2024.július.19. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Hamarosan karácsony, és…

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/67235"><img class="image image-preview" src="/files/images/Keszul.jpg" border="0" width="301" height="194" /></a></span>Hamarosan karácsony, és én most először csináltam ilyet. Mondhatom közel nem lett olyan, mint ahogy ígérték. Kiválasztottam egy receptet, a rengetegből, de nem puhult meg. Nem baj! Az íze nagyon finom. És akkor is az első mézeskalácsom.</p> <p> 

keszulHamarosan karácsony, és én most először csináltam ilyet. Mondhatom közel nem lett olyan, mint ahogy ígérték. Kiválasztottam egy receptet, a rengetegből, de nem puhult meg. Nem baj! Az íze nagyon finom. És akkor is az első mézeskalácsom.

 

keszulHamarosan karácsony, és én most először csináltam ilyet. Mondhatom közel nem lett olyan, mint ahogy ígérték. Kiválasztottam egy receptet, a rengetegből, de nem puhult meg. Nem baj! Az íze nagyon finom. És akkor is az első mézeskalácsom.

 

Hamarosan karácsony, és éppen készülődünk lélekben is. Most különböző stílusú karácsonyi dalokat hallgatunk ráhangolódás gyanánt. Van benne klasszikus, régi karácsonyi gyermekdal, már majd elfeledett együttesek dalai (pl. Wham), de van benne rock csapat játszotta karácsonyi dal, vagy techno stílusú egyaránt. Nekem eddig mind bejött. Férjemnek kevésbé. De nálam a „zenegép", mese nincs, hallgatjuk, amit éppen találok a neten.

 

Hamarosan karácsony, és holnap kezdődik a sütés-főzés. Szabolcsi töltött káposzta, zserbó, kókuszgolyó. Egyelőre ennyi. Később meglátjuk mi fogyott el, mit kell pótolni. Talán egy kis halat még sütök ki, persze ehhez kötelező a majonézes burgonyasaláta. Attól félek, hogy a süti sem lesz elég. Ejj-ejj…azt is feltétlenül ki kell majd egészíteni.

 

Hamarosan karácsony, és én töprengős órákat is tartok. Tele vannak a közösségi oldalak különböző lehetőségekkel, hogy kinek, mivel, hol tudunk karácsony alkalmából segíteni. De miért? Miért csak most? Hamarosan karácsony, és én megint morgok. Abba is hagyom gyorsan, megkezdett témához vissza, elvégre hamarosan karácsony.

 

Hamarosan karácsony, és most, hogy a világvégét túléltük ismét, óvakodhatunk az év végétől. Illetve nem is az év vége az, ami engem aggaszt, hanem ahogy elmúlnak az ünnepek, ahogy lehiggadunk a szilveszteri buli után, úgy ül le a világ. Úgy állunk meg, úgy csendesedünk el, úgy komorodunk el. Szomorúan folytatjuk a vizsgáinkat, munkánkat, életünket, és várjuk a kikeletet hozó tavaszt. Pontosan ez az a rész, amit nagyon utálok, és ez által nem is várok. Az ünnepek alatt azon fogok töprengeni, hogy miképpen dobjuk fel a „leülős" részt.

 

Most viszont – mivel hamarosan karácsony -, készülődjünk tovább sütéssel, főzéssel, takarítással, zenehallgatással, énekléssel. Aki nem fejezte még be a karácsonyi ajándékok készítését (nem vásárlását, hanem készítését), annak még egy-két gyors tipp: só-liszt gyurmából mécsestartó, mézeskalács névre szólóan, filcből karácsonyfadísz készítése. Aki pedig a konyhában jobban érzi magát, az gyorsan süssön még ajándékba muffint, tortát, kalácsot, porcukorral pedig szórjon bele igazi karácsonyi mintákat.

 

Hamarosan karácsony, készüljünk a szeretet ünnepére szeretettel.

 

Németh Krisztina

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.