2024.augusztus.26. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Rangos elismerés a Zsolnay Kulturális Negyednek

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/66743"><img class="image image-_original" src="/files/images/640_19.jpg" border="0" width="464" height="497" /></a></span>A Zsolnay Kulturális Negyed nyerte a XIV. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat I. díját, ráadásul a pályázók szavazatai alapján kiosztott különdíjat is a Negyednek ítélték a versenyzők. A pályázatot a legnagyobb nemzetközi ingatlanfejlesztési társaság (FIABCI) hazai tagozata, a FIABCI Magyarország és a Magyar Ingatlanszövetség közösen írta ki, a hazai beruházások népszerűsítése és megismertetése érdekében.</p><p>

640 19A Zsolnay Kulturális Negyed nyerte a XIV. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat I. díját, ráadásul a pályázók szavazatai alapján kiosztott különdíjat is a Negyednek ítélték a versenyzők. A pályázatot a legnagyobb nemzetközi ingatlanfejlesztési társaság (FIABCI) hazai tagozata, a FIABCI Magyarország és a Magyar Ingatlanszövetség közösen írta ki, a hazai beruházások népszerűsítése és megismertetése érdekében.

640 19A Zsolnay Kulturális Negyed nyerte a XIV. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat I. díját, ráadásul a pályázók szavazatai alapján kiosztott különdíjat is a Negyednek ítélték a versenyzők. A pályázatot a legnagyobb nemzetközi ingatlanfejlesztési társaság (FIABCI) hazai tagozata, a FIABCI Magyarország és a Magyar Ingatlanszövetség közösen írta ki, a hazai beruházások népszerűsítése és megismertetése érdekében.

 A Zsolnay Kulturális Negyed pályázatát a beruházás projektmenedzsment feladatait ellátó Pécs Városfejlesztési Nonprofit Zrt. nyújtotta be, a díjakat 2012. december 4-én vette át Nagy Csaba, Pécs MJV alpolgármestere és Merza Péter, a Pécsi Városfejlesztési NZrt. vezérigazgatója.

 A Zsolnay Kulturális Negyedet a hazai ingatlanfejlesztési szakma prominens tagjaiból álló zsűri 27 versenyző közül találta a legalkalmasabbnak a Nívódíj elnyerésére. (Második helyen a tatai Platán Restaurant & Café, Platán Várárok Vendégház, harmadik helyen pedig a sopronbánfalvai Pálos- Karmelita kolostor végzett.)

 „A Zsolnay Kulturális Negyed Közép-Európa legnagyobb barnamezős fejlesztése, ahol az értékek megőrzésével és a kor szelleme szerinti hasznosításával hazánk egyik legsokoldalúbb, építészetileg egységes, legvonzóbb kulturális terét sikerült létrehozni" – olvasható a nyertes pályázat értékelésében.

 A Baranyi – Csaba Kata, Herczeg László, Pintér Tamás János által tervezett, az Európai Unió és Pécs MJV Önkormányzata által finanszírozott, a Reneszánsz Kőfaragó Zrt. – Magyar Építő Zrt. alkotta Konzorcium kivitelezésében megvalósult, a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. üzemeltetésében működő Zsolnay Kulturális Negyedet nem csak a szakmai zsűri, hanem a pályázók (versenytársak) is a legjobbnak látták, így az első díj mellett a beruházás a pályázók szavazatai alapján odaítélt különdíjat is elnyerte.

 A FIABCI pályázatain az Európa Kulturális Fővárosa program beruházásai eddig is sikeresen szerepeltek: 2011-ben a Kodály Központ a szakmai zsűritől II. díjat kapott, illetve a koncertközpont elnyerte a pályázók által adományozható különdíjat is. A nemzetközi FIABCI nívódíj pályázaton pedig szintén második helyet ért el középület kategóriában a Kodály Központ 2011-ben.

 A FIABCI Prix d'Excellence ingatlanfejlesztési nívódíj pályázat középület kategóriájának második helyezésért járó díját ítélték oda a pécsi Kodály Központnak. A díjat dr. Páva Zsolt, Pécs Megyei Jogú Város polgármestere vette át Szentpéterváron májusban, a FIABCI (Nemzetközi Ingatlanszövetség) 63. kongresszusán.

 Baranyi – Csaba Kata, Herczeg László és Pintér Tamás János tervezők munkáját idén ősszel több szakmai díjjal is elismerték, így 2012-ben elnyerték a Molnár Péter Díjat, a Szendrői Jenő Díjat, illetve a Média Építészeti Díja első helyezését is épület kategóriában.

 www.zskn.hu

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.