2024.július.23. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Gyorsabban elkészül az útlevél, változik az erkölcsi bizonyítvány

2 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/67503"><img class="image image-preview" src="/files/images/személyi-igazolvány.jpg" border="0" width="218" height="162" /></a></span>Gyorsabban elkészülnek január elsejétől az útlevelek, és megváltozik az erkölcsi bizonyítvány - közölte a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH) szerdán az MTI-vel.</p> <p> 

személyi igazolványGyorsabban elkészülnek január elsejétől az útlevelek, és megváltozik az erkölcsi bizonyítvány – közölte a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH) szerdán az MTI-vel.

 

személyi igazolványGyorsabban elkészülnek január elsejétől az útlevelek, és megváltozik az erkölcsi bizonyítvány – közölte a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH) szerdán az MTI-vel.

 

    Az útleveleket az eddigi harminc helyett húsz nap alatt készítik el, emellett megmarad a soron kívüli, a sürgősségi, valamint az azonnali igénylés lehetősége is – ismerteti a közlemény.

    A hatósági erkölcsi bizonyítványt és a hatósági bizonyítványt összevonták, ezután hatósági erkölcsi bizonyítvány készül. Ezt egyszerűbben kitölthető zöld színű formanyomtatványon lehet igényelni, amit a postákon, valamint online, az Ügyfélkapun keresztül, az úgynevezett webes ügysegéd rendszerén lehet kérelmezni.

    Az új hatósági erkölcsi bizonyítvány megjelenésében megegyezik a régivel, adattartalma azonban megújul. Hatósági erkölcsi bizonyítvánnyal lesz igazolható a speciális feltételeknek való megfelelés vagy a büntetlen előélet, és az, hogy a kérelmező nem áll közügyektől vagy foglalkoztatástól eltiltás hatálya alatt.

    Az új hatósági erkölcsi bizonyítvány továbbra is 3100 forintba kerül.

 

btiv \ bzt \ blz

 

MTI 2013. január 2., szerda 17:07

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.