2024.augusztus.25. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Civil Licit

6 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/65988"><img class="image image-_original" src="/files/images/c%20(1)_2.JPG" border="0" width="209" height="193" /></a></span>Először, másodszor, senki többet, harmadszor - ötödik alkalommal csendült fel a jól ismert mondat a Civil Licit fenntarthatósági árverésen. Igazi siker, hogy minden szolgáltatás elkelt 2012. november 6-án az ötödik Civil Liciten. Több mint kétmillió forint értékű üzlet született az aukción.  „MINDEN ELKELT" - ezzel a felirattal akaszthatott volna ki táblát a Design Terminál ajtajára a Civil Licit Alapítvány a Civil Licit fenntarthatósági aukció után, hiszen a megrendezett árverésen minden felkínált civil szolgáltatás vállalati partnerre talált összesen több mint kétmillió forint értékben.</p> <p> 

c%20(1) 2Először, másodszor, senki többet, harmadszor – ötödik alkalommal csendült fel a jól ismert mondat a Civil Licit fenntarthatósági árverésen. Igazi siker, hogy minden szolgáltatás elkelt 2012. november 6-án az ötödik Civil Liciten. Több mint kétmillió forint értékű üzlet született az aukción.  „MINDEN ELKELT" – ezzel a felirattal akaszthatott volna ki táblát a Design Terminál ajtajára a Civil Licit Alapítvány a Civil Licit fenntarthatósági aukció után, hiszen a megrendezett árverésen minden felkínált civil szolgáltatás vállalati partnerre talált összesen több mint kétmillió forint értékben.

 

c%20(1) 2Először, másodszor, senki többet, harmadszor – ötödik alkalommal csendült fel a jól ismert mondat a Civil Licit fenntarthatósági árverésen. Igazi siker, hogy minden szolgáltatás elkelt 2012. november 6-án az ötödik Civil Liciten. Több mint kétmillió forint értékű üzlet született az aukción.  „MINDEN ELKELT" – ezzel a felirattal akaszthatott volna ki táblát a Design Terminál ajtajára a Civil Licit Alapítvány a Civil Licit fenntarthatósági aukció után, hiszen a megrendezett árverésen minden felkínált civil szolgáltatás vállalati partnerre talált összesen több mint kétmillió forint értékben.

 

A nap érdekessége, hogy a vállalati partnerek mellett a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, mint állami szervezet is sikeresen licitált civil szolgáltatásokra. A nap házigazdái Teszári Nóra, Winkler Nóra és Novák Péter voltak. Az igazi licithangulat és izgalmas árverés mellett egy különleges fényfestéssel is készültek a szervezők, ahol ez alkalommal a fenntarthatóság különböző területei kerültek művészi megformálásra.

 c%20(2) 2

A felkínált szolgáltatások közül a legnépszerűbb a Motiváció Mozgássérülteket Segítő Alapítvány által felkínált Négy keréken vállalati napja volt, melyet a kikiáltási ár háromszorosáért a Telenor Magyarország Zrt. nyert el. Ugyancsak forró licithangulatot hozott a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének érzékenyítő Mosoly-Vár elnevezésű programja és a Salva Vita Alapítvány fogyatékosok integrációját elősegítő Filmklubja, melyekért a kikiáltási ár dupláját fizették ki a licitáló vállalatok, az előbbiért a Magyar Telekom, az utóbbiért a Nextent Informatika Zrt.

 

A Civil Licit nem más, mint egy különleges aukció formájába öntött párbeszéd civil szervezetek és vállalatok között. Az aukció attól különleges, hogy itt nem műtárgyakra licitálnak műgyűjtők, hanem civil szervezetek fenntarthatósági szolgáltatásait vásárolhatják meg az erre nyitott cégek, vállalkozások.

A program célja, hogy mindkét fél, a for-profit és a non-profit szféra is felismerje az egymásban rejlő üzleti lehetőségeket, a tapasztalatcseréből származó értékeket, valamint a társadalmi és környezeti fenntarthatóságot szolgáló programok erejét.
Évről évre egyre több vállalkozás és civil szervezet kapcsolódik be a Civil Licitbe, és egyre több hosszú távú együttműködés valósul meg. Létrejöttek vállalati önkéntes programok, fogyatékos emberek munkába állását elősegítő képzések, környezettudatosságot szolgáló projektek. Ezek példája ösztönzően hat a tekintetben, hogy minél több szervezet csatlakozzon a programhoz.

 c%20(4) 1

A Civil Licit igazi ötéves sikere, hogy minden szolgáltatás partnerre talált az idei rendezvényen" – mondta el Kiss Gyöngyvér a Civil Licit Alapítvány szóvivője. „Az idei évben is igazolást nyert az, hogy szükség van olyan fórumokra, ahol a civil szervezetek és a vállalatok igazi üzleti szándékkal találkoznak egymással és megismerkedhetnek az egymásban rejlő tudással".

 

Az árverésen sikeresen licitáló szervezetek: a Nextent Informatika Zrt., a Magyar Telekom, a Telenor Magyarország Zrt., BP Business Service Centre Kft. és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium.

 

Teljesen véletlenszerű kiválasztással ismerjenek meg Olvasóink is az aukción elkelt 3 szolgáltatást, hogy tulajdonképpen mit tartalmaz a program.

 

2010 márciusában megalakult a Királyutca Designutca Klaszter, melynek mára már 25 tagja van, de számuk folyamatosan növekszik. Fő tevékenysége: a Király utcában működő vállalkozások összefogása, azok érdekképviselete, közös marketing és PR a Király utca felvirágoztatása érdekében. Fő célja, hogy visszahozza a Király utca egykori fényét és ezzel újra a város érdekes, nyüzsgő kereskedelmi és kulturális fórumává tegye az utcát.

Az árverésre bocsátott termék neve:

A mi utcánk – A mi belsőudvarunk

A Királyutca Designutca feltett célja. hogy Budapest egyik legtöbbet látogatott történelmi utcájában egyes házak belső udvarait „újradizájnolja". A projektért licitátó vállalat részvétele a projektben a következőképpen történik: a munkatársak az év 2-4 munkanapját nem az irodában, hanem a projekt megvalósításának helyszínén töltik el. A Királyutca Designutca Klaszter kreatív csoportjával a résztvevők megismerik a helyszín adottságait, majd egy brainstorming során megtervezik a kiválasztott belső udvar arculatát, ezek után átalakítják azt. Kreatív önkéntes csapat munka.

 

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége látássérült emberek országos érdekvédelmével, érdekképviseletével, érdekérvényesítésével és részükre országos szintű, életvitelt könnyítő, életminőséget javító, speciális szolgáltatások (úgy, mint vakvezetőkutya-kiképzés, hangos és Braille-könyvtár, Braille-nyomda, segédeszközbolt, tankönyvellátás, üdültetés, speciális formátumú folyóiratok, jogsegélyszolgálat stb.) nyújtásával foglalkozik.

Az árverésre bocsátott termék neve:

Mosoly-vár – interaktív érzékenyítés családi nap keretében.

Vidám, játékos Családi nap keretében speciális, egyéni érdeklődési körnek megfelelő programok a Vakvezetőkutya-Kiképző iskolánkban a szervezet munkavállalói és családtagjai részére.

 

2001-ben jött létre a Szadai Meseház Kulturális Alapítvány, amely kiváló pedagógusok közreműködésével megalapította a Meseház Waldorf Óvodát. A waldorf pedagógia az érzelmi biztonság megteremtését tartja a gyermek fejlődése szempontjából a legfontosabb tényezőnek, amelyet igyekszik egészséges, természetközeli feltételek között biztosítani. A jelenlegi, kifejezetten óvoda céljára létrehozott épület 2008 óta ad otthont az intézménynek, ahol közel 300m2-en, 2 vegyes korosztályú csoportban 52 gyermek neveléséről gondoskodunk. Az óvoda erdő ölelésében fekszik, és gyönyörű játszókerttel rendelkezik.
Az árverésre bocsátott termék neve:

Sajtkukac dzsembori
Olyan csapatépítő tréninget szervezünk (legfeljebb 30 fős csoportok számára), amely a közösen végzett kézműves tevékenységgel mindenki számára érdekes, egészséges életmód kialakítását segítő gyakorlati képzést is ad. A résztvevőket megtanítjuk sajtot készíteni, biolekvárt főzni és kézzel kenyeret dagasztani. A kézműves foglalkozásokat a biodinamikus kertészetről és a környezettudatos életvitelről szóló hasznos előadásokkal egészítjük ki. Tesszük mindezt gyönyörű környezetben és vidám hangulatban. A nap végén minden résztvevő saját sajtjával, lekvárjával és kenyerével térhet haza.

 

www.civillicit.hu

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.