2024.április.30. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Uj kényelmi szolgáltatások a postán 2012 január 2-től

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/627"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/postalogo.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="54" /></a></span>A Magyar Posta 2012. január 2-tól bővített tartalmú, kedvezőbb tarifájú kényelmi szolgáltatásokat ajánl ügyfelei részére.

postalogo.thumbnailA Magyar Posta 2012. január 2-tól bővített tartalmú, kedvezőbb tarifájú kényelmi szolgáltatásokat ajánl ügyfelei részére.

postalogo.thumbnailA Magyar Posta 2012. január 2-tól bővített tartalmú, kedvezőbb tarifájú kényelmi szolgáltatásokat ajánl ügyfelei részére.

A szolgáltatás lényege, hogy a sikertelen kézbesítés után, a címzett kérésére a küldeményt a Magyar Posta – a díjszabásban meghirdetett díj ellenében – ismételten kézbesíti a következő módokon:

1. Ismételt házhoz kézbesítés a küldemény címzésével azonos címhelyen, amely esetben a címzett kérheti, hogy küldeményét a posta

  • aznap, vagy
  • egyéb napon, a címzettel egyeztetett időpontban, egyeztetett napon kézbesítse.

2. Ismételt kézbesítés 2 munkanapon belül, az eredeti címzéstől eltérő címhelyre (pl. munkahelyre)

Új címre történő ismételt kézbesítés esetén a címzett kérheti, hogy küldeményét a Posta a küldemény címzésétől eltérő címen kézbesítse függetlenül attól, hogy az új cím a küldemény eredeti címével megegyező vagy másik településen van. A Posta az új címen történő ismételt kézbesítést legkorábban a megrendelést követő második munkanaptól garantálja.

 

A szolgáltatás a következő küldemény típusok esetén lehet igénybe venni

  • levélpostai küldemények
  • csomagok
  • EMS Gyorsposta küldeményekre,
  • Utalványok

 

A szolgáltatások megrendelésére, az időpont egyeztetésére az értesítőn található telefonszámon van lehetőség.

A jelenlegi szolgáltatásokhoz hasonlóan a kényelmi szolgáltatás is országos kiterjesztésű, azonban meghatározott feltételek figyelembevételével településtípustól, nagyságtól függően korlátozottak a Magyar Posta lehetőségei.

A kényelmi szolgáltatások árai 2012-ben a következőképpen alakulnak:

 

 

Bruttó díj

Aznapi egyeztetett időpontban történő kézbesítés esetén (a küldemény eredeti címzésében szereplő címre)

890

Egyéb egyeztetett napon és időpontban történő kézbesítés esetén (a küldemény eredeti címzésében szereplő címre)

490

Egyéb egyeztetett napon (a küldemény eredeti címzésében szereplő címre)

185

Új címre történő kézbesítés esetén

490

 

Időpontfoglalás a postahelyi kézbesítésben

 

A Magyar Posta a könyvelt küldemények sikertelen házhoz kézbesítése után jelenleg a küldeményt a kijelölt postán letétbe helyezi, ahol a címzett a részére hátrahagyott értesítő alapján azt a későbbiekben átveheti.

 

Az ezzel összefüggő „utánajárás" sokak számára kényelmetlenséget okoz, ezért a Magyar Posta egy új, ingyenes kényelmi szolgáltatást kíván a címzettek részére biztosítani.

 

Az interneten (www.posta.hu), vagy telefonon megrendelhető időpontfoglalás bevezetésével a kézbesítést végző posta az ügyfél által lefoglalt időpontban kereshető fel és a címzett soron kívüli kiszolgálással juthat a küldeményéhez.

 

A szolgáltatást elsőként 5 budapesti postán kívánjuk kipróbálni:

  • Budapest 62: Budapest, VI. Teréz körút 51.
  • Budai Központi Kézbesítőposta: Budapest, XII. Városmajor utca 35-37.
  • Budapest 100: Budapest, X. Üllői út 114-116.
  • Budapest 3: Budapest, III. Kiscelli utca 7-9.
  • Budapest – Rákospalota 5.: Budapest, XV. Száraznád utca 4-6.

 

 

Az ügyfélnek más feladata nincs, mint hogy megadja a várt küldeménnyel kapcsolatos néhány adatot (melyet a hozzá bedobott értesítőn talál), mely alapján a kívánt időpont internetes és telefonos foglalás esetén kiválasztható. A kézbesítők eltérő időbeosztása miatt időpontot foglalni legkorábban a következő munkanapra lehet, amiatt, hogy a küldemény a megjelölt postán már biztosan ott legyen.

Az ügyfél az időpontfoglalás által megkapja annak a munkahelynek a számát, ahol soron kívüli kiszolgálása megtörténik.

Ügyfélhívós postán mindezek után sorszámhúzás nélkül kereshető fel a kijelölt munkahely, melyre az ügyfél figyelmét is felhívjuk.

A szolgáltatás díjmentes, a kezdeti időszak tapasztalatai alapján bővíteni szeretnénk a szolgáltatást, hogy az országban minél több ponton elérhetővé váljon.

 

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.