2024.augusztus.26. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Újjászületett városrész az adventi várakozás hangulatában

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/66783"><img class="image image-_original" src="/files/images/u%20(1)_0.jpg" border="0" width="324" height="202" /></a></span>2012. december 7-én a megújult közterületek átadásával zárul az Óbudai Promenád fejlesztése. Az Európai Unió támogatásával megvalósított fejlesztések eredményeképpen megszépült a Lajos utca - Szépvölgyi út - Bécsi út - Nagyszombat utca által határolt közterület, befejeződött a Kolosy téri piac rekonstrukciója, valamint megnyitotta kapuit az Óbudai Civil Ház.</p> <p> 

u%20(1) 02012. december 7-én a megújult közterületek átadásával zárul az Óbudai Promenád fejlesztése. Az Európai Unió támogatásával megvalósított fejlesztések eredményeképpen megszépült a Lajos utca – Szépvölgyi út – Bécsi út – Nagyszombat utca által határolt közterület, befejeződött a Kolosy téri piac rekonstrukciója, valamint megnyitotta kapuit az Óbudai Civil Ház.

 

u%20(1) 02012. december 7-én a megújult közterületek átadásával zárul az Óbudai Promenád fejlesztése. Az Európai Unió támogatásával megvalósított fejlesztések eredményeképpen megszépült a Lajos utca – Szépvölgyi út – Bécsi út – Nagyszombat utca által határolt közterület, befejeződött a Kolosy téri piac rekonstrukciója, valamint megnyitotta kapuit az Óbudai Civil Ház.

 

A megújult közterületek átadásának alkalmából rendezett sajtó-nyilvános, ünnepélyes projektátadó rendezvénnyel zárul az Óbudai Városközpont rekonstrukciója. A Lajos utca – Szépvölgyi út – Bécsi út – Nagyszombat utca által határolt közterület új térburkolatot kapott, ami a hozzá kapcsolódó kibővített zöldfelületekkel mindenki számára otthonosabbá és kellemesebbé teszi a mindennapokat. A területet érintő teljes felújítás mellett a fejlesztés keretében megújult a közvilágítás, parkolók és gyalogoszóna került kialakításra, valamint forgalomcsillapító megoldásokat is alkalmaztak. 

 Az Európai Unió és a Magyar Állam által, az Óbudai Promenád fejlesztésére nyújtott teljes támogatás összege: 556 459 569 Ft. A projektátadó rendezvényen részt vesz Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere, Puskás Péter, Óbuda-Békásmegyer alpolgármestere, valamint Nagy Gábor, a Penta Általános Építőipari Kft. ügyvezetője.

Az ünnepélyes átadást követően a helyszínen veszi kezdetét az első Újlaki Karácsonyi Vásár.

Az átadás és a rendezvény időpontja: 2012. december 7. 13 óra

Az átadás helyszíne: 1036 Budapest, Bécsi út 52. számmal szemben felállított színpad.

 

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósított projekt kedvezményezettje, Budapest Főváros III. Kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata feltétlenül számít kedves Olvasóink megjelenésére is.

 A felújításnak köszönhetően egy megújult közösségi tér alakult ki, amely vonzó lehet a kereskedelmi, vendéglátóipari fejlesztések és a kulturális rendezvények számára is.

A Kolosy tér környéke mintegy 10 000 m2 díszburkolatot kapott. A zöld területek közel 1500 m2-es bővítéséhez és a korábbi felületek megújításához csaknem 2500 darab új dísznövényt telepítettek. A Kolosy téren és a Vigalmi téren díszkutat állítottak fel, amelyek körül ülőbútorok, pázsitháromszögek és lombos fák csábítják az arra járókat rövidke pihenésre. A közbiztonságot és a komfortérzést egyaránt szolgálja a 37 darab új kandeláber elhelyezésével felújított közvilágítási rendszer.

 A megújult közvilágítási hálózat, az új utcabútorok és növénydézsák, az újonnan kiépített gyalogoszóna és parkolók mindenki számára otthonosabbá és kellemesebbé teszik a mindennapokat. A beruházás keretein belül a Kolosy téri piac régi ponyvafedését 374 m2

felületű üvegtetőre cserélték, a külső és belső homlokzatot felújították és fűthetővé tették a korszerűsített belső teret. A piac első emeletén kapott helyet a civil szervezetek számára létrehozott Óbudai Civil Ház.

A kivitelezés ideje: 2012. június 7. – 2012. november 15.

 

Az ünnepélyes megnyitó programja:

12:00 Weszely Ernő harmonikaművész előadása

13:00 Óbudai Promenád tájékoztatója, megnyitása, beszédet mond Bús Balázs polgármester

Fellép a BUDAPEST BÁR.

 

A rendezvény ideje alatt mindenkinek forralt borral, teával, zsíros kenyérrel, pogácsával és ajándékokkal kedveskednek. 17 órától megnyitja kapuit az első Újlaki Karácsonyi Vásár, amely pavilonjaival és további zenés programokkal várja Önöket egészen este nyolcig.

 Jöjjön ki Óbudára, de ne csak egy túrós csuszára…

 

http://www.ujlakikaracsonyivasar.hu

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.