2024.augusztus.20. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

NYÍLT NAP A LENGYEL NEMZETI IDEGENFORGALMI KÉPVISELETNÉL

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/59385"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/images_630.thumbnail.jpeg" border="0" width="100" height="63" /></a></span>Mindig szívesen megyünk a lengyel képviselet meghívására, mert barátságos, kellemes a hangulat, Bakonyi Erika vezetőnek van ideje elbeszélgetni az újságírókkal, amit nem tehetett az Utazás Kiállításon, hiszen idei díszvendégként rengeteg dolga akadt, hatalmas standot irányított. Lengyelország idén új logóval jelent meg: Move your imagination! (Mozgasd meg a fantáziádat!) címmel.

images 630.thumbnailMindig szívesen megyünk a lengyel képviselet meghívására, mert barátságos, kellemes a hangulat, Bakonyi Erika vezetőnek van ideje elbeszélgetni az újságírókkal, amit nem tehetett az Utazás Kiállításon, hiszen idei díszvendégként rengeteg dolga akadt, hatalmas standot irányított. Lengyelország idén új logóval jelent meg: Move your imagination! (Mozgasd meg a fantáziádat!) címmel.

images 630.thumbnailMindig szívesen megyünk a lengyel képviselet meghívására, mert barátságos, kellemes a hangulat, Bakonyi Erika vezetőnek van ideje elbeszélgetni az újságírókkal, amit nem tehetett az Utazás Kiállításon, hiszen idei díszvendégként rengeteg dolga akadt, hatalmas standot irányított. Lengyelország idén új logóval jelent meg: Move your imagination! (Mozgasd meg a fantáziádat!) címmel.

bakonyi erika képviseletvezető foto: alföldi róbertBakonyi Erika képviseletvezető Foto: Alföldi Róbert

 

Bakonyi Erika most tudott szakértőként bővebben tájékoztatni Lengyelország turisztikai helyzetéről. Az Euro 2012-es foci Európa Bajnokság a magyarok számára a legolcsóbban, a legjobb közlekedéssel hamar elérhető, ráadásul a lengyelek szívesen látják a magyarokat.

 

2011-ben növekedett az egész világból érkezett turisták száma, összesen 60,7 millió fő utazott be az országba, ami 4,1%-kal több volt az előző évinél. A kereskedelmi szálláshelyeket 4409,6 külföldi turista vette igénybe, 6,6%-kal többen, mint 2010-ben. A vendégéjszakák száma ezzel 5,5%-kal emelkedett. A turisták 65%-a általában 3 napot tölt el Lengyelországban, többnyire a hosszú hétvégi látogatásokon. Idén Magyarországon több hosszú hétvége lesz, amit máris tapasztaltak március 15-én. A magyarok főleg a déli lengyel területeket látogatták. Ezen kívül az egyházi ünnepek alkalmával érkeznek a legszívesebben, mert ott hagyományosan megadják az ünneplés módját. A húsvétot sokan már előre is foglalták.

 

A nyári időszakban népszerűek a hegyvidéki üdülések, a tavi vizes túrák, a dunajeci romantikus tutajozás és a nagy körutazás. A lengyel gasztronómia különlegességekkel várja a látogatókat. Kiemelkedik a Podlaskie-régió bölényes nemzeti parkjával és egyéb attrakcióival. A régió már magyar nyelvű prospektusokkal is készült. A képviselet is szinte minden területen, minden témában tart magyar nyelvű ismertetőket, CD-ket, szálláslehetőségeket, fürdőhelyeket, turistacsalogató programokat. Az igényesebb turistákat a múzeumok és a kiállítások vonzzák, de éppolyan siker a természet, a hegyek és a vizek birodalma vagy az egészséges levegőjű tengerpart. Bőséges információk találhatók a magyar nyelvű www.lengyelorszag.travel oldalakon.

 

   A csevegés a kollégákkal finom falatok, sütemények, ásványvizek, kávé vagy tea kíséretében jött létre, majd „szabad rablásként" válogathattunk a szebbnél-szebb tematikus prospektusok, térképek között. Lengyelország bármikor éppoly szívesen várja a magyarokat, mint Idegenforgalmi Képviselete a Róbert Károly körút 11-es ház ötödik emeletén.

 

DOBI ILDIKÓ

 

 

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HÍRMORZSA

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.