2024.július.19. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Révay András: Huszonhárom sikeres év

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/66217"><img class="image image-preview" src="/files/images/Israel%201.preview.jpg" border="0" width="176" height="250" /></a></span> Izrael földje, a Szentföld, az a vidék, ahová mindenki vágyik. A hívő, zsidó, keresztény vagy muszlim, a hite okán, a nem hívő a természeti szépségek miatt. Hogy mi más van még, amiért érdemes odalátogatni, abból ízelítőt kaptak a vendégek az EL AL Légitársaság bemutatóján.

israel%201.preview Izrael földje, a Szentföld, az a vidék, ahová mindenki vágyik. A hívő, zsidó, keresztény vagy muszlim, a hite okán, a nem hívő a természeti szépségek miatt. Hogy mi más van még, amiért érdemes odalátogatni, abból ízelítőt kaptak a vendégek az EL AL Légitársaság bemutatóján.

israel%201.preview Izrael földje, a Szentföld, az a vidék, ahová mindenki vágyik. A hívő, zsidó, keresztény vagy muszlim, a hite okán, a nem hívő a természeti szépségek miatt. Hogy mi más van még, amiért érdemes odalátogatni, abból ízelítőt kaptak a vendégek az EL AL Légitársaság bemutatóján.

varadi.thumbnail Az EL AL huszonhárom éve jelen van Magyarországon – mondta el Váradi János, a társaság magyarországi igazgatója. Izraellel kapcsolatban vannak előítéletek, félelmek, de aki elmegy oda, annak roppant kellemes csalódásban lesz része. Nyugodt, vidám környezetet lát, egy felmérés szerint Izrael a világ 15. legboldogabb országa. A szent helyek, a zarándokutak felkeresése mellett sokan csak a pihenés a kikapcsolódás céljából keresik fel. Tel Aviv éjszakai élete New Yorkkal vetekszik, a Vörös-tenger, a Holt-tenger számtalan élményt kínál. Az izraeli légitársaság, az EL AL sok szempontból a legjobbak közé tartozik. Számtalan vizsgálat igazolja, hogy talán a világ legbiztonságosabb légitársasága. A gépei kényelmesek. Az utas lába nem ér hozzá az előtte álló üléshez. Nincs beszorítva. Sok tízezer utas véleménye szerint itt dolgoznak a legszebb utaskísérők és a legjobb pilóták. Az ételeket a legjobb izraeli séfek készítik és a fedélzeten felszolgált borok minőségére sem volt még soha panasz. A gépek állapotáról kiváló műszaki személyzet gondoskodik.

israel%202.thumbnail Izrael „high tech ország". Sokan gondolják, hogy a vallási előírások okán ott talán még mindig középkori állapotok jellemzőek. Meglepődnek, amikor a legkorszerűbb infrastruktúrával találkoznak, bárhol is járnak az országban. A járatok kialakítása során is az utasok igényeit vették figyelembe. A legközelebbi cél, hogy már napi két járat közlekedjen Budapest és Tel Aviv között. Talán már az sincs nagyon távol, hogy az EL AL „jumbo" gépe is leszálljon Budapesten. Most, a téli szezonban hat járat közlekedik. Vasárnap, hétfőn, kedden, szerdán reggel indul és – helyi idő szerint délután kettő körül érkezik Tel Avivba. Csütörtökön és szombaton este szállnak fel a gépek. Az izraeli utazás nem akkor kezdődik, amikor megérkezik valaki az országba, hanem már akkor, amikor a repülő fedélzetére lép.

shen.thumbnail A mindössze 28 ezer négyzetkilométer területen fekvő, 7,2 millió lakosú Izrael kicsi, de látnivalókban roppant gazdag ország – erősítette meg Yehuda Shen, az Izraeli Turisztikai Minisztérium regionális igazgatója. A fővárosból, Jeruzsálemből minden érdekesség könnyen, gyorsan elérhető. Az éjszakai életéről is híres, modern nagyváros, Galilea 157 kilométerre fekszik, Názáretig 137, Tel Avivba 59, a Holt-tengerpartjáig mindössze 38 kilométert kell megtenni. Egy utazás Izraelben kiváló lehetőséget kínál a híres, történelmi és vallási emlékhelyek felkeresésére – gondtalan nyaralással kombinálva. Eljöhet ide éppúgy az, aki az üzleti lehetőségeit akarja kiszélesíteni, mint aki búvárkodni szeretne, élvezni a Vörös-tenger páratlan élővilágát vagy aki gasztronómiai örömökre vágyik.

israel%203.thumbnail Vannak itt hófödte hegycsúcsok, forró, trópusi völgyek, áttetszően tiszta tavak. Különböző jellemű és vallási szokású személyiségek üzeneteit hordozó templomok. Ilyen kis területen ennyi változatosság szinte egyedülálló a világon. Talán nincs is sehol máshol még egy másik hely, ahol II. János Pál pápa szavai ennyire érvényesek lennének: „Reménnyel és sokat gondolok arra a napra, amikor Isten tanítványaiként mindannyian meghalljuk végre az ő üzenetét a békéről és a megbékélésről. Arra a napra, amikor zsidók, keresztények és muzulmánok a béke városában a feltámadott Jézus szavaival köszöntik egymást: „Béke legyen veled!"

www.visitisrael.gov.il

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.