2024.július.18. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Bazi Nagy Esküvőskönyv

6 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/66271"><img class="image image-_original" src="/files/images/ba.jpg" border="0" width="138" height="208" /></a></span>Végre valaki lerántja a leplet a rózsaszín celebesküvőkről. Igen, Gönczi Gábor és Csikós Balázs bazi nagy leleplező könyve a<strong> </strong>Bazi Nagy Esküvőskönyv pontosan ilyen. Rávilágít az esküvőbiznisz titkos és olykor piszkos játszmáira, eltussolt botrányokra és szaftos celebsztorikra. Nem beszélnek félre, egész egyszerűen csak azt mondják el, amit 300 esküvőn tapasztaltak: a lakodalmak bazira nem rózsaszínek, nászéjszaka meg nincs.</p> <p><strong> </strong>

baVégre valaki lerántja a leplet a rózsaszín celebesküvőkről. Igen, Gönczi Gábor és Csikós Balázs bazi nagy leleplező könyve a Bazi Nagy Esküvőskönyv pontosan ilyen. Rávilágít az esküvőbiznisz titkos és olykor piszkos játszmáira, eltussolt botrányokra és szaftos celebsztorikra. Nem beszélnek félre, egész egyszerűen csak azt mondják el, amit 300 esküvőn tapasztaltak: a lakodalmak bazira nem rózsaszínek, nászéjszaka meg nincs.

 

baVégre valaki lerántja a leplet a rózsaszín celebesküvőkről. Igen, Gönczi Gábor és Csikós Balázs bazi nagy leleplező könyve a Bazi Nagy Esküvőskönyv pontosan ilyen. Rávilágít az esküvőbiznisz titkos és olykor piszkos játszmáira, eltussolt botrányokra és szaftos celebsztorikra. Nem beszélnek félre, egész egyszerűen csak azt mondják el, amit 300 esküvőn tapasztaltak: a lakodalmak bazira nem rózsaszínek, nászéjszaka meg nincs.

 

Sok mindent láttak, amit más feledne. Rengeteg kínos és vicces szituációnak voltak szemtanúi. Most megírták. Több mint 300 sztár és civil esküvő ihlette Gönczi Gábor és Csikós Balázs Bazi nagy esküvőskönyvét. A saját bevallásuk szerint sem normális szerzőpáros az első, aki le merte írni az igazságot… A bevállalós kötet végre lerántja a leplet az esküvők rózsaszirmokkal telehintett világáról, grátiszként pedig kézikönyvet is kapunk saját esküvőnk megszervezéséhez.

 

A nők már 5 éves korukban elkezdik esküvőjük tervezését, ami egyben azt is jelenti, hogy mire elérkezik az idő, már minden összeállt a fejükben, a bevonulástól kezdve a ruhán és cipőn át a díszítésig, konkrétan minden! Pedig az ördög a részletekben rejlik, mégpedig azokban, amelyekre ilyenkor nem is gondolunk. Meglehet, szép az a bizonyos álomcipő, de vajon eljut-e benne a menyasszony a táncig, vagy már az oltárnál keserű kín rajzolódik az arcán? Sok múlhat rajta. Nagyon sok. Az Bazi nagy esküvőskönyv szerzői több mint 300 esküvővel a hátuk mögött döntöttek úgy, hogy könyv formájában megírják tapasztalataikat. Teszik mindezt remek humorral fűszerezve és szókimondó stílusban, a finomkodást jó messziről elkerülve.

 

Az igazán unikumnak számító kézikönyv szokatlan tanácsai mentén számos példát soroltat fel, valóban megtörtént eseményeket, és ezzel egyetemben millió olyan hibát, amibe az emberek belefutnak. Nem „minden szép és jó", rózsaszín alkalmakat vonultat fel, pont kifejezetten rossz és röhejes, vagy éppen kudarcba fulladt esküvői történeteket, például egy ifjú párról, aki közröhej tárgyává válva kétféle módon vonult be a lagzi helyszínére – csak hogy mindkét örömszülőnek kedvezzenek… Bepillantást nyerhetünk celebesküvők kulisszái mögé is, láthatjuk, hogy miképpen csinálják azok, akikről azt hisszük, hogy pénzük eleve garancia a tökéletes lagzira. Olvashatunk olyanokat, amelyekről anno nem szólt a fáma, nem véletlenül… Nemcsak házasulandók élvezhetik a kötet őrült és tanulságos történeteit, hanem mindenki, aki döbbenve szeret nevetni, hiszen meghökkentő, tanulságos, ráadásul igaz történetekkel szolgál, hogy ne fulladjon kudarcba a közös élet kezdete!

 

Ez a kötet ott kezdődik, ahol a többi véget ér. A hiánypótló könyvhöz rendhagyó bemutató dukált, egy óriási esküvőitorta-dobáló versenynél mi lehetett volna a jobban passzoló háttér…

Sztárok vettek revansot a műsorvezetőn a botrányos könyvbemutatón. Tortát ragadtak, hogy jól képen dobják Gönczi Gábort és Csikós Balázst! Meg is érdemelték, mert a két szemtelen szerző tudtuk nélkül írta meg lagzijuk eltitkolt pillanatait. A rendhagyó bemutatóról nyakig krémesen távozott Gábor és Balázs, a közönség pedig megtudhatta, mi gond a legénybúcsúval és a nászéjszakával, és mi is az a klímatrükk vagy a koktéltrükk.

 

„Ez egy igazi leleplező kötet. Nem pusztán az esküvőbiznisz előszeretettel eltussolt trükkjeit tárjuk fel a Bazi Nagy Esküvőskönyvben, hanem olyan sztárok menyegzőiről is írunk, akikén barátként és fellépőként vagy csak mulató vendégként voltunk jelen. Aki minket hív, az nem csak egy zenekart kap, mi rosszabbak vagyunk, mint a Mirigy… Egy igazi mozgó házibuli vagyunk, eddig még mindig mindenki megbánta, aki étellel és itallal akart fizetni nekünk… Barátaink az összes aljas esküvői húzásunkat egy jól célzott dobással az arcunk közepébe most megtorolhatták rajtunk!" – árulta el a jó pár torta-bombától fülig tejszínhabos műsorvezető.

 

„Amit néha hajnalban láthatsz egy esküvőn, azt nem tudod szép szavakkal leírni, 18-as karika nélkül. Mi ezt foglaltuk most össze írásban. Nem csoda, hogy akármilyen puccos partin is lépjünk fel, hajnalban mindig a sarki leppukkant csalamádéburgeres talponálló bódé előtt végezzük fagyoskodva. Onnan már könnyebb hazamenni." – mondta Balázs, a Smile Rock Circus zenekarvezetője, aki azt is elárulta, Gábor hajlamos kivetkőzni önmagából és átadni magát a laza, rock'n'roll életérzésnek írás közben, ám még mindig higgadtabbnak tartja, ami nem is gond, hiszen így bazira kiegészítik egymást.

 

Végezetül egy kis ízelítő a könyvből.

„Idétlen hagyományok: Cipőből ivászat.
Van egy hagyomány, amely szerint a férj csak úgy kaphatja vissza az elrabolt arát, ha pezsgőt iszik a cipőjéből. (Ezt meg kitalálta ki?) A show-elem amúgy ól szokott elsülni, de meg kell várni az idejét, éjfél előtt nem működik, nem vicces. Történt egy esküvőn, hogy a lökött haverok baromi jó viccnek gondolták, hogy pezsgő helyett 70 százalékos abszintot töltsenek a cipőcskébe. Majd egymást is belehergelve az eget rengető poénba, ordenáré módon üvöltve vitték azt barátjukhoz, aki a 200 fős vendégsereg előtt nem akart lebőgni. Egy slukkra itta ki hát a szent kelyhet, és még jópofát is vágott hozzá, miközben belülről egyszerre perzselte végig az Etna, a Vezúv, a Mount Saint Helens és a mexikói Popocatepetl. Az arca kivörösödött, a szája elfehéredett, a szemgolyója eltűnt, majd gyorsan visszatért, de jobb lett volna, ha inkább sosem látjuk többé. Bátortalanul elhebegett egy asztamindenitet, majd kényszeredett félmosollyal az arcán – a mozdulatlanság védőbástyája mögé rejtőzve – viaszfigurává dermedt, és remegő pupillával a túlélésért kezdett fohászkodni valami felsőbb hatalomhoz. Megragadta szerelme kezét, félszegen elmosolyodott, majd a táncparkett közepén dobott egy akkora hátast, amiért ippon jár a legkisebb, kerületi cselgáncsbajnokságon is."

 

Lantai József

 

 ba.thumbnail

Gönczi Gábor, Csikós Balázs:

Bazi Nagy Esküvőskönyv

Kiadó: Alexandra Kiadó Pécs 2012

Oldalak száma: 192

Puhatáblás, ragasztókötött

ISBN: 9789633570708

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.