2024.július.18. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Gyermekétkeztetési akció Kisterenyén

2 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/67384"><img class="image image-preview" src="/files/images/EteltAz.jpg" border="0" width="205" height="208" /></a></span> 750 adag étellel segítik Krisna-hívők a rászoruló gyermekeket a két ünnep közötti időszakban.</p> <p> 

eteltaz 750 adag étellel segítik Krisna-hívők a rászoruló gyermekeket a két ünnep közötti időszakban.

 

eteltaz 750 adag étellel segítik Krisna-hívők a rászoruló gyermekeket a két ünnep közötti időszakban.

 

Az Ételt az Életért, a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének szegényélelmezési missziója az ünnepek között gyermekétkeztetési programot indít Kisterenyén a régi óvoda épületében. A helyiséget a JEROMAF (Jobb életért a roma fiataloknak) nevű civil szervezet használja közösségépítő célokra. Az akcióra azért van kiemelten nagy szükség, mert a településen szűkös körülmények között élő, nehéz sorsú családok a tanítás nélküli időszakban nem tudják megfelelően étkeztetni gyermekeiket. Nógrád megye e településén rendkívül nagy a munkanélküliség aránya. Az itt élő gyerekeknek alig van kitörési lehetőségük, fűtetlen lakásban, legtöbbször gyertya mellett tanulnak, étkezésük hiányos.

 

A szervezet felkérésére ezért december 27. és 31. között naponta 150 gyermek élelmezését vállalták az egri Krisna-hívők. Ennek során nem csak friss meleg ebédet, hanem gyümölcsöt és tejtermékeket is kapnak a megfelelő táplálás érdekében. Az Ételt az Életért programhoz már több hasonló kérés is befutott. A különböző óvodai és iskolai szünetekben számos kistelepülésen ugyanis nem megoldott a gyermekek szünidei ellátása, az egyetlen napi étkezést a nevelési, oktatási intézmény biztosítja; a családoknak ez túl nagy anyagi teher.

 

Az Ételt az Életért önkéntesei azt remélik az akciótól, hogy a kiegyensúlyozottabb ellátás révén a fiatalok kedvet kapnak a tanuláshoz és megfelelően tudnak majd teljesíteni januártól az óvodákban és iskolákban.

 

www.karitativ.hu

www.krisna.hu

Németh Krisztina

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.