2024.július.24. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az európaiak kétharmada kedvezően ítéli meg az önfoglalkoztatást

5 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/55738"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image6_91.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="77" /></a></span>Az önfoglalkoztatás továbbra is kedvező megítélésnek örvend egész Európában. A tizenkét európai országban megkérdezett emberek kétharmada vélekedett pozitívan az önfoglalkoztatásról. Ezt a foglalkoztatási formát legtöbben Dániában, Nagy-Britanniában és Franciaországban (76 százalék), míg legkevesebben Törökországban (65 százalék) és Németországban (61 százalék) kedvelik, derült ki az Amway Europe által elvégzett reprezentatív felmérésből.</p> <p> 

image6 91.thumbnailAz önfoglalkoztatás továbbra is kedvező megítélésnek örvend egész Európában. A tizenkét európai országban megkérdezett emberek kétharmada vélekedett pozitívan az önfoglalkoztatásról. Ezt a foglalkoztatási formát legtöbben Dániában, Nagy-Britanniában és Franciaországban (76 százalék), míg legkevesebben Törökországban (65 százalék) és Németországban (61 százalék) kedvelik, derült ki az Amway Europe által elvégzett reprezentatív felmérésből.

 

image6 91.thumbnailAz önfoglalkoztatás továbbra is kedvező megítélésnek örvend egész Európában. A tizenkét európai országban megkérdezett emberek kétharmada vélekedett pozitívan az önfoglalkoztatásról. Ezt a foglalkoztatási formát legtöbben Dániában, Nagy-Britanniában és Franciaországban (76 százalék), míg legkevesebben Törökországban (65 százalék) és Németországban (61 százalék) kedvelik, derült ki az Amway Europe által elvégzett reprezentatív felmérésből.

 

A közvetlen értékesítéssel foglalkozó nemzetközi Amway vállalatcsoport felmérést végzett a vállalkozástípus megítéléséről, valamint az önfoglalkoztatás előnyeiről és hátrányairól. „Azt tapasztaltuk, hogy az önfoglalkoztatás Európa-szerte nagy lehetőségeket rejt: a válaszadók több mint egyharmada el tudná képzelni, hogy saját vállalkozást indít" – mondta Michael Meissner, az Amway Europe vállalati ügyekért felelős alelnöke.

 

Az első, 2010-es kutatás eredményeivel összehasonlítva az önfoglalkoztatási potenciál a számos európai országban tapasztalható gazdasági problémáktól és pénzügyi válságtól függetlenül Európa-szerte változatlan szinten maradt. A vállalkozói szellem különösen erős a 14-29 éves válaszadók körében: az európai tizen- és huszonévesek 80 százaléka kedvezően vélekedik az önfoglalkoztatásról. Ebben a korosztályban minden második válaszadó el tudná képzelni, hogy saját vállalkozást indít.

 

Az önfoglalkoztatás legvonzóbb előnyei a függetlenség és az önmegvalósítás

 

Az európaiak a saját vállalkozás alapításával kapcsolatos legfontosabb előnyként említik a „munkáltatótól való függetlenséget" (46 százalék) és a „lehetőséget saját ötleteik megvalósítására" (38 százalék). A „kiegészítő jövedelmi lehetőségeket" (28 százalék) csak a harmadik helyre sorolják. Az Amway 2011-es felmérése arra is rávilágít, hogy csaknem minden negyedik európai úgy gondolja, a saját vállalkozás indításával „jobban összeegyeztethető a család, a szabadidő és a karrier". Vagyis az önfoglalkoztatás és a család nem feltétlenül zárja ki egymást.

 

„A magánvállalkozók számára több rugalmas munkamódszer létezik, így a sikeres karrier összeegyeztethető a családi élettel" – mondta Michael Meissner. Az európaiak az önfoglalkoztatást családbarát munkavégzési modellnek tartják: a gyermekkel rendelkező válaszadók 42 százaléka úgy gondolja, az önfoglalkoztatás lehetséges alternatíva a számára.

Az európaiaknak információra és képzésre van szükségük

 

A megkérdezett emberek átlagosan 69 százaléka egyetértett azzal, hogy az oktatás nagyon fontos szerepet tölt be a vállalkozók életében. A magánvállalkozók számára nyújtott oktatás és a képzés szerepét Ausztriában (56 százalék) és Svájcban (52 százalék) tartják a legfontosabbnak. A meglévő lehetőségektől függetlenül az európai válaszadók 47 százaléka úgy gondolja, nem rendelkezik megfelelő információkkal a magánvállalkozók számára elérhető képzési lehetőségekről. Ez különösen igaz Németországra (58 százalék), Spanyolországra (55 százalék) és Franciaországra (53 százalék).

 

Az európaiak 42 százaléka a közgazdasági ismeretek hiánya miatt nem merne saját vállalkozást indítani. Az emberek több mint egyharmada nem biztos a saját készségében és tudásában, ezért nem érzi magát felkészültnek a magánvállalkozás indítására. Emiatt a megkérdezett európaiak 59 százaléka azt válaszolta, hogy több nyilvános vállalkozói képzési programra lenne szükség a kezdő vállalkozók számára.

 

A felmérés adatai

 

A felmérés során 2011 augusztusa és szeptembere között 13.606 tizennégy évnél idősebb nőt és férfit kérdeztek meg összesen tizenkét európai országban (Ausztriában, Dániában, Franciaországban, Nagy-Britanniában, Olaszországban, Oroszországban, Spanyolországban, Svájcban, Törökországban és Ukrajnában) az önfoglalkoztatás témaköréről. Az Amway által sorozatban immár második éve kezdeményezett felmérést a GfK nürnbergi részlege végezte el az Amway Europe felkérésére. A felmérés eredményei reprezentatívak a kiválasztott ország népességére nézve.

 

Az Amway (www.amway.com ) világszerte a közvetlen értékesítési iparág egyik vezető vállalata. Az 1959-ben az Egyesült Államok-beli Adában alapított és jelenleg is ottani székhellyel működő Amway több mint nyolcvan országban kínál fogyasztóknak szánt termékeket és üzleti lehetőséget. Az Amway legnépszerűbb márkái a NUTRILITE® vitaminok, ásványi anyagok és étrend-kiegészítők, az ARTISTRY® bőrápolók és dekorkozmetikumok, valamint az eSpring® víztisztító rendszerek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.