2024.augusztus.26. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Varázskert és finn Mikulás

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/66357"><img class="image image-preview" src="/files/images/Image28_7.jpg" border="0" width="477" height="239" /></a></span><em>Idén először a Vörösmarty téren, az illatos vásári finomságokat, és egyedi kézműves tárgyakat kínáló házikók ölelésében, egy ünnepi fényben játszó, rejtélyes varázskert várja a látogatókat a Budapesti Karácsonyi Vásár közepén.</em></p> <p><strong><em> </em></strong>

image28 7Idén először a Vörösmarty téren, az illatos vásári finomságokat, és egyedi kézműves tárgyakat kínáló házikók ölelésében, egy ünnepi fényben játszó, rejtélyes varázskert várja a látogatókat a Budapesti Karácsonyi Vásár közepén.

 

image28 7Idén először a Vörösmarty téren, az illatos vásári finomságokat, és egyedi kézműves tárgyakat kínáló házikók ölelésében, egy ünnepi fényben játszó, rejtélyes varázskert várja a látogatókat a Budapesti Karácsonyi Vásár közepén.

 

2012. november 16-tól december 24-ig számos program várja a gyerekeket és a játékos kedvű felnőtteket. Fűtött, kézműves játszóházban tehetik próbára ügyességüket a legkisebbek, akik elsajátíthatják a mézeskalács-készítés fortélyait, és egyedi ajándéktárgyakká formálhatják az olyan természetes alapanyagokat, mint a szalma, vagy a csuhé. Művészeti iskolában tanító pedagógus segítségével, megismerkedhetnek az írókázás, a varrás, vagy a szövés mesterségekkel, és elkészíthetik a család ünnepi ajtódíszét, karácsonyfadíszét, vagy adventi koszorúját. A játszóház ingyenes, hétköznapokon 14-18 óra között, hétvégén pedig 10-13, valamint 16-19 óra között vehetnek részt szervezett foglalkozásokon a gyerekek.

Az egyik legkedveltebb elfoglaltság a mézeskalács-sütés, amelyre itt a játszóházban minden nap nyílik lehetőség. Az elkészített mézeskalácsokat a gyerekek haza is vihetik, de föl is ajánlhatják jótékony célra. Írókával üzeneteket varázsolhatnak a mézeskalács-szívekre, amellyel azoknak az embereknek tudnak köszönetet mondani, akik az Ökumenikus Segélyszervezet Vörösmarty téri házában adományoznak. Ezzel a gesztussal mindenki adhat, aki kap, és mindenki kaphat, aki adott.

A Varázskertben továbbá fedett, színes ülőkék is várják a vásári forgatagban elfáradt látogatókat, valamint itt található az óriás adventi koszorú is, amelyet minden adventi vasárnapon (december 2., 9., 16., 23.) ünnepélyes keretek között gyújt meg egy-egy szervezet.

A Karácsonyi Vásár főszereplői a gyerekek, ezért a Varázskerten túl számos más izgalmas program is várja még őket. Aki lerajzolja a Mikulást, és leadja rajzát a helyi információs faházban, együtt utazhat az igazi finn mikulással, aki december 6-án látogat ki a Vörösmarty térre. Mostantól két színpadon is szórakoztatják a közönséget az énekmondók, nép-, világ-, jazz-, és utcazenészek, valamint hétvégenként a bábosok, akik kifejezetten a gyerekeknek állították össze előadásukat. November 30-tól pedig a BDK Budapesti Dísz-és Közvilágítás Kft. által fölszerelt karácsonyi díszkivilágítás tovább emeli a Varázskert fényét, amelyet Tarlós István főpolgármester ünnepélyes keretek között kapcsol föl 17 órakor.

 

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.