2024.július.22. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A szupermarketek katalógusait böngészik a vásárlók karácsony előtt

4 perc olvasás
<!--[if !mso]> <style> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/67031"><img class="image image-preview" src="/files/images/Akciokatalogus.preview.jpg" border="0" width="475" height="270" /></a></span>Az áruházak kínálata mellett a bútorok és a játékok érdeklik a magyar vásárlókat - derült ki a <a href="http://www.akciokatalogus.hu/">www.akciokatalogus.hu</a> karácsonyi kutatásából</p> <p> 

akciokatalogus.previewAz áruházak kínálata mellett a bútorok és a játékok érdeklik a magyar vásárlókat – derült ki a www.akciokatalogus.hu karácsonyi kutatásából

 

akciokatalogus.previewAz áruházak kínálata mellett a bútorok és a játékok érdeklik a magyar vásárlókat – derült ki a www.akciokatalogus.hu karácsonyi kutatásából

 

A karácsonyi bevásárlási szezonban a legtöbb látogató a szupermarketek prospektusait böngészi digitálisan, amit a bútor és lakberendezési üzletek kiadványai követnek – derül ki a www.akciokatalogus.hu kutatásából. A vásárlás-előkészítő oldal közel 500.000 prospektus-megnyitást elemzett ki az év legforgalmasabb kereskedelmi időszakában.

 

André Mohr, a cég alapítója elmondta, hogy míg szeptemberben az elektronikai üzletek prospektusai érdekelték a legtöbb látogatót, októberben és novemberben is a szupermarketek kategória kiadványaira kattintottak a legtöbben. „Látható, hogy a karácsonyra készülve hogyan változnak a fogyasztói preferenciák. Szeptemberhez képest novemberre jelentős növekedést érzékeltünk a játékok és a lakberendezi üzletek megnyitásszámában. Rendszerünk lehetővé teszi, hogy a prospektusokon belül az egyes termékek népszerűségét is mérjük. Az 5 legtöbb kattintást elérő termék között az elmúlt 3 hónap statisztikái alapján egyaránt megtalálhatóak társasjátékok és gyermekcipők, de például egy kedvező árú kandalló is kiemelkedő figyelmet kapott" – mondta el André Mohr.

legnépszerűbb prospektus-kategóriák kattintások száma alapján (2012 szeptember - december)Legnépszerűbb prospektus-kategóriák kattintások száma alapján (2012 szeptember – december)

Mertz Gábor, marketing szakértő, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem oktatója szerint az online térnyerés nagyon erős hatással van a fogyasztói szokásokra: „Napjaink nélkülözhetetlen részévé vált az internet, és a fogyasztók egyre nagyobb része nem tudja elképzelni úgy a vásárlást, hogy előtte ne tájékozódna a különböző kereskedelmi egységek kínálatáról. Egy olyan kiemelt kereskedelmi időszakban, mint a karácsony, a trend világosan látható, és a különböző mobil eszközök terjedésével csak erősödni fog a jövőben" – mondta el a szakértő.

 

A kávé mellett immár divattal, sporteszközökkel és lakberendezéssel foglalkozó Tchibo prospektusai esetében novemberben közel 100%-al több kattintást regisztáltak, mint egy hónappal korábban.

 

Ezekben a hónapokban aktuális a gépjárművek téli felkészítése, ami meg is látszik a katalógusok olvasottságán, ugyanis a Norauto téli kiadványa a harmadik legnézettebb prospektus lett az oldalon. "Autózás szempontjából talán a téli időszakban a legszükségesebb a megfelelő felkészülés és a folyamatos karbantartás. Az autó minden részét befolyásolja a hideg, a nedvesség és az útviszonyok megváltozása. Ilyenkor nagy szüksége van az autósoknak hatékony és gyors megoldásokra (téli gumik, fagyállók, akkumulátorok, töltők, gyorsindítók, izzók…). Az akciokatalogus.hu-nak köszönhetően azok is könnyen értesülhetnek a Norauto akcióiról, akik még nem ismerték korábban a céget. A webáruházunkon keresztül pedig az ország bármely pontjára nagyon rövid határidőn belül el tudjuk juttatni a szükséges termékeket, így a Norauto és az akciokatalogus.hu segítségével a biztonságos autózás már mindenki számára elérhetővé válik." Pécsi Roberta, marketing vezető, Norauto Hungary Kft.

 

A karácsonyi időszak az év legfontosabb időszaka a gyermekjátékokkal foglalkozo Gulliver számára. „A karácsonyi ünnepek közeledtével ugrásszerűen nő a vásárlók száma, mely a széles játékkínálatot bemutató játékhálózat online katalógusainak megnyitási számában is megmutatkozik."  – Mészáros Gábor, Marketing Koordinátor, Gulliver Kft.

 

A 2012-ben indult Akciokatalogus.hu Magyarország első prospektusportálja. Az oldal különböző kereskedők digitalizált prospektusait kínálja a vásárlóknak földrajzi helyzetük alapján. Az Akciokatalogus.hu indulása óta mintegy 800.000 prospektusmegnyitást regisztrált.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.