2024.július.24. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Kétmillió forintnyi üzlet az idei civil liciten.

6 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/55736"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/c_3.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="76" /></a></span>Vajon mennyit ér egy látássérültek professzionális ügyfélszolgálati kiszolgálását segítő képzés? Mennyit egy önkéntes program? Mennyi lesz a leütési ára egy megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására irányuló programnak és mennyit ér a munkavállalók egészsége? Ezekre a kérdésekre kaptunk választ az idei <strong>Civil</strong> <strong>Licit</strong>en, amelyen civil szervezetek környezeti és társadalmi fenntarthatóság megteremtésére irányuló szolgáltatásaira licitálhattak vállalati vezetők az aukció szabályai szerint. A Civil Licit fenntarthatósági aukciót már negyedik alkalommal rendezték meg, igazi licithangulatot teremtve a résztvevőknek.</p> <p> 

c 3.thumbnailVajon mennyit ér egy látássérültek professzionális ügyfélszolgálati kiszolgálását segítő képzés? Mennyit egy önkéntes program? Mennyi lesz a leütési ára egy megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására irányuló programnak és mennyit ér a munkavállalók egészsége? Ezekre a kérdésekre kaptunk választ az idei Civil Liciten, amelyen civil szervezetek környezeti és társadalmi fenntarthatóság megteremtésére irányuló szolgáltatásaira licitálhattak vállalati vezetők az aukció szabályai szerint. A Civil Licit fenntarthatósági aukciót már negyedik alkalommal rendezték meg, igazi licithangulatot teremtve a résztvevőknek.

 

c 3.thumbnailVajon mennyit ér egy látássérültek professzionális ügyfélszolgálati kiszolgálását segítő képzés? Mennyit egy önkéntes program? Mennyi lesz a leütési ára egy megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására irányuló programnak és mennyit ér a munkavállalók egészsége? Ezekre a kérdésekre kaptunk választ az idei Civil Liciten, amelyen civil szervezetek környezeti és társadalmi fenntarthatóság megteremtésére irányuló szolgáltatásaira licitálhattak vállalati vezetők az aukció szabályai szerint. A Civil Licit fenntarthatósági aukciót már negyedik alkalommal rendezték meg, igazi licithangulatot teremtve a résztvevőknek.

 

Közel kétmillió forint értékű üzlet és kilenc elkelt civil szolgáltatás – ez a november 17-én megrendezésre került Civil Licit mérlege. Megváltozott munkaképességűek foglalkoztatatását segítő program, Fair Business elektronikus kereskedelmi szolgáltatás minősítése, látássérültek ügyfélszolgálati kiszolgálását segítő képzés, értelmi sérültek integrációját erősítő önkéntes program, családbarát munkahely kialakítására irányuló projekt, önkéntes képzés – csak pár azok közül a szolgáltatások közül, melyek a Civil Licit aukción vállalati partnerre és vevőre találtak.

 

Az esemény célja, hogy közelítse egymásoz a for-profit és non-profit szektort, bemutassa az egymásban rejlő piaci lehetőségeket és azt, hogy a civil szervezetek számtalan olyan jó gyakorlat birtokosai, melyek a vállalatok számára is piaci értéket jelentenek" – mondta el Kiss Gyöngyvér, Civil Licit szóvivője. „A licit során kilenc szolgáltatás közel kétmillió forint értékben talált gazdára, amely az mutatja, hogy fontosak ezek a partneri civil kapcsolatok a vállalatok számára. Bizonyítja továbbá azt is, hogy a jótékonykodáson, adományozáson kívül üzletfelekként is gondolkodnak egymásban e két szektor képviselői, amely a hosszú távú fenntarthatóság alapját jelentheti".

 

Az árverés két házigazdája Winkler Nóra és Novák Péter volt, fővédnökségét Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, védnökségét Petykó Zoltán a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnöke vállalta el.

A Civil Licit küldetése, hogy hidat képezzen a for-profit és non-profit szféra között, vagyis olyan fórumot teremtsen, ahol a közjó érdekében végzett tevékenység a civil szervezetek és a vállalkozások összefogásával valósul meg" – mondta el megnyitó beszédében Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes. Hozzátette: „Az állam szerepe ebben az együttműködésben éppen az, hogy összehozza a feleket, illetve hogy támogassa ezt a gyakorlatban hasznosuló, közös munkát. A civil szervezetek és vállalkozások tevékenységeikkel nemcsak kiegészítik egymást, hanem használhatják is egymás tapasztalatait, teret adva ezáltal a folyamatos innovációnak, a fenntarthatóság, tolerancia és esélyegyenlőség jegyében megvalósuló fejlődésnek."

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2008 óta vesz részt szakmai támogatóként az aukció és a kísérőrendezvény szervezésében, lebonyolításában, valamint a rendezvény nyilvánossággal való megismertetésében is tevékenyen közreműködik.

Amikor a kormány az Új Széchényi Terv megalkotásába kezdett, már a tervezés elején bevonta a civil szervezeteket a folyamatba, partnernek tekintette őket" – ismertette Petykó Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnöke. „A 2004 óta tartó időszakban 1875 nonprofit szervezet számára mintegy 87 milliárd forint értékű uniós támogatás kifizetése történt meg".

 

A Civil Liciten összesen tizenöt szolgáltatás került árverésre, melyek a környezeti és vállalati fenntarthatóság megteremtését szolgálják. A felkínált szolgáltatásokra sikeresen licitált az OTP Bank, a Nextent Informatika Zrt., a Magyar Telekom és a Property Partners Kft.

 

Az OTP Bank már meglévő programjainak fejlesztésére szolgáló projektekre licitált. Biztosak vagyunk benne, hogy az elkelt szolgáltatások hozzájárulnak majd ahhoz, hogy a civil partnerekkel való együttműködések, illetve a különböző, társadalmi szempontból jelentős programjaink még hatékonyabbá váljanak és a bank további értékes tapasztalattal gazdagodjon" – összegezte Nagy Zoltán Péter, az OTP marketing igazgatója.

 

A Nextent Informatika Zrt. nem csak támogatóként, hanem licitálóként is részt vett a liciten kimagasló eredménnyel, hiszen négy szolgáltatásra is sikeresen licitált. „Ugyan idén első alkalommal vettünk részt közepes vállalatként az aukción, de rendkívül sikeresnek értékeljük az együttműködést. Bízunk benne, hogy hazánkban egyre több cégnek nyílik lehetősége arra, hogy időt, energiát és esetleg némi pénzt fordítson a civilekkel való együttműködésre" – értékelte Gátfalvi Tamás, a Nextent vezérigazgató-helyettese a Civil Licit aukciót. „A Nextent vezetése büszke arra, hogy az idei Civil Licit együttműködés rendkívül kedvező fogadtatásra talált a menedzsmenten és a cégen belül egyaránt. A pályázati anyagok áttanulmányozása közben számtalan új ismerettel és értékkel gazdagodtunk, pusztán azáltal, hogy figyelmet szenteltünk a civilek által ismertetett kihívásoknak. A megvásárolt képzéseket, önkéntes programot és ügyfélszolgálati projektet szándékaink szerint néhány meglévő ügyfelünknek kívánjuk ajándékozni, hogy a Civil Licit kapcsán tanultakat minél jobban tudjuk alkalmazni a cégen belül és kívül egyaránt. Támogatóként igyekeztünk hozzájárulni olyan non-profit szervezetek sikeréhez, amelyek sokat tesznek a toleranciáért, az esélyegyenlőségért, a vállalati kultúra fejlesztésért, illetve a társadalmi és gazdasági fenntarthatóságért, mely értékekre a Nextent is nagy hangsúlyt kíván fektetni" – tette hozzá a vezérigazgató-helyettes.

 

A Civil Liciten közel harminc vállalat képviselője jelent meg, s noha nem minden szolgáltatás talált gazdára, a program sikeresnek mondható. A Civil Licit egy üzleti lehetőség és egy egymáshoz vezető újabb út a for-profit és a non-profit szektor számára. A Civil Licit sikere nem csak abban mérhető, hogy mennyi szolgáltatás kelt el az aukció során, hanem abban is, hogy mennyi potenciálisan új üzleti lehetőség, kapcsolat kialakítására ad lehetőséget egy ilyen üzleti fórum. Bizonyítja ezt az is, hogy az elmúlt évekből számtalan olyan később megkötött üzlet jött létre, ahol a partnerek e fórum keretében ismerkedtek meg egymással. Ez a Civil Licit hosszú távú fenntarthatósági küldetése, amelynek érdekében jövőre ismét megrendezésre kerül még több vállalati résztevővel, licitálóval az árverés.

 www.civillicit.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.