átalakulásával nyitottunk meg a szalont. Ő az, aki megtestesíti azokat a hölgyeket, akiket a későbbiekben várunk.  Intelligens, érzékeny nő, akinek sok elvárásnak kell megfelelnie. Mi abban segítünk neki, hogy ezekben a helyzetekben magabiztos legyen, és mindig szeresse magát." – tette hozzá a népszerű és elismert stylist.

A TV2, az ÖsszeEsküvők műsorvezetője, Peller Mariann hatalmas változáson ment át, a sztár stylist és csapata segítségével vörös, hullámos hajjal, visszafogott sminkkel, vibráló, zöld ruhában állt a nagyközönség elé, bár magától sosem vállalkozott volna ilyen nagy átalakulásra.

„Nagyon jó csapat vett „kezelésbe". Nem csak arra figyeltek, hogy jól nézzek ki, hanem a lelkemre is, ami nagyon fontos, főleg ha egy ilyen átalakulásról van szó. Elégedett vagyok a végeredménnyel, bár először ódzkodtam a hajszínváltozástól. Nem nagyon szerettem volna, de Márknak határozott, komoly elképzelései voltak a külsőmet illetően. Végül ebben a vöröses hajszínben egyeztünk meg, ami nagyon tetszik. Egyre jobban kezdem a magaménak érezni, úgyhogy most egy ideig biztosan ilyen is marad a frizurám." – mondta Mariann.

Az eseményen Márknak és tulajdonostársainak, Hámori Barbarának és Tóth Hajnalkának olyan sztárok gratuláltak, mint Andy Vajna, Gryllusz Dorka, Tatár Csilla valamint Fésűs Nelly. A vendégeknek Segal Viktor és Gianni készített különleges „makeover" falatkákat. Mivel Márk pezsgőlovag, ezért a jeles alkalmon mással nem is koccinthatott volna az ünneplő közönség, mint a buborékos itallal.

 

T-Mobile eseményen forgatták a The Carbonfools új videoklipjét. 

Az utóbbi Colormix Live rendezvény látogatói nem csak egy jó buli résztvevői lehettek, hanem közülük többen a The Carbonfools helyszínen forgatott videoklipjének a szereplőivé avanzsálhattak. Az ingyenes koncert mellett ugyanis a legkitartóbbak részt vehettek egy óriási festékszóró csatában, amelynek egyes jelenetei bekerültek a zenekar új, Sunset című videoklipjébe (http://www.youtube.com/watch?v=TsCNY4FRWtA). A klip további érdekessége, hogy vendégelőadóként feltűnik benne a csapat basszusgitárosának, Miklós Milánnak az édesapja, ám ő csak az arcát adja a felvételhez, a hang nem az övé, a hangfelvételen az énekes, Fehér Balázs édesapja énekli az operabetétet.

A Colormix Live esemény, amelyre a www.colormixlive.hu oldalon lehetett jelentkezni, a T-Mobile fiatalok számára kialakított FUN díjcsomagját és a hozzá kapcsolódó sokszínű kedvezményeket népszerűsítette. Olyan ismert, a fiatal korosztály által kedvelt márkák, mint a Levi's, a Cinema City, a Don Pepe étteremhálózat, valamint az 576 Kbyte kínálnak a FUN kártyatulajdonosok részére jelentős kedvezményt termékeikből (http://www.t-mobile.hu/lakossagi/akciok/akcio/fun_like_dijcsomagok_kedvezmenyek/fun_dijcsomag ).

A The Carbonfools zenekar 2001-ben debütált a hazai könnyűzene színpadán, első nagylemezük Poisoned Goulash (Mérgezett gulyás) címmel 2004-ben jelent meg. Hangzásvilágukat az elektronikus alapok és az élő hangszeres muzsika fúziója határozza meg. Zenéjük a rock, blues, reggae, dub, disco, folk, ethno, darkwave és a mai modern elektronikus műfajok egyvelege.

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HÍRMORZSA

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.