2024.augusztus.26. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Hogy ne nézhesse Önt hülyének a UPC – az alábbi levelet kell elküldeni az UPC-nak, ha előfizető

3 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/66315"><img class="image image-preview" src="/files/images/index_18.jpg" border="0" width="240" height="179" /></a></span>Úgy tűnik a multinacionális cégek jogászainak ötletei kineríthetetlenek. Most éppen az UPC van soron. Ha Ön előfizető, biztosan kapott tőlük egy vékony egylapos dátum nélküli levelet, amit biztos, hogy szokás szerint, mivel nem számla a kukába dobott. Nos rosszul tette. <strong>UPDATED:2012-11-21 05:00:21</strong></p><p>

Úgy tűnik a multinacionális cégek jogászainak ötletei kineríthetetlenek. Most éppen az UPC van soron. Ha Ön előfizető, biztosan kapott tőlük egy vékony egylapos dátum nélküli levelet, amit biztos, hogy szokás szerint, mivel nem számla a kukába dobott. Nos rosszul tette. UPDATED:2012-11-21 05:00:21

Úgy tűnik a multinacionális cégek jogászainak ötletei kineríthetetlenek. Most éppen az UPC van soron. Ha Ön előfizető, biztosan kapott tőlük egy vékony egylapos dátum nélküli levelet, amit biztos, hogy szokás szerint, mivel nem számla a kukába dobott. Nos rosszul tette. UPDATED:2012-11-21 05:00:21

  A levélben sok egyéb szöveg között benne volt: amennyiben Ön nem reagál, akkor Ön elfogadja: a paszivitása beleegyezésnek minősül. És ezért most a szerződése -most még – változatlan tartalommal olyanná válik, hogy  Ön soha többet nem kiván élni ellentmondási jogával. Azaz ha a szolgáltató mondjuk egyoldalúan árat emel, akkor ezt minden közlés nélkül megteheti, vagy az Ön számára kedvezőtlenül és előnytelenül módosíthatja. Ön ugyanis azt jelentette ki a passzivitásával, hogy ebbe beleegyezik. Ha ezt nem teszi, akkor minden áremelés vagy Ön számára kedvezőtlen módosítás hirtelen macerássá válik a szolgáltató számára és nem tehet meg mindent. A jog fügafalevéllel, de védi Önt.

Több érdekvédelmi szervezet ezért az illetékes hatóságokhoz fordult e lépés miatt, ami új a magyar joggyakorlatban.

http://www.wikitech.hu/biz/2012/11/20/nmhh-trukkozik-a-upc/

  Ezért ahhoz, hogy minden rendben menjen, Önnek el kell küldenie az alábbi formalevelet papiron – azaz nem e mailben – TÉRTIVEVÉNYES AJÁNLOTT  POSTAI küldeményként. Természetesen az adatait a valós adatokra kell átírnia és nem szabad lehagyni az ügyfélszámot sem!

 

 

UPC MAGYARORSZÁG KFT

1092 Budapest

Kinizsi utca 30-36

 

ÜGYFÉLÁZONOSÍTÓ 00 097 *** **

 

Tárgy: Ellentmondási joggal élés

 

Tisztelt Uraim,

 

Az utolsó levelükben felajánlott közös megegyezéssel történő szerződésmódosítással szemben ELLENTMONDÁSI JOGGAL kívánok élni.

 

Azaz a továbbiakban is a régi feltételek alapján kívánom az Önök kiváló szolgáltatását igénybe venni és nem kívánok élni az Önök által felajánlott uj szerződéssel!

 

Kérem a fenti jognyilatkozatom tudomásul vételét és alkalmazását!

 Budapest 2012-11-21

 

Tisztelettel

Minta Elek

1092 Bp Kinizsi utca 29/a.

 

 

Update: 

Az NMHH figyelmeztetését követően a UPC hivatalos közleményben reagált a médiahatóság figyelmeztetésére:

 

 

"A UPC Magyarország a hatályos jogszabályoknak és az érvényes szerződési feltételeknek megfelelően ajánlja előfizetőinek a szerződésük ráutaló magatartással történő megkötését. A szerződés megújítása kizárólag formai változást jelent, annak érdekében, hogy az előfizetők számára is megkönnyítse, egyszerűbbé és gyorsabbá tegye az ügykezelést. Ez a változás nem érinti a díjakat, csomagokat és a szolgáltatásokhoz kapcsolódó összes feltétel is mind változatlan marad. Az esetleges félreértések tisztázása érdekében a UPC egyeztetést kezdeményezett a szerződésmódosítást vizsgáló Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósággal."

 

http://www.itbusiness.hu/Fooldal/rsscsatorna/upc_szerzodesek.html

 

http://www.hirado.hu/Hirek/2012/11/20/16/A_UPC_szerint_jogszabalyszeru_szerzodesmodositast_ajanlanak_ugyfeleiknek.aspx

 

 

 

 

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.