2024.július.21. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Egészség és vitalitás féláron

6 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/67044"><img class="image image-_original" src="/files/images/S%20(2)_0.JPG" border="0" width="285" height="213" /></a></span>2013 januárjától Zsigmondy klubkártyával 50% kedvezménnyel váltható fürdőbelépő a Széchenyi és Gellért Gyógyfürdőkbe. A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. - tekintettel a gazdasági válság hatásaira - új kedvezménykártyát vezet be 2013 januárjától. A klubkártya megváltásával a klubtagok 50% kedvezménnyel válthatnak 3 órás fürdőbelépőt Budapest két legismertebb gyógyfürdőjébe, a Széchenyi és a Gellért Fürdőbe.</p> <p> 

s%20(2) 02013 januárjától Zsigmondy klubkártyával 50% kedvezménnyel váltható fürdőbelépő a Széchenyi és Gellért Gyógyfürdőkbe. A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. – tekintettel a gazdasági válság hatásaira – új kedvezménykártyát vezet be 2013 januárjától. A klubkártya megváltásával a klubtagok 50% kedvezménnyel válthatnak 3 órás fürdőbelépőt Budapest két legismertebb gyógyfürdőjébe, a Széchenyi és a Gellért Fürdőbe.

 

s%20(2) 02013 januárjától Zsigmondy klubkártyával 50% kedvezménnyel váltható fürdőbelépő a Széchenyi és Gellért Gyógyfürdőkbe. A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. – tekintettel a gazdasági válság hatásaira – új kedvezménykártyát vezet be 2013 januárjától. A klubkártya megváltásával a klubtagok 50% kedvezménnyel válthatnak 3 órás fürdőbelépőt Budapest két legismertebb gyógyfürdőjébe, a Széchenyi és a Gellért Fürdőbe.

 

A Széchenyi Gyógyfürdő Márványtermében Szentes Tamás egészségügyi és szociális ügyekért felelős főpolgármester-helyettes adott tájékoztatást a Zsigmondy Fürdőklub Kártyáról, valamint Szőke László a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. vezérigazgatója ismertette a 2013-ban tervezett akciókat és a Széchenyi fürdő 100 éves programsorozatát. 

 s%20(1) 0.thumbnail

A kártyát Zsigmondy Vilmosról, a kor nagyhírű bányamérnökéről nevezték el, aki előzetes tanulmányozás után arra a következtetésre jutott, hogy Pest városában egy artézi kút fúrása sikerrel legvalószínűbben a Városligetben valósítható meg. Siker esetén a feltörő víz nem csak vezetékes víz ellátására és locsolásra, hanem a városligeti tó feltöltésére és fürdő létesítésére is használható lehet. Az elképzelést Pest város közgyűlése 1868. március 4-én elfogadta. A kút fúrásának helyéül a városligetet jelölték ki (a mai Hősök terén, Árpád fejedelem lovas szobra előtti részen). A kút fúrása 1868 novemberében kezdődött el és 1878 januárjában fejeződött be.

Egy 2012 szeptemberében végzett vizsgálat egyértelműen rámutatott arra, hogy világszerte ismert fürdőinket elsősorban külföldi vendégek keresik fel, kiszorítva ezzel a hazai lakosságot, melynek oka egyértelműen a magas árral magyarázható. Ennek kiküszöbölésére a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. létrehozza a Zsigmondy Klubkártyát 2013 januárjától.

A klubkártya megváltásával a klubtagok 50% kedvezménnyel válthatnak 3 órás fürdőbelépőt Budapest két legismertebb gyógyfürdőjébe, a Széchenyi és a Gellért Fürdőbe.

Reményeik szerint ezzel a kezdeményezésükkel nagy mértékben hozzá tudnak járulni a magyar, elsősorban budapesti lakosság egészséges életmódjához, a magyar fürdőkultúra népszerűsítéséhez  a 2013 januárjától koedukálttá váló Gellért Fürdőben, illetve a jövőre 100. születésnapját ünneplő Széchenyi Fürdőbe, mely alkalomból számos akcióval, rendezvénnyel várják látogatóikat (például: emlékkiállítás, emlékbélyeg, sportnap, fotópályázat, divatbemutató).

2013-ban számos kedvezményt kívánnak biztosítani vendégeiknek a fürdőkben, strandokon. Így a már jól ismert diák- és nyugdíjas kedvezmény mellett, 2013-ben is megvalósítják a budapesti általános iskolák részére szervezett programot, melynek keretén belül a vállalat egy ingyenes strandbelépőt ajánl fel minden olyan gyermeknek, aki a tanévet kitűnő eredménnyel zárta.

Ezt az akciót először 2011 nyarán indították el projekt jelleggel a III. kerületben. A nagy sikerre való tekintettel a programot 2012-ben is folytatták újabb kerületek bevonásával.

Idén a III., XI. és XXI. kerületekben valósították meg az akciót. Ennek eredményeképpen a III. kerületben 1.500, a XI. kerületben 1.300, a XXI. kerületben pedig 900 db voucher került kiosztásra a tanulók között, közel 4 millió Ft értékben. Tekintettel a kezdeményezés sikerére és hasznosságára, az akciót jövő évben is szeretnék megvalósítani, kiterjesztve az összes budapesti kerületre.

A fürdőkultúra évszázadok óta az életünk, kultúránk része. A fürdő egészség, kikapcsolódás, pihenés. Egészségünk forrása, hétköznapi közösségi élményeink, az aktív és a passzív pihenés, a gyógyulás és az egészség megőrzésének a tere.

Olvasóink bizonyára ismerik az említett két legismertebb gyógyfürdőt, azért néhány mondatban megemlíteném fontosabb ismérveiket.

A Széchenyi Fürdő Európa egyik legnagyobb fürdőkompkxuma, Pest első gyógyfürdője, amelyben 21 medence található. A Széchenyi Gyógyfürdő gyógyvize Budapesten a legmélyebbről, 1246 m mélyről, 72°C-os hőmérsékleten érkezik a felszínre. Az épület makettje képviseli Magyarországot a brüsszeli mini Európa makett kiállításon.
A hagyományos gyógyszolgáltatások mellett, számos wellness szolgáltatással is várja a vendégeket, mint például kondicionáló terem, aerobic, vízi torna, Thai masszázs, lábápolás, kozmetika, méregtelenítés és további szépészeti kezelések.
Úgy tartják, a Fürdő gyógyvize afrodiziákumként hat. Jó példa ennek alátámasztására, hogy a Fővárosi Állat-és Növénykertben található vízilovak medencéjébe is a Fürdő termálvizét töltik, minek eredményeképp az európai állatkertekben élő vízilovak jelentős része magyarországi felmenőkkel büszkélkedhet.

A szecessziós stílusban épült Gellért Gyógyfürdő és Szálló 1918-ban nyitotta meg kapuit, majd hullám strandfürdővel, később pezsgőfürdővel bővült. Az eredeti hullámgép, amelyet 1927-ben helyeztek használatba, még mindig működik, a fürdő és Európa jellegzetességeként.

A fürdőben szinte valamennyi gyógyszolgáltatás igénybe vehető, komplex gyógyfürdőellátást biztosító részleggel (nappali kórház) és inhalatóriummal is rendelkezik, de kipróbálható a lávaköves masszázs, a spa pedikűr, a csokoládékezelés, a Kleopátra fürdő és a gyógynövényes fürdő is. A férfi látogatók megtapasztalhatják, milyen érzés a híres Zsolnay porcelánban fürdeni, hiszen a legutóbbi felújításkor a férfi termál részleg teljes egészében Zsolnay burkolatot kapott. A fürdő közkedvelt helyszín a kapcsolódó témájú hazai és nemzetközi reklám- és mozifilmek forgatására. (p1. Danone, I spy).
Gyógyvízét kozmetikai célokra is használják.

 

www.budapestgyogyfurdoi.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.