2024.július.24. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Gyógyító Design

5 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/66983"><img class="image image-_original" src="/files/images/d640.jpg" border="0" width="456" height="330" /></a></span>2012. december 12-én, szerdán, 19 órai kezdettel a Design Terminál karácsonyi rendezvénysorozata, az Ajándék Terminál keretében jótékonysági árverést rendeznek a Tűzoltó utcai Gyermekklinika hivatalos alapítványa, az Őrzők javára. Az aukción magyar tervezők dizájntárgyaira lehet licitálni. Az aukciót Winkler Nóra vezeti.</p> <p> 

d6402012. december 12-én, szerdán, 19 órai kezdettel a Design Terminál karácsonyi rendezvénysorozata, az Ajándék Terminál keretében jótékonysági árverést rendeznek a Tűzoltó utcai Gyermekklinika hivatalos alapítványa, az Őrzők javára. Az aukción magyar tervezők dizájntárgyaira lehet licitálni. Az aukciót Winkler Nóra vezeti.

 

d6402012. december 12-én, szerdán, 19 órai kezdettel a Design Terminál karácsonyi rendezvénysorozata, az Ajándék Terminál keretében jótékonysági árverést rendeznek a Tűzoltó utcai Gyermekklinika hivatalos alapítványa, az Őrzők javára. Az aukción magyar tervezők dizájntárgyaira lehet licitálni. Az aukciót Winkler Nóra vezeti.

 

Az Őrzők Alapítvány a Semmelweis Egyetem ll. sz. (Tűzoltó utcai) Gyermekklinika hivatalos alapítványa. Az ŐRZŐK Alapítvány legfontosabb célja a daganatos és leukémiás gyermekek megfelelő gyógyítási körülményeinek biztosítása és fenntartása.

– Az ŐRZŐK Alapítvány vigyáz, hogy a gyermek a bajban se szakadjon el édesanyjától, így 2005-ben felépítette a modern felszereléssel ellátott baba-mama szobákat. Itt a kis betegek a kórházban, de mégsem teljesen kórházi környezetben, szüleikkel együtt lakhatnak kezelésük alatt.

– „A bátorságpróba" címmel óvodások és kisiskolások számára ingyenes rajzos tájékoztató könyvet adott ki a népszerű mesekönyvíró, Bartos Erika rajzaival, az új kórházi környezet okozta félelmeik legyőzésére. (lásd: http://euroastra.hu/node/66905)

– Gyermekanimátort alkalmaz a járóbeteg rendelésen, hogy a kényszerű várakozás alatt vidámabban és gyorsabban teljen a kórházban az idő.

– Az ŐRZŐK hozzáférhetővé teszi a gyermekek számára a legmodernebb kezelési és diagnosztikai eljárásokat, biztosítja a gyermekonkológiával foglalkozó szakszemélyzet folyamatos magas színvonalú képzését. Alapítványuk szakkönyveket vásárol, nemzetközi folyóiratokra fizet elő, hogy az orvosok hozzáférjenek a legfrissebb ismerethez.

– Részt vesz a Klinika számos osztályának felújításában.

– Az ŐRZŐK felépítette és felszerelte a Klinika épületén belül működő rehabilitációs tornatermet, mely a gyermekek mihamarabbi felépülését szolgálja.

– Támogatja a bakonyszűcsi Rehabilitációs Otthon működését, amely a testileg és lelkileg súlyos állapotba került gyermekek lelki és szociális rehabilitációjában játszik kiemelkedő szerepet.

 

Az eredményes gyógyító- és kutatómunka fenntartása érdekében az ŐRZŐK Alapítvány a továbbiakban is mindent megtesz azért, hogy az ehhez szükséges források folyamatosan a Klinika rendelkezésére álljanak.

 

Akik eljönnek a Design terminálba, azok kézbe vehetik az árverésre kerülő designtárgyakat tartalmazó kiadványt, a „füzetet", melyben az alábbiakkal köszöntik a megjelenteket:

 

„Gyógyító Design

Egy gyermek, maga a csoda. Boldogság, tervek. De hirtelen jön a rémület, az elképzelhetetlen: egy betegség. Vele a tétova félelem, majd a küzdés. Erőt kívánó és erőt adó. De ott a remény, a cél: a gyógyulás.

A SOTE II. számú Tűzoltó utcai Gyermekklinika, és vele együtt az Őrzők Alapítvány azokért dolgozik, akik végigmennek ezen az úton. Immár 20 éve teszik együtt a dolgukat.

A Tűzoltó utcai Gyermekklinikán gyógyul minden második daganatos és leukémiás gyermek Magyarországon. Az Őrzők Alapítvány célja pedig, hogy javítsa a kis betegek gyógyulási feltételeit és kórházi körülményeit, majd elősegítse a rehabilitációt. De nem csak rájuk gondolnak az Őrzők, hanem a szülőkre is, akiknek mindennél fontosabb, hogy gyermekük mellett lehessenek a gyógyulás útján – érzelmileg és fizikailag egyaránt. Az Alapítvány ezért támogatja a szülők folyamatos kórházi vagy a kórházhoz közeli tartózkodását is.

Az Őrzőknek pedig mindehhez szüksége van a segítségre. Az Önökére, a miénkre.

A Design Terminál megtisztelőnek tartja, hogy szakmai lehetőségeit felhasználva, egy ötlettel és egy rendezvénnyel csatlakozhat ehhez a nemes és embertpróbáló tevékenységhez.

A Design Terminál a hazai kreatív iparágak ösztönzésére, a pályakezdő alkotók támogatására jött létre. Fiatal művészekkel – már gyakorló, vagy csak leendő szülőkkel – dolgozunk együtt. Nem kellett kétszer kérnünk őket, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez: ajánljanak fel egy-egy tárgyat az Őrzők Alapítvány javára rendezett jótékonysági árverésre. És első szóra jött Winkler Nóra is, akinek a kisugárzása minden licitálót meggyőz egy aukción.

Ebben a füzetben pedig megtalálhatóak a főszereplők: az egyedi tervezésű, magyar designtárgyak, amiknek most minden apró részlete, színe, formája felbecsülhetetlen értéket képvisel. Egy újabb esélyt a gyógyulásra. Bízunk benne, hogy többet is találnak köztük, melyekért elszántan harcba szállnak!

Mindenki készen áll? Az aukció indul!

Kikiáltási ár (minden tárgy esetében): 2000, – Ft!

Jó licitálást kíván a Design Terminál csapata nevében: Teszári Nóra szóvivő"

 

Az árverés fővédnöke Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter.

2012. december 12-én, szerdán, 19:00

Design terminál

1051 Budapest, Erzsébet tér 13.

 

www.facebook.com/orzok

www.orzokalapitvany.org

www.designterminal.hu

www.facebook.com/designterminal

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.