2024.július.18. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Lemondott államfői hivataláról Schmitt Pál köztársasági elnök

2 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/59559"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/copypaliMTIIllesTibor.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="67" /></a></span>Lemondott államfői hivataláról Schmitt Pál köztársasági elnök; az államfő döntését hétfőn jelentette be az Országgyűlésben, napirend előtti felszólalásában. Azt jelentette be amit ország világ a történtek után elvárt tőle.

copypalimtiillestibor.thumbnailLemondott államfői hivataláról Schmitt Pál köztársasági elnök; az államfő döntését hétfőn jelentette be az Országgyűlésben, napirend előtti felszólalásában. Azt jelentette be amit ország világ a történtek után elvárt tőle.

copypalimtiillestibor.thumbnailLemondott államfői hivataláról Schmitt Pál köztársasági elnök; az államfő döntését hétfőn jelentette be az Országgyűlésben, napirend előtti felszólalásában. Azt jelentette be amit ország világ a történtek után elvárt tőle.

    Schmitt Pál azt mondta: elnöki munkáját az alaptörvény és legjobb tudása szerint végezte, feladatának maradéktalanul eleget tett. De hozzátette, a jelenlegi helyzetben, plágiumügye miatt személye inkább megosztja a nemzetet, ezért befejezi a szolgálatát.

Ezzel beteljesedett az a sors, ami a világon eddig minden ilyen tipusu csaláson rajtakapott politikus sorsa. Csak az a kérdés, miért kellett ennyi ideig várni, nem lett volna jobb azonnal lemondani. Hiszen anyagi hátrány nem éri,kapja a hivatalaból távozott államfőt megillető juttatásokat. Hogy stlszerűek legyünk. Sorsa Onyiscsenko sorsa. Borisz Onyiscsenko nevét egy életre megtanulta a sportvilág az 1976-os montreali olimpián. No nem azért, mert a szovjet öttusázó Mark Spitzhez, Keleti Ágneshez, vagy Michael Phelpshez hasonló tettet vitt volna véghez, hanem azért, mert az ő neve az olimpiákat tekintve a csalással fonódik össze azóta is. Ugyanis visás helyett villanyszerelésben való jártassűágát bizonyította, amikor manipulálta az elektromos találatjelzőt viváskor.

Schmitt Pál másként doppingolt. Nem a sportban, hanem egy hasonló verseny területen a tudományban. Sorsa utolérte. Jobb így mindekinek. Az országnak első sorban. Sic transit gloria mundi!

MTI/MTI foto:Illés Tibor

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.