2024.július.22. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Újévköszöntő St. Martin ünnepi koncert a 25 éves „Matrica” Múzeumban

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> 72 1024x768 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/67484"><img class="image image-preview" src="/files/images/M_5.preview.jpg" border="0" width="460" height="640" /></a></span>2013. január 5-én (szombaton) este 19 órakor „St. Martin megint.... Húsz<strong>"</strong> címmel újévköszöntő ünnepi koncertre várják a zenekedvelőket a százhalombattai „Matrica" Múzeumban.</p> <p> 

m 5.preview2013. január 5-én (szombaton) este 19 órakor „St. Martin megint…. Húsz" címmel újévköszöntő ünnepi koncertre várják a zenekedvelőket a százhalombattai „Matrica" Múzeumban.

 

m 5.preview2013. január 5-én (szombaton) este 19 órakor „St. Martin megint…. Húsz" címmel újévköszöntő ünnepi koncertre várják a zenekedvelőket a százhalombattai „Matrica" Múzeumban.

 

Mára hagyománnyá vált, hogy az arany-platina- és gyémántlemezes, eMeRTon-díjas művész koncertezik a római kori település nevét viselő Múzeum falai között. (ejtsd: mátrika). A különleges hangulatú Múzeum, mely nem „matricákat" rejt, hanem a település több tíz ezeréves történelmi múlt emlékekeit, 25 éves jubileumi születésnapját ünnepli.

Az ünnephez kapcsolódik St. Martin újévköszöntő koncertje is melyen 20. jubileumi albumát is megismerheti a hallhatóság. Most is különleges zenei világába kalauzolja a közönséget.

 

"Októberben jelent meg legújabb albumom, melyen 10 dal szerepel. Örülök, hogy a délszláv zene temperamentumos világát a közönség elfogadta tőlem, ezért is folytattam előző lemezem hangulatát! Életem legjobb lemezének ez a párja!

Az új cd-én helyet kap a ringató, 7/8-os macedón muzsika,"Egy álarc titkos mosolya" címmel, a fűszeres alexandriai éjszakát idéző "Sivatagi tánc", a pánsípon és furulyán megszólaltatott "Darvaza", mely a misztérium világát mutatja meg.

Kiemelném a "Mindörökké Ária" alkotást, melyet egy 18 fős szimfonikus zenekar kíséretében játszom vokállal. Ehhez a dalhoz igen szoros érzelmek kötnek. A stúdiófelvétel napján tudtam meg, hogy fiam Norman a drezdai Operában főszerepet fog énekelni. Egy szülőnek nincs annál fontosabb, hogy gyermeke helyén legyen a világban, rátaláljon a boldogságra és sikerre. Ez a gyönyörű lírai dal kifejezi azt a megnyugvást, azt a nagy súlyt hordozó, de mégis könnyű lelkiállapotot, amit a drezdai Operaház nézőterén ülve éreztem, tudván azt, hogy fiam most végtelenül BOLDOG.

A címben szereplő 20-as szám nem csak az én eddig megjelent kiadványaim számát jelzi. Az idén lesz 20 éves, a Böjte Csaba által alapított Dévai Szent Ferenc Alapítvány, valamint a Duna TV, így ebből született egy csodálatosnak ígérkező együttműködés. Ezen az albumomon feldolgoztam Leonard Cohen "Hallelujah" című számát, melyből videoklip is készült. A klipet Csíkdánfalván, Gyergyószárhegyen a Lázár Kastélyban, majd Tatárdombon és Csíksomlyón forgattuk. Böjte Csaba " gyermekei" tevékeny részesei voltak a munkának, hangjukat és arcukat adták a videókliphez. Kint létünk során egy olyan világot tapasztalhattunk meg, mely talán soha nem fog megromlani! "Tiszta anyagból" készült ott ember és táj, gondolat és tett." Szeretném felajánlani a „St. Martin megint HÚSZ" című, legújabb lemezem, 2012. december 31-ig elfogyott példányszám, rámeső részének teljes bevételét, segítségként a Dévai Szent Ferenc Alapítványnak!" – mondta St. Martin.

 

St. Martin 2012-ben elsőként köszönthette koncertjével a 25 éves születésnapját ünneplő Múzeumot. Akkor sem bízta a véletlenre, hogy mely dalok szólaljanak meg a Múzeumban.

 

2013. január 5-én sem lesz ez másként a múltból egész a jelenig tartó utazást kínál a közönségnek. Szaxofonnal és pánsíppal, olykor az autentikus népi dallamok között saját régi és új, eddig nem hallott zenéiből is beilleszt a helyszín varázsába.

A koncerten megelevenednek 20. albumának különleges pillanatai is, mint a Leonard Cohen "Hallelujah" című számának videoklipje melyen Böjte Csaba „gyermekei" működnek közre. Meglepetés vendégként St. Martin fia Normann is énekelt már koncertjén, most sem lesz ez másként, újabb meglepetéssel szolgál majd a közönségnek.

 

Jegyek: 3200. – Ft-os áron vásárolhatók a helyszínen és elővételben Százhalombattán,

valamint az InterTicket országos jegyirodai hálózatán és a www.jegy.hu címen online bankkártyás fizetéssel.

 

Ezzel a különleges koncerttel kívánnak mindenkinek sikeres újesztendőt a múzeum munkatársai!

 

2013. január 5. 19:00

„St. Martin megint…. Húsz" újévköszöntő ünnepi koncert

Százhalombatta, „Matrica" Múzeum

 

www.matricamuzeum.hu

www.stmartin.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.