2024.augusztus.26. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

CSR Hungary Díj 2012

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/66746"><img class="image image-preview" src="/files/images/images_243.jpg" border="0" width="120" height="92" /></a></span>2012. november 30-án ötödik alkalommal adták át a CSR Hungary Díjat különböző kategóriákban az idei díjazottaknak. A Gundel-házban megtartott díjátadó ünnepségen <em>köszöntötték az üzleti szektor társadalmi felelősségvállalásban követendő példaképeit.</em></p> <p> 

images 2432012. november 30-án ötödik alkalommal adták át a CSR Hungary Díjat különböző kategóriákban az idei díjazottaknak. A Gundel-házban megtartott díjátadó ünnepségen köszöntötték az üzleti szektor társadalmi felelősségvállalásban követendő példaképeit.

 

images 2432012. november 30-án ötödik alkalommal adták át a CSR Hungary Díjat különböző kategóriákban az idei díjazottaknak. A Gundel-házban megtartott díjátadó ünnepségen köszöntötték az üzleti szektor társadalmi felelősségvállalásban követendő példaképeit.

 

Takács Júlia, a Díj alapítója rámutatott, egyre több a pályázók és a díjazottak között a nem budapesti székhelyű, az ország különböző részeiben tevékenykedő vállalkozás. Ez a fejlemény megmutatkozik az idei díjazottak körében is. Ez arra utal, hogy az üzleti felelősség Magyarországon is egyre nagyobb teret nyer, a társadalmi felelősségvállalás már nem korlátozódik a Budapestre összpontosuló nagyvállalatok körére. Az ország bármely szegletében fel lehet mutatni olyan CSR tevékenységet, amely elismerésre és követésre méltó. Recesszió idején létfontosságú fejlemény ez a társadalom számára, s a cégekkel szemben is erősebb elvárások jutnak érvényre.   

Az idei díj fővédnöki tisztét Szolnok polgármestere, az Országgyűlés Sport és Turisztikai Bizottságának elnöke,   

Szalay Ferenc töltötte be, üdvözlő levelében jelezte, nagyon fontosnak tartja a CSR Hungary Díj adományozási lehetőségét, s kifejezte reményét, a nyertesekkel a jövőben személyesen is találkozhat. Utalt rá, a vállalatok működésében fontos szerepet játszik a CSR megléte, s a vállalatoknak a társadalom iránt érzett felelős környezeti-működési tevékenysége a települések lakosaiban is erősíti az általános bizalmat. A gyakorlat azt mutatja, a CSR léte a cégek közötti piaci versenyben hozzájárul a fair-play érvényre jutásához. Az idei példák azt jelzik, a magyar KKV cégek körében is hat a CSR szelleme, a vállalkozás méretétől függetlenül, s a felelősség-vállalás értéket mutat a közösségnek. A díj olyan vállalkozásokat helyez előtérbe, akik a jelen nehéz gazdasági körülmények között is társadalmi felelősségük tudatában végzik tevékenységüket.

 

 

Az esten 6 kategóriában adtak át díjat a 41 pályázó közül kiválasztott legjobbaknak:

 

Vezető CSR gyakorlatok – C(S)R menedzsment – nagyvállalatok kategória: Magyar Telekom Nyrt

 

Vezető CSR gyakorlatok – C(S)R menedzsment – kkv kategória: p2m Consulting Kft.;

 

Közös felelősség – Közös ügyek – oktatás, kultúra kategória: BorsodChem Zrt.,

 

Közös felelősség – Közös ügyek – sport, egészség kategória: CO-OP Hungary Zrt.

 

Külön oklevéllel ismerték el a Bewise Tancsadó Kft. és a Wieland & Wieland Kft. tevékenységét a neurológiai természetű fejlődési rendellenesség zavarával küzdő gyermekek és felnőttek számára kidolgozott oktatási, képzési programért.

 

A Környezet/zöld kiválóság kategória díjazottja: MAVIR Zrt.

 

CSR Kíválóság (személy) kategória: Márta Irén, a Holcim Hungária Zrt. vállalati kapcsolatok és kommunikációs igazgatója

 

A CSR-ben kitűnő vállalatokat és a példaértékű munkát végző szakembereket a kilencfős, társadalmi munkában tevékenykedő Bíráló Bizottság választotta ki a pályázók közül. A bizottság tagja volt:   

Takács Júlia, a CSR Hungary Konferencia és Díj alapítója;  

Takács János, az Electrolux Lehel Kft. vezérigazgatója; a Bíráló Bizottság elnöke,  

Dr. Bakonyi József, a Közbeszerzési Hatóság megbízott főtitkára;  

Balázs Tibor, a Seed Alapítvány ügyvezető igazgatója (a KKV-k képviseletében);  

Dr. Gajdos Róbert, a Közbeszerzési Hatóság elnöke;  

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és pr igazgatója;  

Karászi Zoltán, a TÜV Rheinland InterCert Kft. ügyvezető igazgatója;  

Szekeres Pál, az Emberi Erőforrások Minisztérium sportért felelős helyettes államtitkára és  

Dr. Patkó Gyula professzor, a Miskolci Egyetem rektora.

 

www.csrhungary.eu

 

Harmat Lajos

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.