2024.augusztus.18. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Kibővítette az online köthető termékek körét Magyarország egyik nagy biztosítója

8 perc olvasás
<span class="inline inline-left"><a href="/node/55604"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/_header_logo.thumbnail.gif" border="0" width="100" height="31" /></a></span>Tartja versenyképes kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjait 2012-ben is az Allianz Hungária Zrt. Magyarország piacvezető biztosítója a tavaly sikeresen bevezetett e-GFB terméket kiterjesztette a 3,5 tonna alatti össztömegű tehergépjárművekre és mezőgazdasági vontatókra is.  A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás mellé az új kiegészítő Allianz Assistance 24 szolgáltatást kínálják, amely mindössze évi 3360 forintért extra védelmet biztosít például az üzemanyag kifogyására és az abroncsok defektjére is.

header logo.thumbnailTartja versenyképes kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjait 2012-ben is az Allianz Hungária Zrt. Magyarország piacvezető biztosítója a tavaly sikeresen bevezetett e-GFB terméket kiterjesztette a 3,5 tonna alatti össztömegű tehergépjárművekre és mezőgazdasági vontatókra is.  A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás mellé az új kiegészítő Allianz Assistance 24 szolgáltatást kínálják, amely mindössze évi 3360 forintért extra védelmet biztosít például az üzemanyag kifogyására és az abroncsok defektjére is.

header logo.thumbnailTartja versenyképes kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjait 2012-ben is az Allianz Hungária Zrt. Magyarország piacvezető biztosítója a tavaly sikeresen bevezetett e-GFB terméket kiterjesztette a 3,5 tonna alatti össztömegű tehergépjárművekre és mezőgazdasági vontatókra is.  A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás mellé az új kiegészítő Allianz Assistance 24 szolgáltatást kínálják, amely mindössze évi 3360 forintért extra védelmet biztosít például az üzemanyag kifogyására és az abroncsok defektjére is.

A várható kedvezőtlen makrogazdasági kilátások, a növekvő infláció és a 2 százalékos általános forgalmi adó növekedés ellenére az Allianz 2012-re is versenyképes díjszintet kínál ügyfelei számára. Például egy 25 kW teljesítményű, 770 ccm-es Fiat (Panda) esetében a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás éves díja 6600 forint lesz a 2012-es évben.* Azok, akik hagyományos kötelező biztosítással rendelkeznek, tovább csökkenthetik díjukat a teljes mértékben elektronikus ügyintézésen alapuló e-GFB termékre való áttéréssel. Ennél a terméknél nemcsak a szerződés megkötése lehetséges az interneten keresztül, hanem minden további ügyintézés: a módosítás, a díjfizetés, valamint a kárbejelentés is elektronikusan, teljesen automatizáltan történik az Allianz ügyfélportálon keresztül. A társaság változatlanul díjazza az éves vagy féléves, illetve lehívásos (csoportos díjbeszedés) vagy bankkártyás díjfizetést. 

„A tavaly elsőként bevezetett e-GFB jelentős mérföldkő volt a biztosítási piacon zajló digitális forradalomban, az azóta végrehajtott fejlesztéseknek köszönhetően mára széles körű és magas minőségű online kiszolgálást nyújtunk honlapunkon és ügyfélportálunkon keresztül, ahol már azok is kényelmesen intézhetik ügyeiket, akik még nem álltak át elektronikus termékekre. Ezen felül az e-GFB mellett nemrégiben piacra dobtuk az online köthető e-Casco és lakásbiztosítási (e-otthon) termékeinket is, amelyeknél együttkötési kedvezményeket is érvényesítünk. Ma már ügyfeleink jelentős része használja az online szolgáltatásokat, és várakozásaink szerint a jövőben még tovább emelkedik az online ügyintézést előnyben részesítők száma" – hangsúlyozta Horváth Andrea, az Allianz vezérigazgató-helyettese.

Az e-termékkör kibővítése mellett az Allianz bevezette a GFB mellé köthető új assistance szolgáltatását is. Az új Allianz Assistance 24 kiegészítő biztosítás mindössze évi 3360 forintért Magyarországon még különlegesnek számító károkra is fedezetet nyújt. A „szokásos" assistance szolgáltatások mellett (mint például szállás, utazás, taxi-és kölcsönautó költségek térítése) a jármű műszaki vagy elektronikus hibája, illetve közúti baleseti jellegű töréskár esetén is jár szolgáltatás.  Kártérítés jár akkor is, ha például a biztosított a kulcsot a járműbe zárja, elveszíti, vagy jármű ajtajába töri, továbbá ha rossz minőségű, vagy hibás üzemanyagot tankol a járműbe, illetve elfogy az üzemanyaga, defektet kap, vagy a gumiabroncs károsodik.

További újdonság, hogy bevezették a „Plusz egy jármű" kedvezményt, amely egy természetes személy szerződő valamennyi új járművére érvényesíthető**, ha az ügyfélnek az új ajánlat kockázatviselésének kezdetekor van már egy élő, vagy ugyanazon kockázatviselési kezdetű új GFB szerződése (például ugyanazon szerződő által tett két új 2012. évi ajánlat esetén mindkettőre jár a kedvezmény, ha azonos mindkettőnek a kockázatviselés kezdete).

„Az Allianz, mint jelentős ügyfélkörrel rendelkező, piacvezető gépjármű-biztosító, a 2012. évre vonatkozó kötelező felelősségbiztosítási ajánlatát kockázatarányosan alakította ki. Célunk a felelős díjképzés oly módon, hogy tőkepozíciónk megtartásával biztosítani tudjuk ügyfeleink teljes biztonságát. Véleményünk szerint a kötelező gépjármű- felelősségbiztosítási díjak további drasztikus csökkenése már jelentős kockázatokat rejt magában, ugyanis egy alacsonyabb díjszint nem biztosítja a potenciálisan bekövetkező károk kifizetésének és tartalékának fedezetét" – mutatott rá Horváth Andrea. Bár az Allianz kutatása szerint az autótulajdonosok nagy része már nagyon alacsony árkülönbség miatt is hajlandó biztosítót váltani, a vezérigazgató-helyettes szerint érdemes figyelembe venni a díjszint mellett az ár-értékarányt és a biztosító tulajdonosi hátterét is, hiszen előfordulhat, hogy az alacsony díj csak az ügyfélkiszolgálás színvonalának csökkenésével tartható fenn, vagy rosszabb esetben – ahogy a közelmúlt magyar példája is alátámasztja – egy esetleges csőd is bekövetkezhet.

Ami a piacot illeti, az Allianz Hungária 2011 első félévében elért 28,8 százalékos piaci részesedésével változatlanul Magyarország vezető kötelező gépjármű-felelősségbiztosítója, amely piacon 16,1 milliárd forintos díjbevételt ért el, miközben az összes magyarországi bevétel a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) adatai szerint 55,9 milliárd forintot tett ki. 2010 év végén mintegy 1,3 millió ügyfél váltott biztosítót, akiknek 21 százaléka az Allianzot választotta.

Néhány jó tanács az Allianztól


Baleseti adó

Az Allianz a mindenkor érvényes jogszabályoknak megfelelően hirdette meg tarifáit. Miután a baleseti adó egy tervezett, még nem elfogadott adónem, így az a 2011. október 30-án közzétett díjtarifába még nem került bele. Ennek megfelelően a díj nem tartalmazza azokat a közterheket (adókat, járulékokat), amelyeket közvetlenül a szerződőnek kell megfizetni (azaz, amelyek esetében az adó alanya a szerződő, vagy az adó alapja a szerződő által fizetendő biztosítási díj).

Díjfizetési szabályok
A kötelező biztosítási díj befizetésére a jogszabály szerint 60 napos türelmi idő él, melynek elteltével amennyiben a díj megfizetése iránt nem intézkedett, a biztosítási szerződés – az esedékességtől számított 60. napon – megszűnik. Éppen ezért ügyelni kell arra, hogy a díj mindig határidőben, folyamatosan befizetésére kerüljön.

Felmondás
A korábbi automatikus naptári (december 31-ei) évfordulót a kockázatviselés kezdetétől számított egy éves évforduló váltotta fel. Éppen ezért, már nem mindenki mondhatja fel szerződését december 31-ével. Aki a biztosítását 2011. január 1-jét követően kötötte meg, az figyelje a kötvényen, vagy az ajánlaton szereplő kockázatviselés kezdetének dátumát. Az Allianz az ügyfeleit a díjértesítőben is tájékoztatja a biztosítási évforduló napjáról. Akinek a biztosítási évfordulója még mindig január 1-je, az ügyeljen arra, hogy felmondása a korábbi biztosítójához legkésőbb december 1-jén éjfélig igazolhatóan beérkezzen. A felmondást tértivevényes levéllel, vagy visszaigazoló faxszal is elküldetik. E-mailben beküldött, scannelt aláírással rendelkező felmondás nem fogadható el. Amennyiben alkuszon keresztül küldi a felmondását, bizonyosodjon meg arról, hogy az a korábbi biztosítójához időben beérkezett. Az érvényes felmondás alapján a biztosítás december 31-én 24 órakor szűnik meg január 1-jei évforduló esetén. Ha a felmondás nem szabályos, az újonnan kötött szerződés sem lesz érvényes, és a régi szerződés marad hatályban.

Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy az évközi évfordulósok hónapokkal előbb ne mondják fel a meglévő szerződésüket, hiszen a GFB díjtarifa ismert számukra, de az élethelyzetükben bekövetkezhetnek olyan változások, mint pl. költözés, valamilyen kedvezményre jog szerzés vagy éppen annak elvesztése, amelyek befolyásolják a díjukat, így most még nem tudnak megalapozott döntést hozni. Mindenképpen célszerű megvárni a biztosító által kiküldött díjértesítő levelet.

* benzines, 1989-es gyártású, nem flotta és nem veterán kategóriába sorolt gépjármű esetében, ahol a szerződő 1956-ban született, békéscsabai lakhelyű, jogosítványát 1976-ban szerezte, B/M besorolása B10, havonta lehívással fizet.  

** a kedvezmény kizárólag határozatlan idejű, nem flotta, nem veterán gépjárművekre és ezeken belül is csak személygépkocsira, 3,5 t alatti össztömegű tehergépkocsira, motorkerékpárra, segédmotoros-kerékpárra, négykerekű segédmotoros-kerékpárra, lassú járműre, mezőgazdasági vontatóra, pótkocsira, félpótkocsira alkalmazható

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HÍRMORZSA

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.