2024.augusztus.26. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Gazdag a program a Zsolnay Kulturális Negyedben

5 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/66704"><img class="image image-_original" src="/files/images/640_14.jpg" border="0" width="482" height="640" /></a></span>Az egész EU viszonylatában egyedülállónak számító egészségügyi képzési program készült a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara és az eszéki Josip Juraj Strossmayer Egyetem Orvostudományi Kara által. A Horvátország küszöbön álló uniós csatlakozásával létfontosságú határokon átnyúló egészségügyi ellátás hátterét adó képzési programról annak projektvezetője, a pécsi és az eszéki orvoskar dékánjai, és Horvátország pécsi főkonzulja sajtótájékoztatón számol be<strong> </strong>december 5-én a Zsolnay Kulturális Negyed Júlia termében<strong>.</strong></p> <p><strong> </strong>

640 14Az egész EU viszonylatában egyedülállónak számító egészségügyi képzési program készült a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara és az eszéki Josip Juraj Strossmayer Egyetem Orvostudományi Kara által. A Horvátország küszöbön álló uniós csatlakozásával létfontosságú határokon átnyúló egészségügyi ellátás hátterét adó képzési programról annak projektvezetője, a pécsi és az eszéki orvoskar dékánjai, és Horvátország pécsi főkonzulja sajtótájékoztatón számol be december 5-én a Zsolnay Kulturális Negyed Júlia termében.

 

640 14Az egész EU viszonylatában egyedülállónak számító egészségügyi képzési program készült a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara és az eszéki Josip Juraj Strossmayer Egyetem Orvostudományi Kara által. A Horvátország küszöbön álló uniós csatlakozásával létfontosságú határokon átnyúló egészségügyi ellátás hátterét adó képzési programról annak projektvezetője, a pécsi és az eszéki orvoskar dékánjai, és Horvátország pécsi főkonzulja sajtótájékoztatón számol be december 5-én a Zsolnay Kulturális Negyed Júlia termében.

 

2012. december 5-én kerül sor a Zsolnay Kulturális Negyed, Júlia termében,

a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudomány Kar által koordinált HEALTH MANAGEMENT elnevezésű, HUHR/1001/2.2.1/0008 azonosító számú és „Design-Accreditation-Delivery of Joint Training and Development Courses assisting Sustainable Management of Regional Healthcare Services " (including joint training and exchange of experts) című projekt záró konferenciájára.

A projekt a Magyarország-Horvátország IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében valósul meg.

Projektvezető: Pécs Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar 
Projekt partner: Eszéki Josip Juraj Strossmayer Egyetem, Orvostudományi Kar 
Projekt időtartalma: 2011. Szeptember 1. – 2012. December 31.
Projekttámogatás: PTE 144 394 EUR, MEFOS 87 851 EUR

 

A program:

10.00 – 10:30 Regisztráció

10.30 – 11:15 HEALTH MANAGEMENT Projekt bemutatása

Prof. Dr. Szilárd István, PTE-ÁOK: Az IPA Magyar – Horvát határon átnyúló együttműködés keretében megvalósított 'Health Management' tananyag fejlesztési projekt bemutatása: 

– Racionalitás és igény

– A fejlesztés folyamata 

– A tananyag felépítése

11:15 – 11:40 Prof. Baráth Árpád: Egészségügyi ellátás multikulturális környezetben 

11:40 – 12:00 Prof. Ines Drenjančević, MEFOS, HEALTH MANAGEMENT PROJEKT

jelentősége az Eszéki Orvostudományi Karon és a régióban

12:00 – 12:30 Prof. Dr. Szilárd István: Tesztoktatás és hatékonyság 'pilot training' eredményei

12:30 – 13:00 Kávészünet

13:00 – 13:30 Sajtótájékoztató

Prof. Dr. Miseta Attila, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar dékánja

Prof. Dr. Sc. Aleksandar Včev, az eszéki Josip Juraj Strossmayer Egyetem Orvostudományi Kar dékánja, Ljiljana Pancirov, Horvátország pécsi főkonzulja és Dr. Szilárd István, Tudományos Főtanácsadó.

Az esemény hivatalos nyelvei a magyar és a horvát, szinkrontolmácsolással.

 

A záró konferencia mellet számos programmal – kiállítás, Jazz Klub, színház – várja az érdeklődőket a Zsolnay Kulturális Negyed.

 

„Én is benne vagyok" – A Fogd a Kezem Alapítvány kiállítása

Zsolnay Kulturális Negyed – E78, 2012. december 3-31.

A Fogd a Kezem Alapítvány Képzőművészeti műhelyének kiállítása a Special Open Art projekt keretében. Megnyitó: a Fogyatékosok Világnapján, december 3-án 17 órakor

A Fogd a Kezem Alapítvány 21 éve alakult, hogy segítséget nyújtson az iskolarendszerből kikerült felnőtt korú, értelmi fogyatékossággal élő Embereknek. Munkájuk célja a fiatalok kísérése azon a fejlődési úton, amely segíti őket abban, hogy az emberi társadalom egészséges lelkületű tagjaivá váljanak. A kiállítás célja az Alapítvány és az értelmi sérült fiatalok művészeti munkájának bemutatása.

Szép Ernő: Igazgató Úr!
Művészetek és Irodalom Háza, 2012. december 4. 9.00 és 11.00
Szép Ernő drámáját kifejezetten gimnazisták ízlése, igénye szerint alakították át az előadás létrehozói. Egy diáklány rendkívül kiszolgáltatott helyzetbe kerül az igazgatói irodában. Mit tehet egy fiatal, ha egy nála korosabb, nagyobb tekintélyű, jó pozícióban lévő férfi, vissza akar élni hatalmával? Szép Ernő szerelmi drámáját az író egyik legsikeresebb és mégis legtragikusabb művének tartják, ami még sem mellőzi az író csodálatos nyelvi játékait, és mindig humoros világlátását.

Metronóm Jazz Klub: 1705
Zsolnay Kulturális Negyed – E78, 2012. december 6. 20.00
Kaltenecker Zsolt a kilencvenes években Piri Bélával, a kétezres években pedig Dés Andrással játszott huzamosabb ideig, utóbbival három lemezt is készített. Mindhárman hosszú utat jártak be, míg megtalálták saját hangjukat, egyedi stílusukat. Az 1705 jellemzői a virtuozitás, a páratlan metrumok gyakori használata és egy olyan, a world music-tól a klasszikus zenén, a rock-on és az elektronikus zenén át a jazzig szinte mindenből merítő eklektikusnak nevezhető stílus, amely mégis egységes és letisztult, ugyanakkor nagyon mai. A hangzás jellegzetességei pedig a szokásosnál ritmikailag bonyolultabb zongorajáték mellett a különleges ütőhangszeres szett és a gyakori vonóhasználat a nagybőgőn. A trió főként saját szerzeményeket játszik.

Konkoly Gyula kiállítása
Pécsi Galéria M21, 2012. december 7. – 2013. január 11.
Konkoly Gyula a magyar neoavantgárd mozgalom egyik elindítója, aki már főiskolás korában csatlakozott a Csernus Tibor-Lakner László – Szabó Ákos szürnaturalista irányzatához. Egy Bécsben 1968-ban látott nagy amerikai pop-art kiállítást követő időszakában művei a magyar pop-art legradikálisabb darabjaiként születtek. E radikalizmusa vezetett az environmentális, konceptuális munkákhoz, ezek közül néhány a politikai neoavantgárd egyértelmű példájaként aposztrofálható.

A Bázis Szobrász Egyesület kiállítása
Cella Septichora, 2012. december 8. – 2013. január 15.
A Bázis Szobrász Egyesület a pécsi képzőművészeti élet elmúlt évtizedének fontos műhelyévé vált. Tagjai hazai és nemzetközi kiállítóhelyek rendszeres vendégei. Ezúttal közös tárlaton mutatják be munkáikat. A mára tradícióvá érett esemény ez alkalommal különleges helyszín tereit tölti meg, ahol a művek sajátos kontextusban jelennek meg.

 

http://www.zskn.hu

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.