2024.július.19. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Egy érdekes összefüggés, hogy az IMF hírére felpörög a kötelezőkampány

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/55956"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/images_282.thumbnail.jpeg" border="0" alt="," title="," width="100" height="100" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>,</strong></span></span>A kötelezőkampány felpöröghet az utolsó héten, hiszen az emberek jövőjét érintő sok kérdés rendeződni látszik, így jut figyelem a kötelezőbiztosításra, casco-ra, egyéb megtakarítási lehetőségekre - véli dr. Vass Gábor, a PBA Biztosítási Alkusz Kft. ügyvezetője. Létezik ugyanakkor megoldás a saját megélhetésüket féltők problémájára is.</p> <p><strong> </strong>

,,A kötelezőkampány felpöröghet az utolsó héten, hiszen az emberek jövőjét érintő sok kérdés rendeződni látszik, így jut figyelem a kötelezőbiztosításra, casco-ra, egyéb megtakarítási lehetőségekre – véli dr. Vass Gábor, a PBA Biztosítási Alkusz Kft. ügyvezetője. Létezik ugyanakkor megoldás a saját megélhetésüket féltők problémájára is.

 

,,A kötelezőkampány felpöröghet az utolsó héten, hiszen az emberek jövőjét érintő sok kérdés rendeződni látszik, így jut figyelem a kötelezőbiztosításra, casco-ra, egyéb megtakarítási lehetőségekre – véli dr. Vass Gábor, a PBA Biztosítási Alkusz Kft. ügyvezetője. Létezik ugyanakkor megoldás a saját megélhetésüket féltők problémájára is.

 

Az emberek sokkal jobban aggódtak az elmúlt hetekben az ország, és benne saját munkahelyük, fizetésük, adókulcsuk iránt, így a kampány elején még háttérbe szorult a gépkocsijuk kötelező biztosítása – vonta le a következtetést a PBA Biztosítási Alkusz Kft. a telefonos ügyfélszolgálatain lebonyolított beszélgetések elemzéséből. „Sima közgazdasági törvényszerűség, hogy ha alapvető szükségleteinkben hiányt szenvedünk, vagy romlanak a kilátásaink, akkor nem jut energiánk aggódni kevésbé fontos szükségleteink iránt. Akinek a munkahelye, vagy a lakáshitele miatt kell aggódnia, az kisebb léptékű, de fontos megtakarítási lehetőségeket egyszerűen figyelmen kívül hagy." – magyarázza Vass Gábor, a PBA ügyvezetője, aki a hátralevő napokban a kampány újbóli élénkülését várja: „Eleve sokan hagyják az utolsó pillanatokra a kötelezőváltást a kampányidőszakban, ugyanakkor sok, a 2012-es megélhetésünket befolyásoló kérdésben is javult a tisztánlátás. A forint árfolyama rendeződött, a jövő évi adótörvények végleges formát öltenek, az IMF védőhálója stabilizálta a kilátásainkat, így már kiszámíthatóbb a jövő." A 2012-es peremfeltételek stabilizálódása tehát közvetett módon mind segítik a mostani kampányhajrát. „Teljesen racionális folyamat, hogy aki eddig kivárt, az a hátralévő napokban meg fog ragadni minden olyan lehetőséget, amivel javíthat saját, vagy családja költségvetésén."

Ugyanakkor, akinek oka van félni a munkanélküliségtől, vagy valamilyen betegségtől, annak javasolt áttekinteni a biztosítók ajánlatát. A munkanélküliség, vagy keresőképtelenség okán kieső fizetést időlegesen pótolni lehet, ha időben kötünk hitelfedezeti, vagy jövedelempótló biztosítást. A hitelfedezeti biztosítás azt nyújtja, hogy ideiglenesen a biztosító fizeti valamilyen hitelünk részleteit. A jövedelempótló biztosítás ennél is kedvezőbb: amennyiben le kell mondani havi jövedelmünkről munkanélküliség, vagy keresőképtelenség következtében, akkor a biztosító egy meghatározott összeggel kipótolja a családi költségvetést.

Szerkesztőségünk megjegyzése: a kedvezmény csak oda ne vezessen, ahova az USA-ban, ahol ilyen eés sok más esetben a biztosítók ragaszkodnak az utazásokat rögzítő fekete dobozok beépítéséhez a gépkocsikba. A lizingelt kocsik még táv-megállítót is tartalmaznak. Természetesen a hatóságok ezt a lehetőséget nem hagyják kihasználatlanul….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.