2024.július.21. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Színházi ajánlatok a Vörösmarty térről

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/67054"><img class="image image-preview" src="/files/images/ka%20(1).preview.jpg" border="0" width="470" height="388" /></a></span>2012. december 23-ig színházi ajánlatokkal várják Olvasóinkat a Budapesti Karácsonyi Vásár Jegyiroda/Információs pont Faházában. A felsorolt előadásokon kívül a Művészetek Palotája, a Thália Színház illetve a Trafó összes előadására megvásárolhatja jegyét kezelési költség nélkül!</p> <p><strong> </strong>

ka%20(1).preview2012. december 23-ig színházi ajánlatokkal várják Olvasóinkat a Budapesti Karácsonyi Vásár Jegyiroda/Információs pont Faházában. A felsorolt előadásokon kívül a Művészetek Palotája, a Thália Színház illetve a Trafó összes előadására megvásárolhatja jegyét kezelési költség nélkül!

 

ka%20(1).preview2012. december 23-ig színházi ajánlatokkal várják Olvasóinkat a Budapesti Karácsonyi Vásár Jegyiroda/Információs pont Faházában. A felsorolt előadásokon kívül a Művészetek Palotája, a Thália Színház illetve a Trafó összes előadására megvásárolhatja jegyét kezelési költség nélkül!

 

Nagy karácsonyi Kaláka

2012. december 15. 19:30 – 22:00
Művészetek Palotája – Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Közreműködik a Kaláka együttes (Becze Gábor, Gryllus Dániel, Gryllus Vilmos, Radványi Balázs, Major Gábor) és vendégei: Bognár Szilvia és zenekara, Bolya Mátyás, Szokolay Dongó Balázs, Palya Bea, Fassang László, Szirtes Edina Mókus, valamint a Bolyki Brothers és a Csík zenekar.

Immár huszonöt év telt el azóta, hogy Szabad-e bejönni ide betlehemmel? címmel megjelent a Kaláka első karácsonyi albuma. Azóta jár az együttes adventkor házról házra, templomról templomra és iskoláról iskolára, határon innen és túl. A Kaláka ugyanakkor azzal is hagyományt teremtett, hogy (lemezkiadóként) folk- és világzenei életünk számos kiválóságától karácsonyi lemezt jelentetett meg, így például Palya Beától, Bognár Szilviától, a Csík zenekartól és a Bolyki Brotherstől. Nincs még egy zenekar, amely ennyi varázslatos hanggal gazdagította volna a szeretet ünnepét. Ezek a hangok mind hallhatóak lesznek a „Nagy karácsonyi Kaláka" koncerten – felnőttek és gyerekek közös örömére, ahogy karácsonykor ünnepelni kell.

Rendező: Művészetek Palotája

Jegyárak: 3300, 4500, 5900, 6900 Ft

 

Szent Efrém Férfikar – Orientale Lumen

A Szent Efrém Férfikar nagysikerű sorozatának folytatása a Szent István Bazilikában.

2012. december 19. és január 7.

Négyórányi zenei élmény és egyben lelki elmélyülés, lelket átjáró és gyógyító bizánci rítusú liturgikus zenék hallgatása közben.

– Bemutatja a nagy szláv ortodox klasszikusok Csajkovszkij, Rachmaninov, Csesznokov, Hrisztov, Ljudkevics, Mokranjac és mások legszebb kompozícióit.

– Bemutat ritkaságokat: hellén és balkáni kolostorok zenéjét, orosz és ukrán monódiát, valamint a Kárpát-medence görögkatolikus zenei hagyományát.

– Hallgathatja a Szent Efrém Férfikar egyedi és varázsos hangszínű éneklését.

– Hallgathat hazánkban és a világon jól ismert, kiváló művészeket: Sebestyén Mártát, Szabóki Tündét, Fokanov Anatolijt – ezúttal a bizánci szent zene színpadán.

– Megismerkedhet hazánkban nem ismert „keleti" sztárelőadókkal: Nektaria Karantzi (Athén), Dragoslav Pavle Aksentijevic (Belgrád), Barilli Nőikar/Tasic Katalin (Pozsarevac).

– Kocsis Fülöp Hajdúdorogi Megyéspüspök ihletett énekével megismerheti a magyar görögkatolikus liturgia különös zenei világát.

A hangversenyeken elérhető lesz az Orientale lumen 2011/12 sorozatból összeállított CD.

S mindezt a budapesti Szent István Bazilika varázslatosan szép belső terében élheti át.

Olvasóinkat is várják az Orientale lumen 2012/13 sorozat hang-áhítataira.

Jegyárak: 2.200 – 9.800 Ft

 

Vámpírok bálja

2012. december 31 – 2013. január 06.

Magyar Színház

Roman Polanski eredeti darabját nemzetközi alkotógárdával, új köntösben állította színre a PS Produkció a Magyar Színházban. Az 1997-es bécsi bemutató után Stuttgart, Hamburg, Varsó és Berlin közönsége csodálhatta ezt a minden ízében különleges, fanyar humorú, lenyűgözően látványos, lehengerlően lendületes musicalbombát. Eddig több millió nézőt vonzott szerte a világon a mára már kultikussá vált vámpírparódia. Jim Steinman kifogyhatatlanul áradó melódiái hűen követik a Polanski által megálmodott történetet. Michael Kunze szövegkönyve költői megjelenítése a vámpírok borzongató és groteszk antivilágának.

Jegyárak: 4.500 – 12.900 Ft

 

www.jegy.hu

www.ticketportal.hu

www.mupa.hu

www.thalia.hu

http://www.trafo.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.