2024.augusztus.26. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

3 az 1-ben

6 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/66712"><img class="image image-_original" src="/files/images/640_16.jpg" border="0" width="466" height="359" /></a></span>3 az 1-ben és benne az ajánlatom, film a Godot filmklubban, adventi hangverseny a különleges Vásáry Andréval a Nádor teremben, és végül Diótörő a Kiev City Balett-tel országszerte.</p> <p> 

640 163 az 1-ben és benne az ajánlatom, film a Godot filmklubban, adventi hangverseny a különleges Vásáry Andréval a Nádor teremben, és végül Diótörő a Kiev City Balett-tel országszerte.

 

640 163 az 1-ben és benne az ajánlatom, film a Godot filmklubban, adventi hangverseny a különleges Vásáry Andréval a Nádor teremben, és végül Diótörő a Kiev City Balett-tel országszerte.

 

A Godot filmklub rendíthetetlenül ontja a jobbnál jobb filmeket és nemcsak ínyenceknek.

Érdemes megtekinteni, mit kínál Reményi Robi a hétre.

12.04. kedd: Derszu Uzala (japán-orosz, Kuroszava Akira, 1975, 136')

A Nagy Japán Mágus a (néhai) SZU-ba látogatott, és az Usszuri vidékén, egy igazi nanáj tajgalakó vadásszal a címszerepben, olykor egészen mostoha körülmények közepette forgatta le varázslatos szépségű művét, mely örökérvényű óda a természetben – s azzal tökéletes harmóniában (!) – élő EMBERről… (A film méltán kapott Oscar-díjat akkor, amikor ez még tényleg jelentett is valamit.)  

12.05. szerda: A zöldségkereskedő (Rainer Werner Fassbinder, 1971, 88')

A filmművészet Rimbaud-ja röpke 13 esztendő alatt – mielőtt 36 évesen az örök vadászmezőkre távozott – 40 filmet készített. Az egyik legkiemelkedőbb közülük éppen ez: felkavaró dráma az emberi kiszolgáltatottságról a globális elhidegülés korában, ami ellen a snapsz csak nagy mennyiségben lehet orvosság…

Jön a Mikulás! (Ti is gyertek!)

12.06. csütörtök: A vágy titokzatos tárgya (francia, Luis Buñuel, 1977, 105')

A Nagy Hispán Mágus 77 évesen alkotta meg egyik legfiatalosabb, legelbűvölőbben kegyetlen filmjét az idősödő férfi kontra szép és fiatal NŐ – sajnálatos és mégis dícsérendő módon – univerzális és eternális szindrómájáról (elegendő, ha csupán az elmés nemes Don Quijote de la Mancha ilyetén vesszőfutására gondolunk)… (Ez a remekmű lett Buñuel „utolsó lehelete".)  

Belépő alkalmanként 500 Ft – vagy bérlet is váltható! (3.000 Ft / 10 alkalom)

A filmek előtt rövid bevezetőt mond, a végén a beszélgetést vezeti Reményi Róbert filmész. Godot filmklub

Moha Kávéház és Kultúrtér

1114 Bp., Bartók B. út 11-13

 

2012. december 11-én Advent Andréval. Hazánk egyetlen férfi szoprán énekese, Vásáry André egy teljes estés ünnepi adventi hangversenyt ad Budapest legszebb szecessziós koncerthelyszínén, a Nádor teremben 2012. december 11-én, kedden este fél 8-kor.

A világviszonylatban is különlegesnek számító hangfajú művész Magyarország egyetlen férfi szoprán énekese, hazai és nemzetközi énekversenyek sikeres közreműködője

Impozáns hangterjedelmének és egyedi hangszínének köszönhetően a hangversenypódiumok keresett és népszerű szereplője már hosszú évek óta.

A barokk bravúráriák, a klasszikus operarepertoár mellett a crossover dallamok és az igényes popzene területén is otthonosan mozog. Bécs, Párizs és más európai nagyvárosok hallgatósága mellett a magyar közönség a hazai legrangosabb koncerttermekben élvezheti fellépéseit, nagynevű hangszeres és énekművészek társaságában.

Vásáry André minden kiadott CD-felvételét óriási érdeklődéssel fogadta a közönség, így mára már három arany és egy platina lemezt tudhat magáénak a különleges tehetségű énekművész, akit 2011-ben a legrangosabb hazai zenei elismerésre, a Fonogram Magyar Zenei Díjra jelölték, Az év hazai kortárs komolyzenei albuma kategóriában.

Heteken belül megjelenik Vásáry André legújabb lemeze Koncert címmel, amelyen barokk bravúráriák, népszerű operaslágerek, valamit crossover dalok hallhatók a Liszt-díjas Faludi Judit gordonkaművész és Magyar Virtuózok Kamarazenekara közreműködésével, a felvétel hegedűszólistája és karmestere a Prima Primissa-díjra jelölt, Kossuth-díjas Szenthelyi Miklós.

A Koncert CD műsorából is felcsendülnek dalok az Advent Andréval című esten. Varázslatos, gyertyafényes ünnepi hangulatra számíthat a közönség Vásáry André hangversenyén, ahol a karácsonyi örökzöldek mellett kedvelt operaáriák és nagyívű crossover dallamokból álló különleges ajándékot nyújt át közönségének a művész.

Az előadásra jegyek már válthatók a www.jegy.hu-n, illetve az interticket országos hálózatában.

2012. december 11., kedd 19.30

Advent Andréval – ünnepi hangverseny

Nádor terem

Budapest, XIV. Ajtósi Dürer sor 39.

 

A világhírű Kiev City Balett Magyarországon. Diótörő – A klasszikus családi program világhírű művészek tolmácsolásában.

A közel kétszáz évvel ezelőtt megalakult Kиевськй Mуниципапьний Tеатр / Kijevi Állami Színház kiváló táncművészei évről évre különleges és látványos produkcióval örvendeztetik meg a közönséget.

A Kiev City Balett számos elismerést tudhat magáénak. A táncművészek szakmai tudását mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy Oroszország és Ukrajna legjobb mestereinek tanítványai alkotják a csapatot. A tánctársulat szólistái világszerte a leghíresebb balett versenyeken bizonyítják rátermettségüket, amelyeken már számos díjjal jutalmazták tudásukat.

A Kiev City Balett társulatát a híres ukrán táncművész Tatjana Borovik igazgatja. A nemzetközi palettán is óriási sikert aratott együttes Németország, Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Portugália, Svájc, az Egyesült Királyság, Szlovénia, Románia, Japán, Kanada leghíresebb színpadai után idén Magyarországon teszi tiszteletét.

A 40 főből álló társulat 13 alkalommal lép fel hazánkban a karácsonyi ünnepek idején.

A magyarországi turné időpontjai:

12.21. Győr – Nemzeti Színház,

12.22. Székesfehérvár – Vörösmarty Színház,

12.23., 24., 25. Budapest – MOM Kulturális Központ,

12.26. Kecskemét – Katona József Színház,

12.27. Szeged – Nemzeti Színház,

12.28. Szombathely – Agora Kulturális Központ,

12.29. Veszprém – Veszprémi Petőfi Színház.

A Kiev City Balett a magyarországi turnén a legnépszerűbb koreográfiájukat, a Diótörőt mutatja be a közönségnek. A hagyományőrző, klasszikus balett keretében a táncművészek a Diótörő mesevilágába kalauzolják el a közönséget.

A Diótörő Csajkovszkij utolsó balettje, melynek története E. T. A. Hoffmann, A diótörő és az egérkirály c. meséjén alapszik.  A mű ősbemutatójára 1892 decemberében került sor a szentpétervári Marinszkij színházban, azóta az egész világon nem múlik el karácsony a Diótörő nélkül.

A kicsiket és nagyokat egyaránt elbűvölő, szebbnél szebb jelmezeket, díszleteket felvonultató mese-balett karácsony éjjelén játszódik, és egy kislány álmában megjelenő Diótörő hercegről szól. A varázslatos történetben a szerelem és a barátság segítségével a hős minden akadályt legyőz…

A Kiev City Balett előadásában összefonódik a tánc, a látvány, a jelmezek, a díszlet, a fény, a hang – így minden korosztálynak felejthetetlen élményt ígér.

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.