2024.augusztus.18. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

3 az 1-ben, és remélem most is elnyeri az Önök tetszését ajánlatunk.

8 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/55667"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/t_4.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="81" /></a></span>A gyertyák csonkig égnek a József Attila Színházban, aztán megnézhető, sőt megkóstolható az 'ország kolbász' a 2. Kézműves Magyar Ízek Vásárán és végül vadonatúj szuper látványvilágú T-Pont üzletnyitás. A sorok között egy recept bújt el, keressék meg, próbálják ki, sok sikert. </p> <p> 

t 4.thumbnailA gyertyák csonkig égnek a József Attila Színházban, aztán megnézhető, sőt megkóstolható az 'ország kolbász' a 2. Kézműves Magyar Ízek Vásárán és végül vadonatúj szuper látványvilágú T-Pont üzletnyitás. A sorok között egy recept bújt el, keressék meg, próbálják ki, sok sikert.

 

t 4.thumbnailA gyertyák csonkig égnek a József Attila Színházban, aztán megnézhető, sőt megkóstolható az 'ország kolbász' a 2. Kézműves Magyar Ízek Vásárán és végül vadonatúj szuper látványvilágú T-Pont üzletnyitás. A sorok között egy recept bújt el, keressék meg, próbálják ki, sok sikert.

 

2011. november 18-án, Márai Sándor: A gyertyák csonkig égnek c. darabjával, a Kassai Thália Színház előadásában kezdetét veszi a Határon Túli Színházak vendégjátéka a József Attila Színházban.

Márai Sándor világhírű regénye a késői leszámolás drámája. Két fiatal katona, két testi-lelki jó barát negyven évvel ezelőtt – és két gyanakvó, megkeseredett, lelkiismeret – furdalásokkal teli öregember most. A két dátum között az üresség. Nem találkoztak a negyven év alatt, egyikük a trópusokon katonáskodott, a másik a katonai szolgálat letelte után csak ült kastélya könyvtárában, és a spalettákat bámulta. Négy évtized elteltével találkoznak, hogy tisztázzanak egy halálos bűnt, hogy leszámoljanak meneküléssel, csalással, árulással. Mi történt akkor, azon a negyven évvel ezelőtti napon? Miféle halálos bűn követel most tisztázást? A kérdések, szenvedélyek mögött egy halott: Krisztina, egyikőjük szeretett felesége. Hasonló szenvedélyt hordoztak szívükben akkor, még mikor barátként éltek egymás mellett. Az egyik talán csalt és elmenekült, a másik ugyan maradt, de nem nyújtott kezet a bajban Krisztinának. Ezúttal mindketten szembesülnek a múlttal. Most, amikor már elfogytak a gyertyák – csonkig égtek.

Szereplők:

Henrik, tábornok – Pólos Árpád

Konrád, százados – Kelemen Csaba

Nini, dajka – Cs. Tóth Erzsébet

Vadás – Illés Oszkár

Krisztína – Varga Lívia

Díszlet, jelmez – Hascák József

Rendezőasszisztens –  Bleha Victor

Rendező – Beke Sándor

József Attila Színház

Márai Sándor: A gyertyák csonkig égnek

A Kassai Thália Színház előadása

2011. november 18.

 

Alakul Magyarország Kedvenc Ízkosara? Magyarország Ízei határok nélkül.

November 18-án összesen 121 magyar és határon túli kiállítóval, közel 5000 ízzel nyílik meg Magyarország egyik legnagyobb íz kiállítása, a három napig tartó 2. Kézműves Magyar Ízek Vására. Olyan hazai és erdélyi mestermunkákat kóstolhatnak meg az érdeklődők, mint a vízibivaly szalámi, selyemfűméz, szarvasgombás sárgadinnyelekvár, pezsgős eperlekvár, chilis sajt és természetesen jobbnál jobb borok, valamint pálinkák. A 2. Kézműves Magyar Ízek Vásár fővédnöke Schmittné Makray Katalin, szakmai védnöke Dr. Kardeván Endre élelmiszerlánc-biztonságért és agrárigazgatásért felelős államtitkár. A rendezvényt immár hagyományteremtően Schmittné Makray Katalin harangkongatással nyitja meg. A nyitórendezvényen részt vesz Borbás Marcsi, a Vásár Háziasszonya és Pap Krisztián, a Kézműves Magyar Ízek Kft. ügyvezetője.

A Kézműves Magyar Ízek Vásár szervezői szeretnék megosztani magazinunk olvasóival, így Önnel is az ország egyik gasztronómiai titkát, ami nem más, mint 'az ország kolbász-nak' a receptje. A receptet egy vacsora keretében Kerekes Sándor séf segítségével az Almárium étteremben, ha nem is az én személy szerinti kétkezi kuktáskodásommal, de elkészítettük. A vacsora a már korábban említett kóstolóturné része volt, amely keretein belül keresték Magyarország Kedvenc Ízeit! A vacsorán végigkóstolhattuk Magyarország ízeit, többek között selyemfűmézt, szarvasgombás parmezánsajtot, szürkemarha szalámit.

Szavazhattunk a kedvencre, hiszen keresték a bloggerek és újságírók kedvenc ízeit is!

A kóstolóturné végeredményét a november 18-án kezdődő 2. Kézműves Magyar Ízek Vásárán hirdetik ki. A szavazást november 19-én a Vásár második napján, szombaton zárják le.

A kóstolóturné első három állomásán már több mint 1500-an választották ki kedvenc ízüket. A roadshow október 27-én a Kézműves Magyar Ízek Márkabolt megnyitásán kezdődött, ahol Magyar Ízek facebook rajongókat és a média képviselőit kérdezték kedvenc ízükről. Ezután következett a budapesti Millenáris és a Debreceni Fórum bevásárlóközpont, ahol több száz budapesti és debreceni lakos kóstolta végig a kézműves magyar remekeket. A gasztronómiai különlegességek és a kóstolóturné eredményhirdetése mellett a Vásár számos más színpadi programmal is várja az érdeklődőket. Minden nap lesz 'ország kolbász' töltés, gyereksarok, sajtkészítés, mézpergetés és tökmagsajtolás is. A színpadi programokat a Vásár háziasszonya Borbás Marcsi fogja vezetni.

A harangkongatás időpontja, helyszíne: 2011. november 18. 11 óra.

Millenáris B épülete, 1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20.

Jegyeket elővételben a Ticket Expressz jegyirodákban lehet megvásárolni. Idén újdonságként az 1900 forintos jegy árából 1000 Ft-ot le lehet majd vásárolni a Kézműves Magyar Ízek Márkaboltjában (1033 Budapest Szőlőkert ut 4/B).

Végezetül következzék a megígért recept, csak itt az euroastra.hu-n, csak az olvasóinknak és csak most.

A Kézműves Magyar Ízek és az Almárium Bisztró bemutatja:

Az 'ország kolbász'

Hozzávalók:

szürkemarha húsa ledarálva

mangalica sertéshús ledarálva

mangalica zsírszalonna

marhafaggyú

fokhagyma

borsikafű

friss kakukkfű

bors

sült kápia paprika

Az elkészítés olyan, mint egy klasszikus sütőkolbászé.

Már hallom az olvasók hangját, hogy nincsenek megadva a mennyiségek. Valóban, mindenki a saját fantáziája és ízlése szerint készítheti el, s utána büszkén kijelentheti, az én házam az én váram elv alapján, hogy az enyém a legjobb.

Mindenesetre bátran merem ajánlani: Jöjjön el és kóstolja végig Magyarország Ízeit határok nélkül!

2. Kézműves Magyar Ízek Vására

Millenáris B épülete

2011. november 18-20.

 

Élményvásárlás a vadonatúj TPontban szlogennel új üzletkoncepció jegyében, rendkívüli akciókkal nyílt meg a Telekom termékeit és szolgáltatásai innovatív környezetben bemutató, megújult T-Pont üzlet.

A budapesti Mammut I. bevásárlóközpont második emeletén szerda este megnyílt T-Pont több mint egy új üzlet: látványvilágában és kialakításában is egyedi megoldásokkal rendelkező üzlet ügyfélbarát módon, „kézzel fogható", tesztelhető közelségben mutatja be a T-Home és a T-Mobile termékeit és szolgáltatásait, a legújabb okostelefonokat, tableteket – még több információt, plusz tartalmakat nyújtva az érdeklődőknek.

Az ügyfelek mind jobb és kényelmesebb kiszolgálására tervezett modern, átlátható és letisztult üzlet újszerűségére jellemző, hogy a nemzetközi együttműködés eredményeképpen, a Deutsche Telekommal közösen megvalósított üzlet mintaként szolgálhat a vállalatcsoporton belül további üzletek kialakításához. Az új üzletkoncepció jegyében megújult T-Pont innovatív jellegét tovább erősíti, hogy a megvalósítás során nagy hangsúlyt helyeztek az ügyfelek minél szélesebb körű interaktív tájékoztatására. Az egymástól jól elkülönítetten megjelenített képernyőkön és készülékeken elérhető információ mellett igazi újdonságként az üzlettér falán 10 méteres LED falat alakítottak ki, amely rendkívül attraktívan és érthetően mutatja be a T-Home és a T-Mobile termékek és szolgáltatások értékeit, a legújabb ajánlatokat, ezzel is segítve az ügyfelek tájékozódását és döntését.

Az érdeklődők a kellemes és vonzó környezetben többek között megtapasz­talhatják a T-Home IPTV szolgál­tatás – a hagyományos tévézéshez képest – új tévézési élményét, valamint átélhetik a mobil szélessáv nyújtotta előnyöket.

A Telekom az üzletnyitás alkalmából 2011. november 16. és 20. között, vagy a készlet erejéig érvényes rendkívüli akciót, készülékkedvezményt kínál az új T-Pontban. Az első ötven vásárló részére Samsung Galaxy Tab 10.1 táblagépet, új Net&Roll L új generációs mobilinternet-csomaggal, az előfizetésre és a díjcsomagra vállalt 2 éves hűségnyilatkozattal, egyösszegű vásárlás esetén 99000 forint helyett 49900 forintért ajánl, valamint szintén az első ötven vevőnek Samsung Galaxy S II okostelefont MédiaMánia XL díjcsomaggal, új előfizetéssel, az előfizetésre és a díjcsomagra vállalt 2 éves hűségnyilatkozattal, 39990 Ft helyett 0 forintért kínál. (A kedvezményes készülékajánlatok egyéb kedvezményekkel nem vonhatók össze. A készülékek bizonyos alkalmazásainak használatához mobilinternet-előfizetés, valamint egyes alkalmazások használatához szoftverlicenc vásárlása szükséges.)

További információ, illetve részletes feltételek a www.t-mobile.hu  oldalon olvashatók.

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HÍRMORZSA

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.