2024.augusztus.18. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

ÜNNEP EGY 130 ÉVES ISKOLÁBAN

2 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/55610"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/szeg_start.thumbnail.gif" border="0" width="100" height="70" /></a></span>A Buda szívében lévő nyolcosztályos Szilágyi Erzsébet Gimnázium idén 130 éves. Az elsősorban nyelvi képzéséről híres intézmény több ünnepi programmal készül a jeles évfordulóra.</p> <p> 

szeg start.thumbnailA Buda szívében lévő nyolcosztályos Szilágyi Erzsébet Gimnázium idén 130 éves. Az elsősorban nyelvi képzéséről híres intézmény több ünnepi programmal készül a jeles évfordulóra.

 

szeg start.thumbnailA Buda szívében lévő nyolcosztályos Szilágyi Erzsébet Gimnázium idén 130 éves. Az elsősorban nyelvi képzéséről híres intézmény több ünnepi programmal készül a jeles évfordulóra.

 

Krisztinaváros legpatinásabb iskolája, a nyolcosztályos Szilágyi Erzsébet Gimnázium idén ünnepli fennállásának 130. évfordulóját. Az 1881-ben alapított intézmény egy másik jubileumra is emlékezik: 1936-ban, 75 éve költözött jelenlegi otthonába, a Mészáros utcában található jellegzetes téglaépületbe.

A Bauhaus-stílusú épület akkor modernnek és újító szemléletűnek számított, ma már klasszikusnak. Az iskola is leírható ezekkel a jellemzőkkel: klasszikus gimnázium, amely kitüntetett figyelmet szentel a hagyományos értékeknek, és amely ugyanakkor friss szemlélettel és korszerű infrastruktúrával rendelkezik.

 

Az ünnepi események középpontja sok évtizede november 19-hez, Erzsébet napjához kötődik, idén is ehhez kapcsolódnak a „születésnapi" programok. November 17-én, csütörtökön az iskola jelenlegi diákjai, tanárai és a szülők fáklyás felvonulással járják be az 1936-os költözés útvonalát a Várból – a mai Hilton szállótól, ahol valaha az iskola állt – a mostani épületig. Másnap, 18-án péntek este a mostani diákság lép fel osztályonként egy-egy produkcióval a MOM Kulturális Központban tartott műsoros esten.

 

November 19-én, szombaton pedig 15 órától iskolatalálkozó lesz, azaz az iskola nyitva áll valamennyi régi diák és tanár előtt, akiket például nosztalgiaórákkal, vagy a tablók könyvének bemutatójával is várnak.

 

Mint ahogy az ember is visszazökken egy jeles esemény után a hétköznapokba, úgy az iskolában is – e különleges napok után – folyik tovább a munka, a versenyeztetéstől, a diákcsereprogramokon és januári-februári felvételin át az érettségiig, hogy aztán újra legyen mit ünnepelni egy újabb kerek évfordulón.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HÍRMORZSA

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.