2024.augusztus.25. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

2012-es sikerekről számol be a Sicontact

11 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/65839"><img class="image image-preview" src="/files/images/progi.jpeg" border="0" width="323" height="231" /></a></span>Az IT- biztonság területén meghatározó szerepet betöltő szoftverdisztribútor vezetése tájékoztatót tartott Budapesten, 2012. október 30-án. Az idei év eddigi eredményeit ismertetve, a cég bővülő termékválasztékáról, stabil helyzetéről, s kijelölt irányvonaláról szólt <strong><em>Csiszér Béla</em></strong>, a Sicontact Kft. ügyvezető igazgatója.    </p> <p> 

progiAz IT- biztonság területén meghatározó szerepet betöltő szoftverdisztribútor vezetése tájékoztatót tartott Budapesten, 2012. október 30-án. Az idei év eddigi eredményeit ismertetve, a cég bővülő termékválasztékáról, stabil helyzetéről, s kijelölt irányvonaláról szólt Csiszér Béla, a Sicontact Kft. ügyvezető igazgatója.   

 

progiAz IT- biztonság területén meghatározó szerepet betöltő szoftverdisztribútor vezetése tájékoztatót tartott Budapesten, 2012. október 30-án. Az idei év eddigi eredményeit ismertetve, a cég bővülő termékválasztékáról, stabil helyzetéről, s kijelölt irányvonaláról szólt Csiszér Béla, a Sicontact Kft. ügyvezető igazgatója.   

 

Az elhangzottak szerint, a Sicontact a továbbiakban a vállalati stratégiában erősíti tevékenységét, kibővült portfólióval, stabil pénzügyi helyzetben a vállalati ügyfelek igényeinek kiszolgálására helyezi a hangsúlyt.

A vállalati ügyfelek teljeskörű kiszolgálását már hálózatbiztonsági eszközök és hálózat menedzsment szoftver is támogatja a Sicontact portfóliójában, az ESET NOD32 technológiára épülő megoldások mellett. 

 

Az ügyvezető elmondta, a Sicontact kilenc évvel ezelőtt kezdte el a NOD32 magyarországi bevezetését. Korai belépőként akkor hálás és befogadó környezettel találkoztak. A (lakossági) piac azóta jelentős változáson esett át, 

a számítógépek sokkal gyorsabbak lettek, a vírusirtó programok is sokkal fejlettebbek lettek, egyszerű érvekkel nehezebb ma elmondani az embereknek, mért jobb a cég szoftvere. A Sicontact időközben piacvezetővé vált, a lakossági valamint a kis- és középvállalati szektorban egyaránt. Teljesen más a piacépítő és a piacvezető szerep ápolása, más-más stratégiát igényel. 2008 végén beköszöntött a gazdasági válság, a céget is érzékenyen érintette, ekkor döntöttek igazából a stratégia átalakításáról. Ésszerűsítések, átszervezések követték egymást személyi és stratégiai vonatkozásban, mára alakult ki az a tiszta kép, amelyet elsősorban a vállalati szegmens felé fordulás jellemez. Az átszervezéseknek köszönhetően magyarországi forgalmukban az évek során gyakorlatilag nem tapasztaltak csökkenést, a 2013-14-es években pedig érezhető növekedést terveznek. 

A cég magyarországi bevételei 2010-től kb. 1,3 milliárd Ft értéken stagnálnak, amit, a külsősökkel együtt 20 fő alkalmazotti állomány ér el. Ebből a létszámból öten foglalkoznak terméktámogatással.

 

A Sicontac eddig szinte kizárólag az ESET magyarországi képviselőjeként vált ismertté, most azonban hangsúlyozottan vállalnak fel egyéb termékeket is. Korábban voltak próbálkozásaik pl. a Kerio biztonsági termékekkel, most azonban a frissen felvett Cyberoam termékeket merőben más szempontok alapján választották. Dinamikus fejlődésre törekedve, ESET elnevezésű termékeinek fejlesztésével megalakulása óta folyamatosan követte a piaci igényeket, ebben az évben ehhez járul termékválasztékának kibővítése. Az ügyfelek igényeit figyelembe véve, teljeskörű-, komplex védelmi megoldás mellett döntöttek, amihez a Cyberoam szállít megfelelő termékeket. Az ESET és Cyberoam vállalati termékekkel minden igényt kielégítő, összetett  IT- biztonsági megoldásokat tud biztosítani a Sicontact ügyfeleinek, ezért az idei év második felétől kiemelt figyelmet fordítanak a B2B szektorra.

 

A Cyberoam-ot tudatosan keresték, olyan hardveres megoldásként, amit a magyar piac is igényel. A konkurensek idevágó sikereit látva, ebből a tortából a Sicontac is szeletet kíván magának. A Cyberoam annyira jól sikerült termék- és szolgáltatáscsomag, hogy a Sicontac műszaki kollégái régóta nem tapasztalt, messzemenő lelkesedéssel fogadták. A termék legnagyobb pozitívuma a kínált kompromisszum-mentesség és szabadság, nincs nagyon bekorlátozva, az építő-elemek nem szokatlanok a linuxos fejlesztők előtt, a dokumentáció kivételesen részletes és a háttértámogatás is rendkívül kiterjedt. Maguk az indiai fejlesztő kollégák is nagy lelkesedéssel gondozzák a terméket. Nagyon jó termék a mögé rakott nagyon jó saját terméktámogatással, a Sicontac számára csak sikert hozhat.  A Sicontac a Cyberoam-ból legalább 50-100 milliós árbevételt remél a következő évben Magyarországon. 

 

A másik történetet az AIDA64 termék jelenti, ami nem kifejezetten biztonságtechnikai megoldás. Magyarországi disztribúciójára a Sicontact vezetői külön céget hoztak létre, bár a terméket a Sicontac maga is kínálja ügyfeleinek. 

A róla szóló tájékoztatásnak külön eseményt fog a cég szervezni. 

 

 

Béres Péter IT vezető elmondta, a 2007-ben, Indiában alapított Cyberoam az egyik leggyorsabban fejlődő hálózatbiztonsági gyártó a világon, valamint az egyetlen olyan UTM gyártó, amely megoldásaival lehetővé teszi, hogy kis és nagyvállalatok is átfogó képet kapjanak felhasználóik viselkedéséről teljes hálózatukon. Öt év alatt, több mint 110 országban épített ki disztribútori hálózatot, s UTM eszközéből több mint 20 ezret regisztráltak már. 

Indiában piacvezető, Európában legjelentősebb piaca Németország, Lengyelország és Franciaország.  

A Cyberoam gyártja az Elitcore Technologies piacvezető felhasználó-alapú Unified Threat Management (UTM) eszközeit. 2012 májusában a Sicontact Kft.-t bízta meg termékeinek magyarországi disztribúciójával, amely  stratégiai fontosságú lépést jelent a magyar vállalat számára, a cég optimista a magyarországi terjesztést illetően.

Béres Péter, a Sicontact Kft. IT vezetője rámutatott, a Cyberoam bevezetési időszakában rendkívül pozitív tapasztalatokat szereztek. Ügyfeleik és viszonteladó partnereik intenzíven érdeklődnek a hálózatbiztonság új, felhasználó alapú megközelítésére épülő termékek iránt, miközben a termékspecifikus oktatások már javában zajlanak. A Cyberoam-mal nem végfelhasználókat céloznak meg, értékesítésében a cégnek a korábbi termékek önmagukat elismertető, passzív, „ráismerő" marketingtől eltérő stratégiát kellett kialakítania. Az oktatás során a több mint 2.500 szerződöttből álló viszonteladói közösséghez is közelebb lehet kerülni. A Cyberoam terjesztésére 50 körüli viszonteladóra számítanak. A kialakított új megközelítést később az ESET terjesztésében is hasznosítani kívánják.

 

A Cyberom alapfilozófiája; minden hálózat leggyengébb láncszeme a felhasználó, ezért a Cyberoam saját alapgondolatát követve, architektúrája kiépítésénél egy user-alapú Layer8 technológiát alakított ki, ahol az összes ismert UTM funkciót a felhasználóra élezi ki, így jól követhető, hogy ki, mikor, mit csinál a hálózaton. Ez a logkövetésben is megnyilvánul, a rendszergazdák így feladatukat sokkal egyszerűbben tudják ellátni. A megoldás jól működik DHCP-s WiFi és terminál szerveres környezetben is. 

A hálózat vonatkozásában követett célok; biztonság, folyamatos kapcsolódás és produktivitás, minden funkciót ebbe a három csoportba illesztettek. A legfontosabb jellemző, a sokfajta logolási funkció, ez az üzemmód több mint ezer riportot képes elkészíteni, amely teljesítmény egyedülálló a piacon. Ez átlátható nyomon-követésre szolgál, ill. meg lehet vele akadályozni a céget fenyegető támadásokat. (Pl. kimutatható, ki küldte ki a legtöbb levelet, amiből szivárogtatásra, vagy támadás-előkészítésre lehet következtetni, akár a felhasználó gépének zombi üzeméből.)

Jelenleg, a bevezetési fázisban, a viszonteladói hálózat kiépítése, a viszonteladók díjmentes technikai képzése van folyamatban. A Sicontact terméktámogató embere a távoli elektronikus segítséget, hibaelhárítást a Cyberoam esetében is képes biztosítani. Indiából biztosított a 24 órás támogatás, ezt a termék terjedésével idehaza is tervezik.

A Cyberoam értékesítése tehát nem közvetlenül, hanem olyan viszonteladókon át történik, ahol jelenleg is létezik 24 órás támogatás. 

 

Az ESET termékek MAC gépeken és mobilban is az élen járnak 

Csizmazia István, a Sicontact virus szakértője a Mac gépek vírus-érintettségéről beszélt, amely még mindig elmarad a Windows és Linux gondoktól, de „feljövőben" van. A Java sebezhetőség pl. OS X-en és Windowson egyaránt rombol, de a Safari önmaga is könnyen sebezhető…  2010-ben megjelent az ESET Cyber Security programja, a Cyber Security Pro pedig jelenleg béta fázisban, megjelenés előtt van OS X-re, amiben már tűzfal alkalmazás is található. (Megjelenés decemberben.) 

 

A mobil megoldások vonatkozásában a Sicontac a piackövető stratégiát választotta. Kifejezetten egy termékről van itt szó, amelyhez szolgáltatásokat kívánnak adni.

 

Az Androidnál jóval rosszabb a biztonsági helyzet, mint más platformoknál, ma ez a terület a „vadnyugat". 

Mindenféle trükkök, emeltdíjas, v. kémkedő kártevők előfordulnak. Látható, hogy még az eredeti Google platformot sem lehet 100%-osan megvédeni… Az egyszer már biztonságosan bevizsgált alkalmazásokat egy-egy frissítés elláthatja fertőzéssel, amikbe bármit bele lehet helyezni. Az Androidos gépek, mint az okos telefon és a tablet, számos ilyen veszéllyel szembesülnek. Pl. böngészés közben, a kisméretű kijelzőn nem láthatók a valódi, teljes linkek, ill. a böngésző nem védett a scriptek ellen, így sokkal kiszolgáltatottabb az ember, a gondot pedig csak a következő mobil, vagy bankszámláján fogja észlelni. Az Android népszerű, nyitott platform, a táblagépek mintegy 41%-a futtatja. 2011-es felmérés szerint az emberek 11%-a mobil eszközről éri el az internetet. Fontos tehát a mobil platformok védelme is, ne lehessen adataimat könnyen ellopni, az alkalmazásokat kontroll alatt lehessen tartani. A mobilos vírusvédelmi programok eleve figyelmeztetnek, ha kártékony alkalmazást akarok feltölteni.  

Az ESET termékei otthoni számítógépekre Windows rendszerek mellett már elérhetőek Mac és Linuxos operációs rendszerű berendezésekre is, a legújabb fejlesztéseknek köszönhetően pedig már a legtöbb mobileszközre is.

A vállalat a mobilos biztonság tekintetében is a jóminőségű, megbízható termékekre helyezi a hangsúlyt, ezt a törekvést az AV-Comparatives tanulmánya is kiemeli, így kaphatott az ESET Mobile Security kiváló minősítést.

A termék a vírus- és kémprogram elleni, valamint a spam és a lopás elleni védelemben, a SIM kártya azonosításban, és a telefonok távoli lezárásának és a rajta tárolt adatok törlésének lehetőségeiben is jól szerepelt a független tesztvállalat vizsgálatában. A termék használatával, a távoli törlés végrehajtása után, szinte teljes mértékben kizárható az érzékeny adatok eltulajdonítása, mivel az ESET Mobile Security felülírja a telefon teljes memóriáját. Dedikált alkalmazásként üzemel, amelyből SMS üzenetekként küldhetők el a hálózati helyhez kötött indítású törlési parancsok. A megoldás kifejezetten a lopás ellen szolgál, nem az adatszivárgás elleni védelmet célozza. Az AV-Comparatives véleménye; az ESET Mobile az összes modern biztonsági elemet tartalmazza, melyre egy mai okostelefonnak szüksége van.

 

Csiszér Béla ügyvezető igazgató összegezte a lakossági szegmens legfontosabb kérdéseit: 

ezen szegmensben a felhasználókat a kiváló minőségű, többszörösen díjazott termékek alkalmazása mellé kiemelkedő színvonalú ügyfél-támogatási rendszert biztosít a Sicontact. A népszerű ESET termékekkel, s a hozzájuk kapcsolódó magas színvonalú ügyfélszolgálati és támogató munkájával a Sicontact a magyar piac egyik legismertebb és legnépszerűbb vírusvédelmi megoldásaként vált ismertté.

A lakossági szegmensben továbbra is az értéknövelt szolgáltatásokkal és az innovatív termékekkel kívánják megtartani erős pozícióikat, határozottan elutasítják a nyomott áras termékpolitikát, ami mindenképpen  minőségvesztéshez vezet. A Sicontact támogató csapata akár egy otthoni, laikus felhasználó számítógépét is képes a távolból megtisztítani, ha kapcsolatba lép velük. Nincs szükség a merevlemez törlésére a tisztításhoz.

A kiváló ügyféltámogatást jellemzi, hogy a vállalat a hónap elején ingyenesen elérhetővé tette az „ESET USSD Control" alkalmazását, melynek segítségével kiküszöbölhetők az Android-alapú okostelefonok számára veszélyt jelentő biztonsági hibák. Ezzel az ESET egyike lett azon jelentős antivírus gyártóknak, akik a Google Play áruházból ingyenesen letölthető megoldást kínálnak a USSD támadások ellen.

Az ESET az üzleti ügyfeleknek szánt mobil biztonsági szoftverét, az Android operációs rendszeren működő ESET Endpoint Securityt várhatóan még az idén bejelenti.

 www.sicontact.hu   

www.cyberoam.hu   

www.aida64.hu     

www.elitecore.com 

 

 Harmat Lajos

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.