2024.július.18. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

3 az 1-ben, és benne most kivételesen határon túli ajánlat is.

7 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/55975"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/ef.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="94" /></a></span>Hollandiában mutatkoznak be a Magyar Formatervezési Díjasok, itthon az Ari Kupsusnál viszont Kondor Attila lesz. Végül a jövő évi EFOTT ajánló, ami azért aktuális most, mert karácsonyra már kapható és ajándékozható a hetijegy.</p> <p><strong> </strong>

ef.thumbnailHollandiában mutatkoznak be a Magyar Formatervezési Díjasok, itthon az Ari Kupsusnál viszont Kondor Attila lesz. Végül a jövő évi EFOTT ajánló, ami azért aktuális most, mert karácsonyra már kapható és ajándékozható a hetijegy.

 

ef.thumbnailHollandiában mutatkoznak be a Magyar Formatervezési Díjasok, itthon az Ari Kupsusnál viszont Kondor Attila lesz. Végül a jövő évi EFOTT ajánló, ami azért aktuális most, mert karácsonyra már kapható és ajándékozható a hetijegy.

 

Delftben mutatkoznak be a Magyar Formatervezési Díjasok. Hollandiában a magyar design legjava.

A Magyar Formatervezési Díj legjobbjai 2011. november 24-től egy hónapon keresztül a holland királyi főváros, Hága szomszédságában található Delftben láthatóak. A Made in Hungary PLUS eseménysorozat részeként szervezett tárlaton az elmúlt tizenegy év elismert alkotásai tablókon, az idei díjazottak pedig tárgyi valójukban tűnnek fel. A kiállításon túl a holland-magyar design-kapcsolatok előlendítését üzleti szeminárium is segíti.

Ezúttal a hazai tárgy- és formakultúra legkiemelkedőbb alkotásai nemzetközi közönség előtt mérettetnek meg. A Magyar Formatervezési Díjjal kitüntetett alkotások ugyanis 2011. november 24-től egy hónapon keresztül Delftben lesznek láthatóak. A város porcelánipara és innovatív szellemi műhelye, a kiváló Delfti Műszaki Egyetem világviszonylatban kiemelkedő elismertséggel bír a designszakma köreiben.

A Margit Tamás Art & Business Concepts közreműködésével létrejövő hollandiai tárlaton az elmúlt 11 év Magyar Formatervezési Díjjal elismert alkotásai mutatkoznak be. A korábbi évek legjobbjai tablókon láthatóak, míg az idei év díjazottjai tárgyi valójukban kerülnek kiállításra. A COCODICE készségfejlesztő játékcsalád, az ellazulást segítő relaxációs lebegő kabin, a Radnóti Miklós vers ihlette pop-up könyv és a Nissyoku lámpa a magyar designerek innovatív gondolkodását, sokszínűségét képviseli hazánkon kívül is.

A kiállítás nem csupán hazánk válogatott formatervezett tárgyainak bemutatását szolgálja, hanem remek alkalmat kínál a hazai design nemzetközi versenyképességének elősegítésére, a formatervezés pozíciójának erősítésében részt vevő valamennyi terület – az oktatás, a vállalkozói szféra, valamint a vásárlóközönség – szereplőivel való megismertetésre és kapcsolatépítésre is. A tárlat a Made in Hungary PLUS eseménysorozat része, amelynek keretében megrendeznek egy holland-magyar üzleti találkozóval egybekötött szemináriumot is. Ennek fókuszában a legújabb magyar fejlesztésű szabadalmak és termékek állnak.

A tárlat 2011. november 23-i ünnepélyes megnyitóján részt vett Miléne Junius, Delft helyettes polgármester asszonya, a kulturális ügyek felelőse, Sümeghy Gyula hágai magyar nagykövet, Halasi Rita Mária, a Design Hét Budapest kurátora, valamint Cees de Bont, a Delfti Műszaki Egyetem Ipari Formatervezői Karának dékánja.

A Magyar Formatervezési Tanács mellett az események szervezője a Delfti Műszaki Egyetem Építészeti Karának oktatója, Tamás Margit; a holland-magyar üzleti kapcsolatokat segítő Hungarian Business Network, a hazai kis- és középvállalkozások külgazdasági tevékenységének támogatására és a külföldi cégek magyarországi befektetéseinek ösztönzésére életre hívott Nemzeti Külgazdasági Hivatal hágai irodája, valamint a Magyar Köztársaság hágai nagykövetsége.

Néhány mondat a Magyar Formatervezési Díjról:

A Magyar Formatervezési Díj pályázat célja a kiemelkedő színvonalú formatervezői teljesítmény elismerése. A díjat, amelyet idén ősszel is a Design Hét Budapest rendezvénysorozat keretében adtak át, a Nemzetgazdasági Minisztérium nevében a Magyar Formatervezési Tanács hirdette meg. A 32 évre visszatekintő díjat nyilvános pályázat útján termék-, terv-, vizuális kommunikáció és diákkategóriában lehet elnyerni.

Ha véletlenül Hollandiában járnak, nézzék meg a kiállítást. Érdemes!

Westvest 41, 2611 AZ Delft, Hollandia

2011. november 24-től december 22-ig

 

Az Ari Kupsus Galériában 2011. november 30-án nyílik Kondor Attila kiállítása.

Kondor Attila 2000-ben diplomázott a Képzőművészeti Egyetemen. Kétszer nyert Barcsay-díjat, majd litográfiai munkáit is elismerték egy első díjjal. 2000-ben Kondor Béla-díjjal jutalmazták, 2007-ban Római Ösztöndíjat, majd 2009-ben Újbuda Mecénás ösztöndíjat nyert. A festményei klasszikus elemekből építkeznek, mégis mindenképpen a jelenhez kapcsolódnak. Képei filozófiai igényű gondolatok hordozó – láthatólag elmélyülten tanulmányozza a nagy gondolkodók műveit – Herakleitosztól Heideggerig. Munkáin egyrészt a bölcselet által inspirált tájkert témái jelennek meg: moccanatlan víztükrök, kutak, út. Másrészt építészeti metaforákkal: erős kontrasztokkal, fény-árnyékhatással és hangsúlyos koloritással megjelenített ajtókkal, lépcsőkkel találkozhatunk. E tárgyak azonban nem a látványfestészet, hanem a metafizika jegyében jelennek meg: a mélytónusú, helyenként sötét színkezelést vakítóan fehér fénynyílások ellenpontozzák.  A kiállítás képeivel kapcsolatban Kondor Attila rövid statement-jét idézem, aminek A Feltétlenség jele címet adta:

,,Lehet-e ábrázolni az ábrázolhatatlant? A neoplatonikus ihletésű bizánci esztétikában a teremtetlen fény ideáját az ikonfestészet az arany háttérrel tette láthatóvá. Egy különös indiai dzsaina szobron pedig a test formájára csak az aranylap síkjából kivágott és üresen hagyott jellegzetes sziluett utal a világ feltételeitől Megszabadult Emberre.

Az ajtókeret és az ajtószárnyak között megjelenő tiszta fehér pigment éles vonalban elkülönül a kép többi érzéki elemétől. A koncentrációban megjelenő tapasztalat a kiindulási pont. A fehér forma olyan intenzív, hogy szinte beleég a tekintetbe – e negatív forma különválik a pozitív formától, önálló élete a feltétlenség jele. Ebben a sorozatban ebből az új nézőpontból tértem vissza a korábbi három festészeti sorozat témáihoz, hogy a feltétlen lét elővételezett transzparenciával telítse korábbi témáimat."

Kondor Attila kiállítása

Ari Kupsus Galéria

1088 Budapest, Bródy Sándor utca 23/b

2011. november 30.

Ünnepélyes megnyitó 18 órakor. A kiállítás december 30-ig tekinthető meg.

 

2012-ben Velencére költözik az EFOTT, az ország legnagyobb hallgatói bulija a Velencei-tó partján horgonyoz le nyáron.

Fesztiválvárossá válik Velence 2012. július 3-8. között. A legnagyobb magyar zenekarok, a hamisítatlan EFOTT-hangulat és a változatos kulturális- és sportprogramok évtizedek óta adottak, ehhez társulnak hozzá jövőre a Velencei-tó remek természeti adottságai valamint a házigazda Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem kreatív csapata. Így a következő Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója garantáltan felejthetetlen lesz. Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT) hazánk legrégebbi kulturális- és könnyűzenei fesztiválja, amely az elmúlt két évben folyamatosan látogatócsúcsot döntött. Pécs-Orfűre és Szolnokra is közel hetvenezren látogattak el. Az 1976 óta vándorló, folyamatosan bővülő hallgatói rendezvény jövő nyáron egy kiváló környezeti adottságokkal rendelkező helyszínre, Velencére költözik.

Hosszú strandszakasz a Velencei-tó partján, úszómedence és változatos sportpályák: wakeboard, kosárlabda, strandfoci, tenisz, röplabda, valamint túra- és sárkányhajózási lehetőségek. A fesztivál területén, azaz Velencei Vízi Várban minden eddiginél több sportolási lehetőség várja a látogatókat, így a 2012-es EFOTT programkínálatában még hangsúlyosabbá válik a sport.

A következő EFOTT-on is a legnagyobb hazai előadók zenéjére szórakozhatnak a hallgatók, s a szervezők annyit elárulnak, hogy jövőre sem lesz hiány a meglepetésekben és a rendhagyó, különleges, kizárólag a fesztiválra szervezett produkciókban.

A házigazda felsőoktatási intézmény a számos kulturális hagyománnyal rendelkező Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, amelynek Egyetemi Hallgatói Képviselete mindent megtesz azért, hogy felejthetetlenné tegyék hallgatótársaiknak a 2012-es fesztivált.

A djuice névadó támogatóként jövőre is hozzájárul a fesztivál programjaihoz és magas színvonalához. A TakarékPont, Rauch Hungária és Heineken Hungária pedig főtámogatóként lesz jelen Velencén.

Az EFOTT 2012. július 3-8. között hazánk második legnagyobb tavát változtatja a nyár legnagyobb bulihelyszínévé!

Karácsonyra is ajándékozhatunk már EFOTT-hetijegyet! December 1-től 11990 Ft-os kedvezményes áron kapható a heti bérlet.

EFOTT – csak szabadon…

 

Lantai József

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.