2024.augusztus.18. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Oracle Day 2011

22 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p> <span class="inline inline-left"><a href="/node/55606"><img class="image image-preview" src="/files/images/images_259.jpeg" border="0" width="350" height="104" /></a></span></p> <p>A San Francisco-ban megtartott nagysikerű  <em>Oracle OpenWorld 2011</em>  konferencia után az Oracle  széleskörű rendezvénysorozaton ad tájékoztatást Kaliforniában bemutatott újdonságairól. Az  <strong><em>Oracle Day</em></strong>  elnevezés alatt futó eseménysornak 30 város ad otthont az európai, közel-keleti és az afrikai régióban,  jelszava:  "More Expertise. More Innovation. More Insight".     </p> <p> 

 images 259

A San Francisco-ban megtartott nagysikerű  Oracle OpenWorld 2011  konferencia után az Oracle  széleskörű rendezvénysorozaton ad tájékoztatást Kaliforniában bemutatott újdonságairól. Az  Oracle Day  elnevezés alatt futó eseménysornak 30 város ad otthont az európai, közel-keleti és az afrikai régióban,  jelszava:  "More Expertise. More Innovation. More Insight".    

 

 images 259

A San Francisco-ban megtartott nagysikerű  Oracle OpenWorld 2011  konferencia után az Oracle  széleskörű rendezvénysorozaton ad tájékoztatást Kaliforniában bemutatott újdonságairól. Az  Oracle Day  elnevezés alatt futó eseménysornak 30 város ad otthont az európai, közel-keleti és az afrikai régióban,  jelszava:  "More Expertise. More Innovation. More Insight".    

 

Minden vonatkozó rendezvény témakörében szerepel a cég felsőszintű irányítása, a vállalat működésének időszerű kérdései és a meghatározó műszaki irányok kérdésköre.  A jelenlegi és leendő Oracle ügyfelek számára megfogalmazott gondolat;  az egyszerűség előtérbe helyezésével az információ-technológia olyan erővé válik, amely felgyorsítja az üzleti beruházásokat:

 

A legfrissebb üzleti átalakításokkal kapcsolatos sikertörténetek sora:

-az Oracle publikus és privát felhő-alapú megoldásaiban alkalmazott legújabb fejlesztések 

-az IT-hatékonyság és az üzleti értékek teljes körű kihasználásának új módjai

-gondosan tervezett,  teljesen integrált megoldáscsomag alkalmazásáról szóló gyakorlati tanácsok és esettanulmányok

-minden, amit tudni érdemes az integrált és nyílt üzleti alkalmazásokról

-az Oracle Day  november 8-i  budapesti rendezvénye

 

A budapesti rendezvény sajtóbeszélgetésén  Reményi Csaba, az Oracle Hungary ügyvezető igazgatója, valamint Tóth Csaba és Pogácsás Sándor vezető technológiai tanácsadó adott áttekintést az előadások anyagáról, a vállalat éves stratégiájáról,  új megoldásokról, fejlesztési irányokról, a termékek hazai pozícionálásáról.

 

A budapesti Open Day konferencián több mint 700 résztvevőt regisztráltak.   

Az Economist az Oracle felkérésére felmérést végzett az IT régióbeli (EMEA) aktuális szerepéről a vállalatok és intézmények életében.  (A tanulmány rövidesen elérhető lesz.)  A felmérésből kiderül;  egyértelmű pozitív változás tapasztalható az IT régióbeli megítélésében a három évvel korábbiakhoz képest.  Az IT közelebb került a vállalatoknál a stratégia alakításához, a megkérdezettek hisznek abban, hogy proaktív szerepkörrel az informatikai vezető és maga az informatika képes árbevételt generálni. A világ efelé halad, s az Oracle-nél hisznek abban, hogy az általuk nyújtott eszközparkkal a CIO-k a stratégia innovátorai lehetnek. Lényeges, hogy a CIO-k ezt felismerjék,  az Oracle Day rendezvények ezt kívánják előmozdítani, meg akarják mutatni,  hogy mi az a többlet-eszköz amivel a vállalat irányító testületének egyenrangú szereplői lehetnek.  

Az Oracle-nél továbbra is a hat évvel ezelőtt megkezdett felvásárlásai három meghatározó „pillér" mentén formálják a cég termék-stratégiáját, ez;   

-teljes-körűség (ma ez már a hardvert is jelenti),  

-nyitottság:  a piac mások által is használt szabványos elemeihez való kapcsolódás, az ügyfelek ne legyenek „röghöz kötöttek" Oracle alkalmazásaik futtatásakor,  ha valaki le akarja cserélni az Oracle adatbázis kezelőt, akkor a piacon szereplő hasonló adatbázis kezelőre válthat, anélkül hogy felépített IT logikáját ki kéne dobnia, 

Pl., ha valaki a köztes szoftver-rétegét akarja lecserélni, akkor létezik a piacon más Jáva megoldás is.

Tehát, az Oracle nem törekszik kizárólagosságra, de a kezében lévő eszközparkkal az integrációt a legmagasabb szintre emeli.

-egyszerű IT-re való törekvés;  

A piaci szereplők alapgondolata:  az IT köré sok szervízt kell építeni, sok élő munkát, s ez hozza a profitot. 

Az Oracle felfogása más erről, kevés élőmunka telepítésével lehessen működni;  „vedd meg a terméket és legyél biztos benne, hogy az megfelelően fog működni",  legyenek szabványos alkotó modulok, s ne kelljen sok elemet összeválogatni.

Az Oracle azt szeretné, ne legyen szükség rendszerintegrátorokra, ne legyenek nagyon nagy informatikai megvalósító cégek. Egy informatikai projekt ne arról szóljon, hogy nagyszámú elem megvásárlása után nem világos, ezek együtt tudnak-e valaha is működni (verziók, céges megoldások összeférhetősége, stb.).

Az Oracle szerint olyan elemeket kell alkalmazni, amelyek össze vannak integrálva, együtt vannak fejlesztve, tesztelve és szertifikálva és támogatásuk egységes.  Ebben az értelmezésben felállva az informatika azt csinálja, amit a CEO és a vállalati vezető testület értéknek tekint.

Az Oracle szakemberei innovátornak tekintik magukat;  felismerik a problémát, s változtatnak a dolgokon, mondván, lehet azt máshogyan is csinálni.  

 

Az új dolgok, melyekkel az Oracle is foglalkozik:

 

A felhő

Az Oracle-nél azt látják, a nagy cégek nem merik kritikus rendszereiket rábízni a felhőre. Ennek oka; nem bíznak benne, hogy a felhő-szolgáltatóknál az adatok biztonságban lennének. Egyetlen adathalmazba vannak dobva a szokványos felhőben az adatok, senki nem tudja, hogyan kezelik ott az adatbiztonságot.  

Másrészt, a felhőre bízni az adatokat, egyirányú utcát jelent. Aki fejlesztett platformot ajánl felhőként, az kínál valamilyen adatbázist, fejlesztést, szakértőt, aki ezen a platformon fejleszt, de ha az ügyfél innen ki akarja hozni azt az alkalmazást, nem teheti, mert már nem lesz ugyanaz, mint a platformon.  

Az Oracle ezért jelentette be saját privát, előfizetéses alapon működő elektronikus felhő-megoldását. Saját vason, ami meg is vásárolható, s az ügyfél maga is üzemeltetheti saját felhőjét, amihez hozzá fejleszthet.  

Az IT világ a sokfelhős felállás felé halad, nem lesz olyan, hogy egyetlen felhőben minden benne legyen.  

Az Oracle abban hisz, hogy ezeknek a megoldásoknak szabványosnak kell lenniük, egymással kommunikálva.   

 

Az alkalmazások  

Mobil

Social network

A szűk keresztmetszet az alkalmazások terén:  ma kell megvenni, implementálni egy nagyon komplex rendszerbe. architektúrába, miközben a holnapután igényeire is meg kéne próbálni felkészülni, amit nem is ismerünk.  

Ez technológiai gondokat jelent. Az Oracle úgy döntött, újraírja az egészet olyan formában, hogy mai tudásunk szerint a leginkább integrálhatók legyenek az alkalmazások.  Ez jelenti az igazi innovációt.  

Az Oracle által választott út helyességéről ma már a versenytársak is meggyőződtek, s maguk is dollár-milliókat ölnek megvalósításába. Az Oracle számára hat évet jelentett a szabványos elemek, a vertikális integrált rendszer kifejlesztése, a versenytársak most állnak neki…

 

 

Oracle Open World bejelentések – összefoglaló

 

Oracle Exalytics Business Intelligence Machine:   az iparág első, fejlett analitikán alapuló célrendszere

Az Oracle  nyilvánosság elé tárta az iparág első memóriaalapú hardver- és szoftverrendszerét, 

az  Oracle Exalytics Business Intelligence Machine  megoldást.  Ezzel a termékkel a fejlesztés és az elemzések minden eddiginél gyorsabban futtathatók,  rendkívül gyorsan létrehozhatók valós idejű vizuális elemzések, s támogathatók az  új típusú analitikai alkalmazások is.

Az  Oracle Exalytics révén a vállalatok a rendkívül gyorsan változó üzleti körülmények között is igen gyorsan hozhatnak döntéseket.  Az interaktív vizualizációs lehetőségek bevezetésével a felhasználók még kiterjedtebben alkalmazhatják az üzleti intelligenciát (BI), bármely felhasználó elérheti vele az analitikai módszereket.

 

A szervezetek az egyszerű jelentéseken és műszerfal-nézeteken túlmutató, jóval mélyrehatóbb analitikai eszközökhöz jutnak, a modellezéstől és tervezéstől kezdve az előrejelzések készítésén át egészen a prediktív analitikáig.  

A tervezői alkalmazásokkal gyorsabb, pontosabb és az egész vállalaton átívelő tervezési ciklusok hozhatók létre.

Az új rendszer előnyei:  

-a bevált  Oracle Business Intelligence Foundation megoldást fejlett vizualizációval és teljesítmény-optimalizálással egészíti ki,

-megnövelt hatásfokkal alkalmazza az iparág élvonalába tartozó Oracle TimesTen In-Memory Database  optimalizált változatának adatelemző (analitikai) bővítményeit,

-fenti feladatok ellátásához egy rendkívül jól méretezhető Oracle kiszolgáló áll rendelkezésre, melyet célirányosan a memória-alapú  üzleti intelligencia (BI) alkalmazásokhoz fejlesztettek.

http://bi.cbronline.com/news/oracle-launches-its-exalytics-business-intelligence-machine-041011  

http://www.oracle.com/us/solutions/ent-performance-bi/business-intelligence/bi-foundation-suite-170437.html

http://www.oracle.com/technetwork/database/timesten/overview/index.html  

 

 

Oracle Big Data Appliance:   az új rendszer használatával az ügyfelek a lehető legtöbbet hozhatják ki a nagyvállalati környezetben megjelenő Big Data megoldásból.  (http://en.wikipedia.org/wiki/Big_data)  

Olyan környezetekre találták ki, ahol a hagyományos relációs adatbázis megközelítések nem képesek a feladatot lefedni.

 

Az Oracle az Oracle OpenWorld 2011 konferencia keretében jelentette be az Oracle Big Data Appliance-t,  

amely lehetővé teszi az ügyfelek számára a Big Data adattömegeinek fokozott integrálását és értékének maximális kiaknázását.         

http://radar.oreilly.com/2011/10/oracles-big-data-appliance.html 

http://www.oracle.com/us/corporate/features/feature-obda-498724.html

A weblogok, a közösségi média bejegyzései, az intelligens mérőeszközök, érzékelők és egyéb, hasonló eszközök olyan adattömeget hoznak létre, amelyet általában a Big Data jelenséggel jellemeznek. A nagyvállalati adattárházak és BI-alkalmazások számára azonban ez az adattömeg ma még nem hozzáférhető.

Az  Oracle Big Data Appliance, valamint az Oracle Exadata Database Machine és az új  Oracle Exalytics Business Intelligence Machine  együttesen olyan átfogó megoldást nyújt a Big Data kezelésére, amelynek révén az ügyfelek teljes körűen hozzáférhetnek a Big Data adataihoz a nagyvállalaton belül, és átfogóan szervezhetik, elemezhetik az adattömeget a Big Data maximális kiaknázásával.

http://www.oracle.com/us/products/database/exadata-database-machine/overview/index.html

 

Az  Oracle Big Data Appliance  új rendszerként nyílt forráskódú disztribúciót nyújt  

az ApacheTM HadoopTM,  

az Oracle NoSQL Database,  

az Oracle Data Integrator Application Adapter for Hadoop,  

az Oracle Loader for Hadoop megoldásokhoz, valamint  

az R programozási nyelvhez is.

Az Oracle Big Data Appliance  amellett, hogy egyszerűen integrálható az  Oracle Database 11g,   

az Oracle Exadata Database Machine,  ill.  az Oracle Exalytics Business Intelligence Machine megoldásokkal,    

még nagyvállalati szintű teljesítményt, rendelkezésre állást, támogatást,  biztonságot és fejlett analitikai eszközöket is kínál, bármely adattípuson.

 

 

Oracle Enterprise Manager 12c verzió:   az üzletközpontú informatikai felügyeleti megoldás egyedi felhőfunkciókkal bővült

 

Az Oracle bejelentette az Oracle Enterprise Manager 12c megoldást, amely az iparágban elsőként képes rá, hogy ellássa az Oracle teljes termékkínálatának és a vállalati felhőalkalmazások teljes életciklusának együttes felügyeletét.

Az új változat az üzletközpontú informatikai felügyelettel kapcsolatos megközelítésre épít, így teszi lehetővé az üzlet és az informatika hatékonyabb integrációját.

Az informatikai szervezetek ezzel a verzióval növelhetik a hatékonyságot és az elérhetőséget, emellett csökkenthetik a hagyományos adatközpontok, valamint a virtualizált és felhőszámítási környezetek költségeit és összetettségét.

Az Oracle Enterprise Manager 12c  új, központi konzolja, az Oracle Enterprise Manager Cloud Control  olyan egyedi felügyeleti funkciókat foglal magában, amely a felhőalkalmazások teljes életciklusa során felhasználhatók.  

A legfontosabb új funkciók közé tartozik a konszolidáció és a kapacitástervezés, az önkiszolgálás, a tesztelés, az ellenőrzés, valamint a mérés és a visszaterhelés.

A kifejlesztett megoldás az Oracle Fusion Applications és az Oracle tervezett rendszerei esetében teljesen új, az alkalmazástól a fizikai tárig terjedő integrált felügyeleti funkciókat is tartalmaz.  A verzió olyan új virtualizáció-felügyeleti és felhőerőforrás-kezelési funkciókat is bevezet, amelyek az Oracle VM 3.0 megoldásra épülnek.

Bevezetnek  az Oracle PartnerNetwork hálózatán keresztül elérhető új,  valamint  továbbfejlesztett partnererőforrásokra és a nem Oracle-től  származó összetevőkre vonatkozó új felügyeleti funkciókat is.

Az Oracle Enterprise Manager 12c az első, „12c" számmal ellátott termék az Oracle kínálatában, ahol a „c"  jelzi, hogy az Oracle jelentős beruházásokat hajtott végre a felhőben való használatra kész (cloud-ready) termékek fejlesztése terén.

http://www.oracle.com/technetwork/oem/index.html

http://www.oracle.com/us/ciocentral/sol-oraclefusionapplications-404529.html

http://www.oracle.com/us/products/servers-storage/index.html

http://www.oracle.com/us/technologies/virtualization/oraclevm/index.html  

http://www.oracle.com/partners/en/join-now/index.html?ssSourceSiteId=ocomhu 

http://www.oracle.com/partners/en/most-popular-resources/index.html 

 

 

 

Oracle Public Cloud megoldás:   az új szolgáltatások előfizetés alapú hozzáférést biztosítanak az ügyfelek és a partnerek számára az Oracle vállalati alkalmazásaihoz, köztesszoftvereihez és adatbázis-kezelőjéhez

 

Larry Ellison, az Oracle vezérigazgatója az  Oracle OpenWorld 2011  konferencia megnyitásakor jelentette be a számtalan kategóriában első, integrált szolgáltatást tartalmazó Oracle Public Cloud megoldás megjelenését, amely az ügyfelek számára előfizetés alapú, önkiszolgáló hozzáférést biztosít az Oracle Fusion Applications, az Oracle Fusion Middleware és az Oracle Database megoldásokhoz,  melyet teljes mértékben az Oracle felügyel, üzemeltet  és támogat.

Az Oracle Public Cloud az Oracle Fusion Customer Relationship Management (CRM) Cloud Service,  

az Oracle Fusion Human Capital Management (HCM) Cloud Service, az Oracle Social Network, az Oracle Java Cloud Service és az Oracle Database Cloud Service szolgáltatásokat tartalmazza.

Az Oracle Public Cloud  az Oracle Engineered Systems  rendszeren fut, ezáltal nagyteljesítményű, megbízható, rugalmas és biztonságos infrastruktúrát biztosít az ügyfelek és a partnerek legfontosabb üzleti alkalmazásaihoz.

Az Oracle Public Cloud az egyetlen nyilvános felhőkörnyezet, amely az üzleti alkalmazások és technológiai megoldások teljes körét kínálja, megelőzhető vele az adatok töredezetté válása, az üzleti folyamatok széttagolódása azon esetekben, amikor az ügyfelek több, egymástól elkülönülő nyilvános felhőmegoldást használnak.

Az Oracle Public Cloud az egyetlen felhőmegoldás, amellyel a telepítés rugalmasan intézhető azáltal, hogy pontosan ugyanazon üzleti alkalmazások futtathatók a felhőben és házon belül.

Az ügyfelek a már meglévő hagyományos Java és Oracle Database alkalmazásokat is telepíthetik az Oracle Public Cloudban anélkül, hogy azokat át kellene írni,  ennek köszönhetően a már meglévő informatikai eszközeiket, készségeiket és gazdasági rendszerüket is kiaknázhatják.

Az Oracle Public Cloud díjszabása havi előfizetési modellen alapul, a szolgáltatások pedig egymástól függetlenül, külön-külön is megvásárolhatók.

Az Oracle Public Cloud számos megszokott szolgáltatást is nyújt, ideértve az erőforrás-kezelést és -elkülönítést,  

a biztonságot, az adatcserét és adatintegrációt, víruskeresést, fehérlisták kezelését és központosított önkiszolgáló ellenőrzést.

Az Oracle Public Cloud iránt érdeklődő ügyfelek a http://cloud.oracle.com weboldalon további tájékoztatást kaphatnak a szolgáltatásról és ugyanott regisztrálhatnak is annak igénybevételéhez.

 

Az átfogó platform az együttműködés megkönnyítése érdekében nyitott és integrált

Az Oracle Public Cloud  önkiszolgáló, előfizetés alapú hozzáférést biztosít az Oracle Fusion Applications,  

az Oracle Fusion Middleware  és az Oracle Database megoldásokhoz a következő szolgáltatások formájában:

 

Oracle Fusion CRM Cloud Service:  

a kialakításának köszönhetően hatékony, eredményes és könnyen kezelhető Oracle Fusion Customer Relationship Management (CRM) integrált értékesítési és marketingmegoldást kínál az értékesítési teljesítmény felügyeletével, amelynek köszönhetően a vállalatok több üzleti lehetőségekhez jutnak, sikeresebbek lehetnek és gyorsabb megtérülést érhetnek el.

Oracle Fusion HCM Cloud Service:    

az Oracle Fusion Human Capital Management (HCM)  felépítésének vezető alapelve volt, hogy az ügyfelek a saját igényeiknek megfelelően végezhessék tevékenységüket, jobban megismerjék munkatársaikat és csapatként dolgozzanak együtt.  Az Oracle Fusion HCM egyben teljesen új emberierőforrás-menedzsmentet kínál,  értéket közvetítve a szervezet valamennyi munkatársa számára, a személyzeti szakemberektől az alkalmazottakon át a vezetőkig.

Oracle Social Network:  

olyan vállalati együttműködési és közösségi hálózati megoldás, amely számos közösségi eszközt biztosít az információk csapatok közötti összegyűjtésére és megosztására az üzleti folyamatok és a vállalati alkalmazások (például CRM és HCM) keretében.  Az Oracle Social Network természetes párbeszédet tesz lehetővé, s a felesleges vagy alkalmi társalgást mellőző, célzott közösségi hálózattal jelentősen fokozza a produktivitást.

Oracle Database Cloud Service:    

az iparág első számú adatbázis-kezelőjén, az Oracle Database megoldáson alapuló vállalati adatbázis-kezelő megoldás adatbázissémákat, alkalmazásfejlesztési eszközöket, adatbetöltési szolgáltatásokat, webszolgáltatások API-jait és üzleti termelékenységi alkalmazáscsomagot kínál.

Oracle Java Cloud Service:    

az üzleti szempontból fontos Java Platform, Enterprise Edition (Java EE) alkalmazások fejlesztésére, telepítésére és kezelésére szolgáló vállalati platform, amelynek alapját az Oracle WebLogic Server, az iparág vezető alkalmazáskiszolgálója képezi. Támogatja több Java IDE, többek között az Oracle JDeveloper, NetBeans and Eclipse fejlesztését és telepítését.

Az Oracle Public Cloud valamennyi szolgáltatása egységes, önkiszolgáló felülettel rendelkezik, amelyen keresztül valamennyi szolgáltatás biztosítása, ellenőrzése és kezelése végrehajtható.  

http://cloud.oracle.com/mycloud/f?p=service:home:0:::::  

http://www.oracle.com/us/products/applications/fusion/index.html

http://cloud.oracle.com/mycloud/f?p=service:crm:0

http://cloud.oracle.com/mycloud/f?p=service:social:0

http://www.oracle.com/technetwork/java/javaee/overview/index.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Oracle_WebLogic_Server

http://www.oracle.com/technetwork/developer-tools/jdev/overview/index-100269.html

http://en.wikipedia.org/wiki/JDeveloper

http://hu.wikipedia.org/wiki/NetBeans

http://hu.wikipedia.org/wiki/Eclipse

 

 

 

Oracle Social Network:    a vállalati közösségi hálózat a közös munka lehetőségét biztosítja az üzleti felhasználók számára az együttműködést támogató eszközökkel

 

Larry Ellison, az Oracle vezérigazgatója a konferenciát megnyitó beszédében bejelentette az Oracle Social Network, a vállalati együttműködési és közösségi hálózati eszköz megjelenését.

Az  Oracle Social Network  segítségével az üzleti felhasználók a személyzeti rendszerben és saját közösségi hálózatukban rendelkezésre álló információk alapján találhatják meg a vállalaton belüli, és a vállalatok közötti   

(beszállítók, partnerek, ügyfelek) együttműködésre alkalmas embereket.

Az Oracle Social Network keretein belül az üzleti felhasználók az együttműködést szolgáló eszközök széles skáláját tudják használni.  Személyes profilokat, csoportokat, a tevékenységekről szóló hírcsatornákat, állapotfrissítéseket, fórumokat, dokumentum-megosztást, közös böngészést és szerkesztést, azonnali üzenetküldést, e-mailezést és webkonferencia-szolgáltatást használhatnak közös munkájuk során.

Az Oracle Social Network  rugalmasan illeszkedik az Oracle Fusion Applications megoldáshoz,  

az üzletiintelligencia-alkalmazásokhoz és az üzleti folyamatokhoz,  a felhasználók valós idejű tájékoztatást kapjhatnak vele ezekről a rendszerekről, gyorsan és hatékonyan oldhatják meg az üzleti kérdéseket, beleértve az alkalmazások és üzleti folyamatok Oracle Social Networkből történő frissítését is.

Az Oracle Social Network kialakításának köszönhetően a mobil felhasználók folyamatosan kapcsolatot alakíthatnak ki,  üzleti párbeszédet folytathatnak a legkülönbözőbb készülékeken,  iPhone, iPad és Android operációs rendszerű eszközökön futó natív alkalmazások, és modern, egyszerűen kezelhető böngészőfelület használatával.

Az Oracle Social Network  a biztonság, a személyes és egyéb adatvédelmi vállalati igényeknek kíván megfelelni azzal, hogy minden vállalati és egyéni felhasználó számára olyan virtualizált és privát együttműködési alkalmazás-példányt biztosít, amelyre a nyomon-követhetőség érdekében megőrzési és auditálási szabályok konfigurálhatók.

Az Oracle Social Network segítségével az üzletkötők azonosíthatják a lehetőségeket, hatékony csapatokat hozhatnak létre, meggyőző értékesítési prezentációkat készíthetnek, megoldhatják az ügyfélszolgálattal és a szerződésekkel kapcsolatos kérdéseket, közös lehetőségek estén együttműködhetnek a partnerekkel, valamint hosszú távú kapcsolatot építhetnek ki az ügyfelekkel.

Az Oracle Social Network használatával a marketingcsapatok kreatív marketingkampányokat tervezhetnek,  

összpontosíthatnak a megfelelő ügyfelekre és partnerekre,  az üzletkötő csapattal együttműködve a legjobb lehetőségeket biztosíthatják.

Az Oracle Social Network segítségével a személyzeti szakemberek és a vezetők együttműködhetnek a munkaerő-tervezésben és a személyzeti kérdésekben, hatékony együttműködési és juttatási programokat hozhatnak létre, meghatározhatják a célkitűzéseket és még hatékonyabb tehetséggondozási folyamatokat indíthatnak.

Az Oracle Social Networköt a projektmenedzserek és projektcsapatok hatékonyabb projekttervek kidolgozására, projektfeladatok együttes végrehajtására, kérdések megoldására, változtatási kérelmek kezelésére, valamint a projektek mérföldköveinek nyomon követésére és frissítésére használhatják.

Az Oracle Social Network személyre szabott és konfigurálható figyelmeztetéseinek köszönhetően a felhasználók tájékozódhatnak a műveletekről, ugyanakkor a felesleges adatok kiszűrésével a fontos információkra összpontosíthatnak.

 

Solaris 11:    

Az élvonalbeli vállalati operációs rendszernek kimondottan a felhőkhöz kifejlesztett változata, az  Oracle Solaris 11  megjelenése az év vége felé várható.  Az Oracle a novemberre tervezett hivatalos megjelenés előtt az  OpenWorld konferencián mutatja be a résztvevőknek,

Az Oracle Solaris az első számú vállalati operációs rendszer, amely kiváló rendelkezésre állást, biztonságot és teljesítményt nyújt a SPARC és az x86-os architektúrákon egyaránt.

Az Oracle Solaris 11 az első olyan vállalati operációs rendszer, amelyet kimondottan a számítófelhőkre optimalizáltak, és amely lehetővé teszi, hogy nagyméretű, felhőalapú környezetben is biztonságosan és nagy gyorsasággal telepíthetők legyenek a szolgáltatások.  Az optimalizálás az Oracle és a külső alkalmazásokra egyaránt vonatkozik.

Az  Oracle Solaris 11  korábbi verzióit a piac különböző ágazataiban  600 ügyfél, köztük pénzügyi szolgáltatók, kommunikációs cégek és a közszféra szereplői már bevezették

A  Solaris 11  az Oracle Sun ZFS Storage Appliance termékcsalád központi alkotóelemét is jelenti.

Mára közel 3.000 nagyvállalat, közöttük a Fortune 100-as listán szereplők egynegyede, az Oracle IT és az Oracle Cloud Services is az Oracle-nél kapható Sun ZFS Storage Applicance termékcsalád tagjaira bízza üzleti szempontból kritikus alkalmazásainak támogatását.

Az Oracle Solaris ZFS egyedülálló védelmet nyújt az ügyfelek adattároló rendszerein lévő adatok sérülése és az ellenük irányuló rosszindulatú támadások megakadályozása céljából. 

Párhuzamos funkciónak köszönhetően a Sun ZFS Storage Appliance párhuzamos I/O műveletek végrehajtására is képes, és ezzel más NAS-szállítóhoz képest hatékonyabb és nagyobb teljesítményű tárolómegoldást biztosít.

 

Az Oracle Solaris Knowledge Zone-on az Oracle Partner Network (OPN) legalább arany fokozatú (Gold Level) partnerei számára már elérhető a teljesen funkcionális Oracle Solaris 11 Early Adopter Release verzió.

A fejlesztők ezt a verziót használják az Oracle Solaris 11-en futó alkalmazásaik végső minősítésére.

Az elkövetkező időben az  OPN tagjai a Solaris Knowledge Zone-on új eszközöket és háttéranyagokat is találnak majd az Oracle Solaris 11-hez.

http://www.oracle.com/technetwork/server-storage/solaris11/overview/index.html

http://www.oracle.com/us/corporate/press/1356190

http://www.oracle.com/webapps/dialogue/ns/dlgwelcome.jsp?p_ext=Y&p_dlg_id=10178896&src=7011671&Act=169

 

 

Java:     

az Oracle folytatja a Java fejlesztését és ismerteti a Java SE 8 részletes termék-útitervét

 

Az Oracle bejelentette a Java Platform, Standard Edition (Java SE) fejlesztésére vonatkozó terveit és közzétette a Mac OS X operációs rendszerekre szánt verziókkal, valamint a Java SE 8 frissítésével kapcsolatos termékútiterveit.

A Java SE 8 következő verziójára vonatkozó fejlesztések jól haladnak. Az Oracle módosított termékútitervet tett közzé egy új, szélesebb körű változattal kapcsolatban, amelynek megjelentetését 2013 nyarára tervezi a társaság.

A javasolt JDK 8 funkciók között szerepelnek egyebek mellett az alábbiak:

-Lambda-kifejezések („λ-absztrakciók") a jobb fejlesztői hatékonyság, a többmagos CPU-k hatékonyabb kihasználása és a Java Collections API-kkel szembeni tömeges adatfeldolgozási igények jobb kiszolgálása érdekében.

-Natív Java modulrendszer („Project Jigsaw"), amely leegyszerűsíti az alkalmazások létrehozását, csomagolását és telepítését, egyúttal támogat egy olyan, teljes egészében moduláris Java-platformot, amely lehetővé teszi a testre szabott rendszerbe állítást kiszolgálókon, klienseken és beágyazott rendszerekben.

-A JavaFX 3.0 új generációs Java-kliens.

-Új készülékek támogatása, ideértve a többérintéses (multi-touch) vezérlésű készülékeket.

 

A Java SE 7 frissítése:

A JDK-letöltések mennyisége 91%-kal növekedett az előző év azonos időszakához képest.

55 országban több mint 250 Java-felhasználói csoport szervezett saját rendezvényt a Java SE 7 megjelenésével kapcsolatban, az Oracle támogatásával.  Eddig több mint  50 ezer alkalommal tekintették meg az Oracle Java 7-tel kapcsolatos ünnepi webes közvetítését.   

 

Ugyancsak 50 ezernél nagyobb a száma azoknak, akik a Java Magazine első kiadására feliratkoztak,  

ez a  Java SE 7  megjelenésével kapcsolatos legfontosabb információkat foglalja össze.  A Java Magazine ingyenes, havi két alkalommal megjelenő folyóirat, amely számítógépes és mobil formátumban érhető el.

Már elérhetők a Java SE 7-nek megfelelően frissített Oracle Java okleveles minősítéshez szükséges tanfolyamok.

Az Oracle nemrégiben megjelentette a beágyazott, ARM és x86 platformokra szánt Java SE 7 for Embedded verziót is.

http://www.oracle.com/technetwork/java/javamagazine/index.html ,

http://education.oracle.com/pls/web_prod-plq-dad/db_pages.getlppage?page_id=212&path=SJPF&p_org_id=1001&lang=US ,

http://www.oracle.com/technetwork/java/embedded/overview/javase/index.html

 

A Java számokban

A vállalati asztali gépek 97%-án Java fut

Évente 1 milliárd Java-letöltést regisztrálnak

Világszerte 9 millió fejlesztő foglalkozik a platformmal

A világ vezető programozási nyelve (a TIOBE Programming Community Index rangsorolása szerint)

Jelenleg több mint 3 milliárd eszköz használ Java technológiát

http://www.tiobe.com/index.php/content/paperinfo/tpci/index.html          

 

Létrehozták az Oracle Applications, az Oracle Exadata Database Machine és az Oracle Exalogic Elastic Cloud optimalizált integrációját:

az integráció rendkívüli teljesítményt, egyszerűbb működést és új funkciók sorát biztosítja az Oracle Applications teljes termékvonalában. 

Az Oracle továbbra is elkötelezett az integrált üzleti szoftver- és hardverrendszerek fejlesztése iránt.  

Ennek jegyében bejelentette, hogy az Oracle Applicationst teljes körűen optimalizálta az Oracle Exadata Database Machine és az Oracle Exalogic Elastic Cloud megoldásokkal.

A fokozott együttműködés lehetővé teszi, hogy az Oracle Applications alkalmazásai kiaknázzák az Oracle Exadata és az Oracle Exalogic Elastic Cloud rendkívüli teljesítményét, megbízhatóságát, illetve méretezhetőségét, ezzel  érezhető üzleti előnyt hozva a felhasználók számára.

Az integrációval fokozott teljesítmény érhető el az   

Oracle E-Business Suite,  

az Oracle's PeopleSoft,  

az Oracle's JD Edwards EnterpriseOne,  

az Oracle's Siebel CRM,  

az Oracle's ATG Commerce Suite és  

az Oracle Supply Chain Management megoldások esetében is.

Az Oracle Applications és az Oracle Exadata és az Oracle Exalogic Elastic Cloud együttműködése az iparágvezető termékek között olyan területeken nyújt egyedülálló előnyöket az ügyfelek számára, mint a 

kivételes rendelkezésre állás,  

rendszerméretezhetőség,  

energiahatékonyság,  

rendkívüli teljesítmény, valamint  

az alacsony teljes élettartam-költség.

 

Harmat Lajos

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HÍRMORZSA

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.