2024.augusztus.26. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Első összevont ügynökségi tender a Ringier-től – Központi marketing, központi marketing-kommunikáció a médiavállalatnál

2 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/66750"><img class="image image-preview" src="/files/images/index_24.jpg" border="0" width="269" height="187" /></a></span>Az Ogilvy csoport Redworks divíziója nyerte a Ringier Kiadó év végi, meghívásos tenderét, mely a Blikk, Blikk Nők, hot! magazin és a Nemzeti Sport 2013-as ATL-kommunikációjára írtak ki.</p> <p>

Az Ogilvy csoport Redworks divíziója nyerte a Ringier Kiadó év végi, meghívásos tenderét, mely a Blikk, Blikk Nők, hot! magazin és a Nemzeti Sport 2013-as ATL-kommunikációjára írtak ki.

Az Ogilvy csoport Redworks divíziója nyerte a Ringier Kiadó év végi, meghívásos tenderét, mely a Blikk, Blikk Nők, hot! magazin és a Nemzeti Sport 2013-as ATL-kommunikációjára írtak ki.


A Ringier először  választott közös ügynökséget a négy fő márkájára. A cég zászlóshajó termékei számára kommunikációs tendert írt ki, amelyre egy, közös kreatív ügynökséget keresett. A tender a Blikk, a hot!, a Blikk Nők és a Nemzeti Sport print termékek 2013-as fő kampányaira vonatkozik.

 

A Ringier 2012 májusában vonta össze marketing osztályait és nevezett ki központi marketing és üzletfejlesztési igazgatót, Domán Éva személyében: „Az első összevont ügynökségi tender a Ringier fő márkáira szerves része a kiadó összevont marketing-osztály stratégiájának. Az elmúlt fél évben már összehangoltuk a marketing aktivitásainkat, megtapasztaltuk az együttgondolkozás előnyeit.

Ezt megerősítendő egy olyan közös ügynökséget kerestük, akivel még jobban ki tudjuk használni a közös munka előnyeit, ugyanakkor külön-külön is értik és érzik a márkáinkat." – mondta el a marketing igazgató.

A 10 meghívott ügynökségből 6 indult el a tenderen, az első körös prezentáció után 2 ügynökség maradt versenyben. Második alkalommal a négy újság főszerkesztője bírálta el az anyagokat és végül az Ogilvy Redworks divíziója bizonyult a legjobbnak.

 

Korábban a Blikk a Carbon ügynökséggel dolgozott, akik szintén részt vettek a tenderen.Az ügynökség 4 évig, a lap 2008-as re-launch-ától kezdve működött együtt a Blikk csoporttal. A cég vezetése elégedett volt a közös munkával: a megnövekedett eladások és a kutatási eredmények is a közös munka sikerességét igazolták.

Mindemellett a Kiadó úgy döntött, hogy egy új együttműködés keretében, új hangnemben újítja meg vezértermékeinek hirdetéseit.

A Blikk, Blikk Nők, hot! és Nemzeti Sport kommunikációja célcsoportban, stílusban és arculatban is eltér. A közös munka már januárban kezdetét veszi, hiszen a 2 napilap és 2 hetilap egész évben aktív kommunikációt folytat.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.