2024.július.18. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Új fellépőkkel bővült a Budapesti Tavaszi Fesztivál programja

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/67390"><img class="image image-preview" src="/files/images/T%20(1)_1.preview.jpg" border="0" width="281" height="88" /></a></span>A világhírű karmester Claudio Abbado az Orchestra Mozarttal tér vissza tavasszal Budapestre. A Fesztivál jegyirodái még az idén is ünnepi nyitva tartással várják az érdeklődőket Budapesten.</p> <p> 

t%20(1) 1.previewA világhírű karmester Claudio Abbado az Orchestra Mozarttal tér vissza tavasszal Budapestre. A Fesztivál jegyirodái még az idén is ünnepi nyitva tartással várják az érdeklődőket Budapesten.

 

t%20(1) 1.previewA világhírű karmester Claudio Abbado az Orchestra Mozarttal tér vissza tavasszal Budapestre. A Fesztivál jegyirodái még az idén is ünnepi nyitva tartással várják az érdeklődőket Budapesten.

 

A néhány éve működő, bolognai székhelyű Orchestra Mozart rövid múltja dacára máris komoly elismerést vívott ki magának Európában. A Claudio Abbado művészeti irányításával dolgozó, fiatal muzsikusokból álló együttes koncertjeit és rendkívül friss szellemű felvételeit mindenütt lelkesen fogadták. A zenekar felkérésére olyan karmesterek álltak már az Orchestra Mozart élén, mint John Eliot Gardiner, Trevor Pinnock vagy Frans Brüggen. A fesztiválon világhírű mesterük vezényletével a Művészetek Palotájában vendégszerepelnek majd.

 

Budapest legnagyobb összművészeti fesztiválja 2013. március 22. és április 7. között várja a zenerajongókat, olyan a világhírű fellépőkkel, mint a Collegium Vocale Gent Philippe Herreweghe vezényletével, Christoph Prégardien és a Le Concert Lorrain, Patricia Petibon és a Münchener Kammerorchester, Marc Minkowski és a Les Musiciens du Louvre – Grenoble és az Il Giardino Armonico vagy Joshua Bell és az Academy of St Martin in the Fields.

2013-ban sor kerül különleges magyar bemutatóra is a fesztiválon. Vörösmarty Mihály rejtélyekkel teli drámai költeménye, a Csongor és Tünde egy különleges látványvilágú, összművészeti előadásban kel új életre. Jankovics Marcell sugallatos animációi különleges technikával elevenednek meg, a színpadképről a rendező-koreográfus Gemza Péter, az egyedi zenei válogatásról Kocsár Balázs gondoskodik majd a Művészetek Palotájában tartandó bemutatón.

 

A fesztivál műsorából idén sem hiányozhat a kamaramuzsika. A Kodály Vonósnégyes

parádés későromantikus programot játszik, Németh Judit közreműködésével pedig még Wagner legszenvedélyesebb hangját is megszólaltatják. A zeneirodalom legnépszerűbb és legszebb trióiban hallhatjuk majd a nemzetközi koncertélet három legkeresettebb fiatal magyar muzsikusát, Baráti Kristófot, Várdai Istvánt és Várjon Dénest. Az olasz fuvolaművész, Massimo Mercelli és a Liszt Ferenc Kamarazenekar különleges világba invitálja hallgatóságát. A koncert igazi csemegének ígérkezik, az olasz filmek két zeneszerzőzsenije, Ennio Morricone és Nino Rota egy-egy kompozíciója is elhangzik majd.

A közönségszolgálatoknál a fesztivál belépői mellett jegyek vásárolhatók egyéb kulturális eseményekre, színházi előadásokra és koncertekre is. A Budapesti Tavaszi Fesztivál jegyértékesítési pontjain az érdeklődők többek között a Művészetek Palotája előadásaira, a 100 Tagú Cigányzenekar decemberi programjára, a Szent Efrém Férfikar koncertjeire, illetve az Interticket és a Ticketportál hálozatában megtalálható számos színházi és koncerteseményre is vásárolhatnak jegyet.

Claudio Abbado és az Orchestra Mozart
Művészetek Palotája
 – Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

2013. március 27. 19:30

A program:
Beethoven: III. Leonóra-nyitány, op. 72b
Haydn: Sinfonia concertante, B-dúr, Hob. I/105
Mozart: B-dúr szimfónia, No. 33, K 319

 

A jegyértékesítési pontok nyitva tartása:
Közönségszolgálati Iroda 
1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 11.
Nyitva: hétfő-péntek: 10-18 óra
2012. december 29. – január 1. között ZÁRVA

Aréna Pláza – jegyértékesítő pult
1087 Budapest Kerepesi út 9., 1. emelet a Panoráma lift mellett
Nyitva:

2012. december 27-30. naponta 13 és 20 óra között
2013. január 1. ZÁRVA

 

http://www.budapestitavaszifesztival.hu/

 

Lantai József

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.