2024.augusztus.26. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Decemberben a programok is jól esnek

7 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/66679"><img class="image image-preview" src="/files/images/Dec.jpg" border="0" width="162" height="185" /></a></span>A hónap végén karácsony, majd szilveszter, pihenés, meghitt ünnep, és pörgés, évbúcsúztató. No de addig se felejtsük el, hogy ez a hónap is tele van egyéb programokkal.</p> <p> 

decA hónap végén karácsony, majd szilveszter, pihenés, meghitt ünnep, és pörgés, évbúcsúztató. No de addig se felejtsük el, hogy ez a hónap is tele van egyéb programokkal.

 

decA hónap végén karácsony, majd szilveszter, pihenés, meghitt ünnep, és pörgés, évbúcsúztató. No de addig se felejtsük el, hogy ez a hónap is tele van egyéb programokkal.

 

 

100 Hungarikum Bormustra. december 1. Keszthely, Balaton Színház, www.balatonszinhaz.hu. A szakmai előadásokon kívül a programsor igazi különlegessége a délutántól látogatható Bormustra, egy igazi „borkavalkád", melyen több mint ötven különböző szőlőfajtából kb. 100 különböző tétel kóstolási lehetősége és bemutatása várja a Balaton Színházba látogatókat, rengeteg különlegességgel és ritkasággal. A rendezvény egyben méltó tisztelegés Keszthely város díszpolgára, a cserszegi fűszerest is életre hívó dr. Bakonyi Károly emléke előtt.

 

 

 

Advent fényei, december 2. 16.00 óra, Balatonfüred, Balaton szabadidő és Konferencia Központ, www.balatonfured.hu, balatonkozpont.hu. December 8-án nyolcadik alkalommal rendezik meg az Advent fényei elnevezésű táncművészeti gálát a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban. A tánccsoportok már hónapok óta lelkesen készülnek a fellépésére, Advent első vasárnapján több mint 140 gyermek áll színpadra.

 

 

 

Felnőtt kórusok karácsonyi hangversenye, december 16., Balatonfüred, Református templom, www.balatonfured.hu. Idén decemberben is várják a balatonfüredi felnőtt kórusok az érdeklődőket a Református templomba.

 

 

 

Karosi Advent, december 8; december 22., Zalakarosi Fürdő, www.zalakaros.hu. Az adventi időszakban a Zalakarosi Fürdő előtti téren adventi vásár, forralt bor és minden féle finomság várja a vendégeket. A hétvégék csúcspontja az élő betlehem és az óriás adventi koszorú, ami a Fürdő előtti téren kerül felállításra.

 

 

 

Ádvent a Levendula Házban, december 8., Tihany, Levendulaház, www.levendulahaz.eu, www.bfnpi.hu. Kicsiknek és nagyoknak kínálnak kellemes időtöltést, kézműves foglalkozást, ünnepre hangolódást. A foglalkoztató programja díjmentes.

 

 dec2.thumbnail

 

Mikulás túra a Kovácsi-hegyen, december 8. 10 óra, Balaton-felvidéki Nemzeti Park, Zalaszántó, www.bfnpi.hu. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őre bemutatja a Kovácsi-patak – Hollókő – Sztúpa – Kotsy-malom útvonal bejárásával a terület természeti és kultúrtörténeti értékeit.

 

Találkozási hely: Zalaszántó, Turul Parkoló

 

Szükséges felszerelés: Időjárásnak megfelelő ruházat és lábbeli, esőkabát, enni-innivaló, távcső.

 

Túra hossza: 12 km, időtartama 6 óra, szintkülönbség 280 m.

 

Felnőtteknek: 850 Ft, gyermekeknek 400 Ft

 

A túra 10 fő jelentkezése esetén indul. (Bővebb információ és jelentkezés: Sinka Gábor: 30/491 0063, sinkagbr@gmail.com)

 

 

 

Badacsonytördemici Forralt bor Főző Verseny, december 8., Badacsonytördemic, Faluház udvara, www.badacsony.com. A forralt bor főzés a Faluház udvarán felállított bográcsokban történik december 8-án. A versenyre 3-4 tagú csapatok nevezhetnek be. A rendezvényt szórakoztató programok, kézművesek és környékbeli gazdák vására kíséri.

 

 

 

Adventi gesztenyesütés és karácsonyi vásár, december 15-16., Gyenesdiás, Községháza előtti tér, www.gyenesdias.hu, www.gyenesdias.info.hu. Advent alkalmából színes programokkal (adventi gyertyagyújtás, betlehemesek előadása, mézeskalács házikók versenye, halászlékóstolás) jó hangulattal, frissen sült gesztenyével, tombolával és forralt borral és forró teával várja a családokat a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület a Községháza előtti téren. A kétnapos programot karácsonyi kézműves vásár kíséri.

 

 

 

Adventi Forgatag, december 7-9., Balatongyörök, www.balatongyorok.hu. Az Adventi forgatagon több nemzetiség – így a magyar, a német és az osztrák – hagyományos ételeit, italait lehet majd megtalálni és megkóstolni: sült fogas, Türingiai kolbász, Nürnbergi mézeskalács, pirított mandula, forralt bor, puncs, a teljesség igénye nélkül.

 

 

 

Csillagvarázs Zalakaroson, december 27 – 30. Zalakaros, Gyógyfürdő tér, Zalakarosi Fürdő, www.zalakaros.hu. Minden jónak, így ennek az évnek is vége lesz egyszer! Ezt ünneplik meg Zalakaroson – zalai borból készült forralt borral, sült gesztenyével, és az elmaradhatatlan kirakodóvásárral – a Csillagvarázs nevű rendezvényen, ahol az óév búcsúztatása, az újév köszöntése a bor és a gasztronómia jegyében telik kulturális műsorok kíséretében. Ne feledjük, időben szerezzük be a szilveszteri kellékeket, és bátran fogyasszunk forró italokat – a hideg ellen és nem utolsósorban a jókedv érdekében…

 

 

 

Kaposvári Advent, december 02-23., www.egyud.somogy.hu. Az advent első hetén gyertyagyújtással kezdődő, karácsonyig tartó színes, szabadtéri programokkal fűszerezett rendezvény igazi karácsonyi hangulatot varázsol a Kossuth térre. Fából faragott alakokból álló Betlehem, pajtaszínház, városi karácsonyfa és adventi koszorú teremti meg az ünnep hangulatát.

 

 

 

Szekszárdi Karácsonyváró, december 3-21., www.babitsmuvhaz.hu. Karácsonyi kirakodóvásár a Garay téren, este zenei és irodalmi műsorok az advent jegyében.

 

 

 

Pécsi Advent, december 2-20., www.pecsiadvent.hu. A Szent István által alapított Pécsi Püspökség ünnepi programmal és adventi vásárral várja vendégeit minden év decemberében. A rendezvénysorozat helyszíne a korábbi évekhez hasonlóan a Szent Péter és Pál Bazilika és a Dómmúzeum, melyek estéről estére megtelnek a különböző művészeti ágak jeles képviselőivel, akik a magyar és egyetemes kultúra szebbnél szebb alkotásaival ajándékozzák meg a város lakóit és látogatóit.

 

A Püspöki Palota előtt kerül felállításra az a szalmából készült betlehem, mely már a korábbi években is megörvendeztetett kicsiket és nagyokat egyaránt. Karácsonyi dallamok csalogatnak és apró égősorral díszített fenyőfák mutatják az utat a templom felé. Vasárnaponként közös gyertyagyújtásra hív mindenkit a harsonaszó, majd adventi vers és köszöntő kíséretében felgyúlnak az adventi koszorú gyertyái.

 

 

 

Illatos Advent, december 1-23., Veszprém, www.vmkveszprem.hu. A családi programsorozat fahéj- és fenyőillattal csalogatja karácsonyi ráhangolódásra a helybelieket és az idelátogatókat.

 

 

 

Adventi hétvégék és karácsonyváró programok, december 1 – 24., Körmend, www.kormend.hu. Óriási adventi kalendárium, adventi gyertyagyújtás, játszóházak, szabadtéri szórakoztató programok, koncertek

 

 dec3.thumbnail

 

Miklós nap, December 8., Fertőd, www.eszterhaza.hu, Miklós napján a gyerekek izgatottan várják a Mikulást a kastély déli parkjában. A nagy várakozásban kicsik és szüleik együtt osztoznak, hogy lássák, amint hintaján a parkba hajt a Mikulás jelmezébe bújt Esterházy Antal herceg. A zsákból előkerülnek az ajándékok is, majd a gyerekek szebbnél szebb ajándékokat készíthetnek szeretteiknek. 

 

 

 

Adventi vásár a kőszegi Jurisics téren, December 7 – 9., www.naturpark.hu. Látogasson el a Jurisics téri Adventi Vásárra, ahol nemcsak gasztronómiai csemegék közül válogathat, de egész biztosan egyedi ajándékot talál a közelgő ünnepre.

 

 

 

Advent a Tisza-tavi Ökocentrumban, december 2-23., Poroszló, Kossuth u. 41., www.tiszataviokocentrum.hu. Az adventi időszakban különböző programokkal, kézműves foglalkozásokkal, a karácsonyi szokások felelevenítésével, betlehem állításával, karácsonyfa díszek készítése, karácsonyi témájú családi mozifilmek vetítése a 3d moziban stb. várjuk a vendégeket. December 5-én Az Ökocentrumba érkezik a Télapó, 23-án pedig sor kerül az Ökocentrum karácsonyfa felállítására.

 

 

 

III. Karcagi Szent Miklós-napi disznótoros és házipálinka verseny, december 15., Városi Gyógyvizű Strandfürdő és Kemping, Forrás u. 3., www.karcag.hu. Hagyományos disznótoros ételek csapat-főzőversenye, kóstolása, közben: „Az év karcagi pálinkája" díj átadása, a verseny nyertesének kitüntető cím adományozása, eszem-iszom, dínom-dánom.

 

 

Németh Krisztina és Tóth Tibor

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.