2024.július.20. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

3 az 1-ben és az ajánlataim mind a mai napra, csütörtökre vonatkoznak

7 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/55922"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/x_7.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="67" /></a></span> 2 zenei esemény (Steve Lukather + Ian Siegal Band) és 1 Japánhoz kapcsolódó divat, film és gasztronómia a <strong>Fashion Video Festiválon. Egyik jobb és érdekesebb, mint a másik, őszintén szólva nehezen tudnék választani közülük. Legyen Önöké a döntés, jó szórakozást.</strong></p> <p> 

2 zenei esemény (Steve Lukather + Ian Siegal Band) és 1 Japánhoz kapcsolódó divat, film és gasztronómia a Fashion Video Festiválon. Egyik jobb és érdekesebb, mint a másik, őszintén szólva nehezen tudnék választani közülük. Legyen Önöké a döntés, jó szórakozást.

 

2 zenei esemény (Steve Lukather + Ian Siegal Band) és 1 Japánhoz kapcsolódó divat, film és gasztronómia a Fashion Video Festiválon. Egyik jobb és érdekesebb, mint a másik, őszintén szólva nehezen tudnék választani közülük. Legyen Önöké a döntés, jó szórakozást.

 

A hétfőn megnyitott Fashion Video Festivál negyedik napja, azaz november 24-e Japán nap és egyúttal jótékonysági nap. A jegybevétel jelentős részét a Japán természeti katasztrófák által sújtottak megsegítésére utalják. A Fesztiválnak otthont adó Erzsébet téri Design Terminálban az ötórai kapunyitás után egymást követik a japán vonatkozású programok. Abodi Dóra és Baksa Zsófia megnyitó köszöntője után elsőként, Japán fashion video screening blokk-ot tekinthetünk meg. A japán divatról kerekasztal-beszélgetés következik Fogt Lindával (stylist) és Vágvölgyi B. András újságíróval (a Tokyo Underground c. könyv szerzője) Abodi Dóra és Baksa Zsófia moderálásával, majd ismét video screening blokk. A blokk különleges érdekessége az Undercover MIRROR c. dokumentumfilm európai premierje. A fenti programokkal párhuzamosan, nyitástól zárásig japán smink workshop lesz a galérián.

A Festival szervezői úgy érezték, hogy az este ne csak a japán divatról, hanem a japán gasztronómiáról is szóljon, ezért a sushi, mint tradicionális japán könnyen gyorsan fogyasztható csemege elengedhetetlen része lesz egy ilyen színvonalas rendezvény japán vonatkozású napjának. Így került a képbe a budapesti Fuji Étterem üzletvezetője, Major Balázs és az étterem japán séfje, Miyazaki Emiko. Miyazaki Emiko egyedül álló női sushi chef kimagaslóan magas színvonalon és minőségben készíti el a tradicionális japán fa óriás hajókra tálalt sushi különlegességeket, amelyeket az ide látogatók megkóstolhatnak a Fuji jóvoltából ingyenesen. A japán gasztronómia a divattal sok közös ponton találkozik, hiszen mindkettőnél fontos szempontok a formák, alakok és a színek világa, ezt próbálták meg összehangolni és egymást segítve kiemelni. A japán divattervezők is világhírnévvel rendelkeznek és itt nem csak a régi hagyományt őrző, ám de rendkívül látványos népviseletre a kimonókra kell gondolni, hanem az elite divatjára is.

Óriási fa hajókon tálalt sushi variációkkal készülünk: lesz nigiri, maki, uramaki. Ezek mindenféle formában megkóstolhatóak leszek: lazacos, makrélás, tintahalas, angolnás, tojásos, uborkás, shitake gombás és még nagyon sokféle. Ezen kívül olyan hidegen is élvezhető csemegéket, különlegességeket is szeretnénk megkóstoltatni, mint pl a Kimpira Gobo lapulevél-gyökér, pirított sertéshússal, Nasu Miso Dengaku bio padlizsán miso mártással, Yasai Korokke zöldséges burgonyás krokett, Sake to Maguro Dango lazacos és tonhalas rántott golyók tofuval fűszerezve és majd valami meglepetés is biztosan belekerül még a hajóba."- nyilatkozta Major Balázs az FVF-nek.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak, hogy megismerje és megtapasztalhassa a divat és a gasztronómia találkozását. A sushi-zás közben DJ Lucretia Protellor zenél.

Japán nap – Design Terminal

November 24. csütörtök, 17 óra

 

November 24-én (csütörtökön) 20 órától a brit Ian Siegal Band lép fel a Columbus hajó színpadán. Ian Siegal neve ismerősen cseng már itthon is. Az angol muzsikus elképesztő karizmájával ezreket hódított meg már Magyarországon is. Napjaink legjobb fehér blues énekese, számos díjjal büszkélkedik. Nem tud úgy lemezt kiadni, hogy ne az legyen az év blues albuma, és ami a legfontosabb, olyan karizmatikus előadó, akinek minden egyes koncertje élményszámba megy.

16 évesen roadként lábatlankodott bátyja zenekara körül, amikor egy este a mikrofon elé lökték, és ő a közönség és saját maga legnagyobb meglepetésére óriási sikert aratott. Ebben a pillanatban eldőlt a jövője, és Ian idővel együtt tépte a húrokat a legsúlyosabb londoni blues arcokkal.

Miután az iskolában lemorzsolódott, Berlinben utcai zenészként kereste kenyerét, ahonnét az út az inspiráló nottinghami klubok majd a londoni blues-színpadok felé vezetett. Az angliai blues körökben töltött hosszú évek után negyedik önálló lemezével indult európai koncert körútra, hogy a nagy elődök, Muddy Waters, B.B. King, Robert Cray, Albert Collins, vagy a nagy kedvenc, Tom Waits örökségét továbbvigye.

2005-ben a világ egyik legnagyobb zenei fesztiválja, a North Sea Jazz Festival nagyszínpadán játszott, olyan előadók társaságában, mint Robert Cray, vagy Solomon Burke. 2004-es lemeze, a Standing In The Morning kritikusai Tom Waitshez, Bruce Springsteenhez, Dr. John-hoz, vagy VanMorrisonhoz hasonlították Siegalt.

2005-ös Meat & Potatoes című albuma volt az első nagyobb siker. A blues gyökereihez visszatérő, mégis minden tekintetben mai, erőteljes produkció a közönség és a kritikusok egyöntetű véleménye szerint az utóbbi évek legerősebb blues lemezei közé sorolandó.

A 2007-es Swagger, és legutóbbi, 2008-as Dust előtt a neves Mojo zenei magazin is megemelte a kalapját, hiszen mindkét album bekerült az év 10 legjobb blues lemeze közé, megelőzve olyan nagyságokat, mint B.B. King.

Magyarországon legtöbben talán a Tom Waits dalokat prezentáló alkalmi all stars zenekar, a Braindogs alapítójaként ismerhetik. A nemzetközi formációban az osztrák Ripoff Raskolnikovval, Kiss Tiborral (Quimby), Varga Líviusszal (Quimby), Frenkkel, Varga Lacával (Hiperkarma) és Nagy Szabival (HBB) közösen idézték fel a nagy öreg dalait.

A Ian Siegal Band (UK) muzsikusai:

Ian Siegal – ének, gitár
Andy Graham – basszusgitár
Nikolaj Bjerre – dob

Columbus hajó

2011. November 24-én 20 óra.

 

Mindazoknak, aki jelen voltak a márciusi koncerten az A 38 Hajón, s mindazoknak, akik lemaradtak róla: Steve Lukather ismét Budapesten! Ezúttal a Barba Negra Music Clubban lép fel, hogy nem maradjon kint senki, aki látni, s főképpen hallani szeretné!

Új albuma, mely a rejtett üzenetet hordozó All's Well That Ends Well címet viseli, a legszebb és legerősebb zenét tartalmazza, amivel fényes pályafutása során büszkélkedhet; e pályafutás akkor kezdődött, amikor 17 éves korában elkezdett lemezeket készíteni Los Angelesben, majd társ-alapítója lett a Toto-nak s ezzel belépett az első osztályú Los Angeles-i zenészek exkluzív körébe. Lukather azóta is folyamatosan szerepel a világ legjobb gitárosainak dicsőségtábláján, olyan cimborák társaságában, mint Jeff Beck, Eddie Van Halen, Jimmy Page, Larry Carlton és más legendás muzsikusok. A másik alapító tag, David Paich mellett ő vezette át a Toto-t a banda platinalemezekkel szegélyezett kanyargós útjain, s eközben Michael Jackson, Aretha Fanklin, Stevie Nicks, Miles Davis, Roger Waters, s még egy sereg rock és pop király albumain is játszott, slágereket írt a Tubes-nek és George Bensonnak, valamint felépítette szólókarrierjét, ami 1988-ban indult, a Lukather című koronggal. Hat szólólemezzel később megszületett az a mű, ami a saját megítélése szerint az eddigi "legjobb munkája", az agyafúrt, tréfás és olykor szívszaggató All's Well That Ends Well.

"Tudom, hogy rendkívül változatos életet éltem és fantasztikus karriert futottam be" – próbálja elbagatellizálni a dolgokat -, "de nem ülök a babérjaimon. Állandóan arra törekszem, hogy egyre jobb dalokat írjak és igyekszem egyre rafináltabban variálni az akkordokat. Minden nap dolgozom. Az eredményt hallhatjátok az új albumon." Így folytatja: "Néha viccesen azt mondom, az ELVESZETT hangokat keresem, és bizonyos értelemben ez így is van. Csakugyan szeretnék rábukkanni valami nagyszerű dologra, ami mindenkit megérint. Erről szól az egész: azért csinálunk zenét, hogy ezen a magasabb szinten tudjunk kommunikálni."

Lukather a maga részéről az All's Well That Ends Well albummal arra törekszik, hogy egyfajta egyensúlyt teremtsen önmaga számára – és mások számára is.

"Nem azért írok dalokat – mondja -, hogy a szólókkal elkápráztassam gitáros barátaimat. … Azt akarom, hogy a zene, amit mostanában művelek, kapcsolódjon az emberekhez. Ha tudnak valahogy kötődni egy dalszöveghez, egy hanghoz vagy egy dallamhoz és ettől három-négy percen át boldogabbnak érzik magukat, jól végeztem a dolgomat – s ezt szeretném tenni hátralévő életemben!"

Steve Lukather második európai turnéjának utolsó állomása Budapest. Aki már tanúja volt Luke változtos zenei programjának – most repetázhat! Aki még nem hallotta – annak itt a helye!

Bővebb információk az együttesről: www.stevelukather.net

Steve Lukather (Toto)

2011. november 24. 20 óra

Barba Negra Music Club – Budapest, XI. Prielle Kornélia u. 4.

 

Lantai József

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.