2024.július.20. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Révay András: Összefogást várunk!

5 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/67082"><img class="image image-preview" src="/files/images/Baltic.preview.jpg" border="0" width="278" height="195" /></a></span> Sokat segíthet a Balaton térségének az a hároméves megállapodás, amit az AirBaltic légitársaság és a Hévíz-Balaton Airport Kft. írt alá. Ennek következtében közvetlen légi összeköttetés jön létre a Riga International Airport és a sármelléki repülőtér között.

baltic.preview Sokat segíthet a Balaton térségének az a hároméves megállapodás, amit az AirBaltic légitársaság és a Hévíz-Balaton Airport Kft. írt alá. Ennek következtében közvetlen légi összeköttetés jön létre a Riga International Airport és a sármelléki repülőtér között.

baltic.preview Sokat segíthet a Balaton térségének az a hároméves megállapodás, amit az AirBaltic légitársaság és a Hévíz-Balaton Airport Kft. írt alá. Ennek következtében közvetlen légi összeköttetés jön létre a Riga International Airport és a sármelléki repülőtér között.

papp g 1.thumbnail Fontos mérföldkőhöz érkezett Hévíz városa, a Hévíz-Balaton Airport Kft. tulajdonosa – állapította meg Papp Gábor, a város polgármestere. Jó évet zártak, az üzleti tervet a várakozáson felül teljesítették, így az elkövetkezendő években Sármelléket Nyugat-Magyarország repülőterének is joggal nevezhetjük. Már korábban határozott szándék volt, hogy erős kapcsolatot építsenek ki a skandináv térséggel, az ottani országokból minél több vendéget tudjanak Hévízre hozni. A két repülőtér között létrejött szerződés ezt a célt szolgálja – és nem kizárólag Hévíz érdekében. Az előzetes piackutatások azt mutatják, hogy a Balaton térségében sok helyszínnek lehet segítségére ez a kapcsolat, melynek kiaknázásához a környező településektől, megyéktől, a különböző szervezetektől összefogást várunk – hangsúlyozta a polgármester, majd hozzátette: a 100%-os önkormányzati tulajdonban lévő Hévíz-Balaton Airport Kft. felkészülten várja az AirBaltic járatait. Bécs és Pozsony közelsége felértékeli a repülőtér jelentőségét Sárvár – Bükk – Zalakaros szempontjából is.

janis.thumbnail Ötszáz kilométeres tengeri partszakasz üdvözletét hozta a Balatonhoz Janis Vanags, az AirBaltic vállalati kommunikációért felelős alelnöke. Riga környékén is szép, strandolásra alkalmas területek vannak, melyek várják a magyar utazókat. Elmondta: akik már ismerik a légitársaságot, megerősíthetik, hogy igen sok, szinte az Oscar-díjjal felérő, rangos, nemzetközi kitüntetést nyertek már el. Ez nem is véletlen, hiszen az AirBaltic volt a világ első légitársasága, ahol az utasok repülés közben akár egy autót is vásárolhattak maguknak. Lehetőség van arra is, hogy a földről virágcsokrot rendeljen bárki az egyik utasnak, amit az illető még a fedélzeten meg is kap. Az alelnök tájékoztatójából kiderült, hogy a mindössze kétmillió lakosú Lettország képes saját, nemzeti légitársaságot fenntartani, sikeresen működtetni. A rigai nemzetközi repülőtér fontos átszálló állomás (úgynevezett hub) az észak-európai utasok számára. Az AirBaltic 3 300 000 utast szállít évente, több mint 50 célállomásra. A Hévíz-Balaton Airport bekapcsolásával új üdülő- és gyógyhelyeket tud kínálni, elsősorban norvég, finn és svéd utasai számára. Az előzetes piackutatások alapján nagy érdeklődés mutatkozik a zord időjárású skandináv területekről tavasszal és ősszel a termálvizes fürdők, valamint a nyári szezonban a Balaton iránt. Oroszország területéről szintén kényelmes csatlakozási lehetőséget kínál a járat.

bombardier.thumbnail A tervek szerint 2013. május 4-én landol az első repülőgép, kezdetben 76 férőhellyel a fedélzetén. A májustól októberig heti rendszerességgel közlekedő járatok megteremtik a gyors összeköttetést az észak-európai országok, valamint a nyugat-magyarországi fürdővárosok és a Balaton között. Az AirBaltic Rigából hetente egyszer – szombatonként indul majd. Az út 2 óra 25 percig tart. Szükség esetén a járatszám bővítésének nem lesz akadálya. Az utasok Bombardier Q400 Next Gen géppel repülnek, jelenleg ez a világ egyik legmodernebb gépe. Ennek az új típusnak igen kedvező az üzemanyag-felhasználása és ez a jegyárakban is megmutatkozik. Az egy útra szóló jegy ára 41 euró, mely tartalmazza a repülőtéri díjakat, az adókat és szolgáltatás díjakat, a tranzakciós költségeket is. A teljes menetrend a cég honlapján a www.airbaltic.com oldalon található.

szekely gy.thumbnail A Magyar Turizmus Zrt. észak-európai képviseletének vezetője, Székely György azt emelte ki, hogy az AirBaltic által elérhető terület nyolc országra terjed ki. A Magyarországra érkezők számát tekintve összességében ez eddig is a második – harmadik legnagyobb piacunk volt. Tavaly ősszel két nagy televíziós forgatócsoport is dolgozott a Balaton környékén ezekből az országokból, tíz epizódból álló sorozatot vettek fel a Balaton-felvidéken. Norvégiában és Svédországban ez volt a legnépszerűbb műsor 2012-ben, tízszer hatvan perc balatoni háttérrel. Adásonként kétmillió svéd és mintegy másfél millió norvég látta.

heviz.thumbnail Feltételezhető, hogy a stabil légi kapcsolat elindítása után a film hatására a látogató kedv is megélénkül majd. Nem szabad szem elöl téveszteni azt a tényt sem, hogy Európa legstabilabb gazdaságú országairól van szó, ahol minimális az államadósság, az életszínvonal sem változott. A skandináv stabilitás és a balti államok gazdasági dinamizmusa nagyon jó piacot jelenthet számunkra. A gyógyvíz sok helyen teljesen ismeretlen, ennek előnyeit, jótékony hatását majd nálunk élvezhetik. A rendelkezésre álló adatok szerint az AirBaltic járataival vendégek várhatók – többek között – Helsinkiből Turkuból Tamperéből, Dániából, Norvégiából sőt még akár Grúziából is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.