2024.július.19. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

TENERIFE – WORKSHOP ÉS BEMUTATKOZÁS — „A Paradicsom virágai a Kanári-szigeteken teremnek”

5 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/55948"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Pozsony%20Tenerife%20017.thumbnail.jpg" border="0" alt="Tenerifei töltött padlizsán" title="Tenerifei töltött padlizsán" width="100" height="75" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Tenerifei töltött padlizsán</strong></span></span></p><p>Javier Rodriguez Mañas úr, a bécsi Tourespaña Idegenforgalmi Iroda és Jaime Hecht Lombardo úr, a Tenerifei Turisztikai Testület vezetője másodszor rendezett workshopot és mediterrán vacsorát, ezúttal a Hotel Boscolo New York Palace-ban utazási irodák képviselői és idegenforgalmi újságírók számára, hogy még több magyart láthassanak vendégül a csodaszép szigeten.

tenerifei töltött padlizsánTenerifei töltött padlizsán

Javier Rodriguez Mañas úr, a bécsi Tourespaña Idegenforgalmi Iroda és Jaime Hecht Lombardo úr, a Tenerifei Turisztikai Testület vezetője másodszor rendezett workshopot és mediterrán vacsorát, ezúttal a Hotel Boscolo New York Palace-ban utazási irodák képviselői és idegenforgalmi újságírók számára, hogy még több magyart láthassanak vendégül a csodaszép szigeten.

tenerifei töltött padlizsánTenerifei töltött padlizsán

Javier Rodriguez Mañas úr, a bécsi Tourespaña Idegenforgalmi Iroda és Jaime Hecht Lombardo úr, a Tenerifei Turisztikai Testület vezetője másodszor rendezett workshopot és mediterrán vacsorát, ezúttal a Hotel Boscolo New York Palace-ban utazási irodák képviselői és idegenforgalmi újságírók számára, hogy még több magyart láthassanak vendégül a csodaszép szigeten.

pozsony%20tenerife%20009.thumbnailA workshopon megismerkedhettünk nyolc szálloda és rezort kínálatával, a Neckermann Utazási Iroda közvetlen charterjárataival és csomagajánlataival, valamint magyar nyelvű prospektussal Teneriféről. A Kanári-szigetek legnagyobbikára évente ötmillió turista látogat el. A rendkívül kedvelt üdülőhely valóban paradicsomi nyugalmat, örök tavaszt, különböző sportlehetőségeket és fenséges ételeket kínál. Helyzetéből adódóan útba esik Európa, Afrika és az amerikai kontinens között. Lakossága 800 ezer fő, területe 38 négyzetkilométer. A sziget egész területének 48%-a természetvédelmi terület.

pozsony%20tenerife%20010.thumbnailA szigetek között fiatalnak számít, mert mindössze 300 ezer éve alkotta egy hatalmas óceáni vulkánkitörés. Az évi középhőmérséklet 20-23 ºC, a szubtrópusi és a mérsékelt éghajlati zóna találkozásánál. A passzátszelek és Kanári-áramlat gondoskodik 34 fokos hőségben is a kellemes közérzetről. Két modern nemzetközi repülőtérre szállhatnak le a 128 világvárosból érkező gépmadarak. Észak és Dél itt erősen különbözik egymástól.

  pozsony%20tenerife%20012.thumbnail Északon párásabb a levegő, zöldebb a növényzet, ott vannak a banánültetvények és a legjobb kirándulóhelyek. San Cristóbal de La Laguna régi városa (25 ezer lakossal) egyetemi negyedével az UNESCO világörökség része.

   Tenerife közepén, a belsején terpeszkedik el a 3718 m magas Teide vulkán óriási kráterével, mindig havas csúcsaival. Környéke a Parque Nacional del Teide, a Marraconesia régióban 32 természetvédelmi körzettel. Ez a hegymászók álma, egyben a természeti világörökség része. Tengerpartja ezért köves és hirtelen mélyül.

   A sziget déli, fehér homokos partján egész évben működik a sok szálloda, a sok szórakozóhely. Ide érdemes jönni a családosoknak, akár kisgyerekekkel is. Világszenzáció a bálnafigyelés. Tenerife és La Gomera szigetei között él ugyanis egy különleges bálnafaj, amelyik nem fél az embertől, tehát egész közelre merészkedik a hajókhoz.

Tenerifén egész évben zajlik a kulturális élet, sok a nemzeti és vallási ünnep, újonnan épült a gyönyörű operaház, és mint tudjuk, a riói után a világ második legnagyobb karneválját itt tartják. 2012-ben február végén lesz a karnevál Santa Cruzban. A sziget golfnagyhatalom a rengeteg elegáns és gondozott golfpályával. Élénk a bevásárló-turizmus a 2-13%-os ÁFA miatt. Mindenütt kedvező az adórendszer, a spanyolországi 16%-os adó ide is érvényes. A szállodák áfája is csak 5%-os, ami kedvező árakat teremt a vendégeknek is. A szállodák 68%-a 4-5 csillagos, emellett száznál több falusi vendéglátóhely áll a turisták rendelkezésére. Ezért a szállodák telítettsége átlagban 80-90%-os.

 Érdemes két nagy szállodával közelebbről megismerkedni. Egyikük az Abama Hotel, a Ritz Carlton lánc tagja. 160 hektáron fekszik, messze a tömegturizmustól, Európa legnagyobb golfpályájával, fehér homokos parttól övezetten. Valaha kis halászfalu volt, a legközelebbi város Playa San Juan. A szállodában tízféle vendéglő, a gyerekeknek miniklub található. A különböző, észak-afrikai stílusban épült szállodaegységekben 2500 négyzetméter vízfelületű spa- és wellnesrészleg áll rendelkezésre. Ez a táj van legközelebb La Gomera szigetéhez, és fehér homokos tengerpartra néz – mutatta be Timo Bohn úr, a hotel értékesítési igazgatója.

   A másik különleges szállodacsoda, a Gran Hotel Bahia del Duque Resort értékesítésével Noé Gábor, évek óta Tenerifén élő szakember foglalkozik. Ez is nagy területet foglal magában, ahol zöld növényekkel elválasztott, 440 négyzetméteres, saját medencés villák, pasztellszínekben pompázó hotel, külön rezort és ún. hercegi lakosztályok vannak az Atlanti-óceán partján. Kilenclyukú golfpálya, kilenc étterem (ázsiai, spanyol, holland stb.) áll a vendégek rendelkezésére. A legdrágábbak a villák, amelyek a leghamarabb kelnek el minden évszakban! A legjobb időszak a szeptember vagy a május/június, ugyanis a július-augusztusi főszezonban túl sok a vendég, s ráadásul drágábbak a szobaárak.

 A munka és a tájékoztatók után (bár magyar borok kíséretében) került sor a vacsorára: spanyol sonka és sajtok, kecskesajttal töltött padlizsán bazsalikomos öntettel, gratinált csirkemell roston, grillezett zöldségekkel, végük desszertnek katalán krém, amit kései szüretelésű, 2008-as Tokaji Hárslevelű kísért.

 DOBI ILDIKÓ

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.