2024.július.23. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Új biogyógyszer cég alakult, az AbbVie

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> 72 1024x768 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/67509"><img class="image image-preview" src="/files/images/Image1_524.jpg" border="0" width="264" height="358" /></a></span>Az AbbVie (NYSE:ABBV) hivatalosan a  2013. január 2.-án  indult el önálló biogyógyszer vállalatként New Yorkban. Ebből az alkalomból az AbbVie vezetői több mint 40 országból érkező munkatársakkal és betegek együtt nyitották meg a 2013-as évi kereskedést a New York-i Értéktőzsdén.</p> <p> 

image1 524Az AbbVie (NYSE:ABBV) hivatalosan a  2013. január 2.-án  indult el önálló biogyógyszer vállalatként New Yorkban. Ebből az alkalomból az AbbVie vezetői több mint 40 országból érkező munkatársakkal és betegek együtt nyitották meg a 2013-as évi kereskedést a New York-i Értéktőzsdén.

 

image1 524Az AbbVie (NYSE:ABBV) hivatalosan a  2013. január 2.-án  indult el önálló biogyógyszer vállalatként New Yorkban. Ebből az alkalomból az AbbVie vezetői több mint 40 országból érkező munkatársakkal és betegek együtt nyitották meg a 2013-as évi kereskedést a New York-i Értéktőzsdén.

 

Gazdag, 125 évre visszatekintő gyógyszerfejlesztési múltjával az AbbVie a modern biotechnológia iránti elkötelezettséget ötvözi a piacvezető gyógyszervállalat szakértelmével és felépítésével. A betegek számára 170 országban rendelkezésre álló nemzetközi vállalatként az AbbVie mintegy 18 milliárd dolláros becsült éves bevétellel és azzal a szilárd elhatározással indul útjára, hogy részvényesei számára értéket teremtsen. Mindezt hosszú távú növekedéssel és a vállalat részvényesi osztalékpolitikájának folytatásával kívánja elérni.

 

„A mai nap új vállalatot indítunk útjára, gazdag örökséggel, kitűnő portfolióval, stabil termékfejlesztéssel és a növekedést biztosító lelkes munkatársakkal" mondta el Richard A. Gonzalez, az AbbVie igazgatótanácsának elnöke és a vállalat vezérigazgatója. „Eltökélt szándékunk, hogy jelentős értéket teremtsünk részvényeseink számára, és tudjuk, hogy ezt kizárólag a innováción keresztül érhetjük el.

 

Az AbbVie olyan tapasztalt felső vezetői csapattal indul, akik tudják, hogy hogyan irányítsák a vállalatot a hosszú távú, nyereséges növekedés érdekében, és akik már bizonyították, hogy képesek a tudományos felfedezéseket elérhetővé tenni a betegek számára. Egyedülálló biogyógyszer vállalatként az AbbVie egy összehangolt és céltudatos üzleti modellt alkotott, amely lehetővé teszi, hogy az ebből eredő bevételének egy részét a jövő terápiáiba fektesse.

 Az AbbVie hosszú távú növekedését a klinikai vizsgálatokban jelenleg tanulmányozott impozáns fejlesztési portfóliója biztosítja, amelyben 20 készítmény már a klinikai fejlesztés utolsó fázisaiban van. Ezek, illetve a még kutatási fázisban vizsgált készítmények olyan betegségekre keresnek megoldást, mint a hepatitis C, rheumatoid arthritis, plakkos psoriasis, sclerosis multiplex, Alzheimer-kór, Parkinson-betegség, spondylo-arthropathiák, myeloma multiplex és endometriosis. Az AbbVie 2006 óta megháromszorozta a fejlesztés alatt álló készítményeinek számát.

 

Ezekkel és más készítményekkel a tarsolyában az AbbVie gyors ütemben fejleszti a kiváló klinikai eredményt mutató, a betegek számára kedvező hatású, valamint gazdasági értéket teremtő terápiákat.

 A vállalat küldetésének és üzletpolitikájának alapja a folyamatos gyógyszerkutatás és ennek eredményeként hatékony gyógyszerek fejlesztése. E célok elérése érdekében az AbbVie kutatási tevékenységét a beteg-központú megközelítés vezérli, ami a gyógyszerkutatás tárgyát képező súlyos betegségek alapos megértésével, valamint világszerte a betegek, a finanszírozók és a szabályozó hatóságok aktuális igényeinek ismeretével kezdődik. A vállalat kutatói olyan problémákon dolgoznak, amelyek leginkább magukban hordozzák annak lehetőségét, hogy az adott betegségek kezelésének módját a jövőben alapvetően megváltoztassák..

 

Az AbbVie az innováció terén a gyorsaság és együttműködés iránt kötelezte el magát nemzetközi K+F és gyártóközpontjaiban. A vállalat kutatói szabadalmazott technológiák és módszerek segítségével dolgoznak azon, hogy a legígéretesebb vegyületek a lehető leggyorsabban jussanak el a laboratóriumtól a klinikai vizsgálatokig. Az AbbVie kutatási tevékenységét együttműködési modellben végzi, ezzel a vállalat falain kívül és belül is folyamatosan bővítve a felfedezések skáláját.

Az AbbVie fő irányvonala olyan speciális gyógyszerek fejlesztése, amelyek az összetett és megoldatlan egészségügyi problémákra adnak megoldást, különösképpen azokra a súlyos krónikus betegségekre, amelyek az összes egészségügyi költség 75 százalékát teszik ki. A betegek eredményeit javító új speciális kezelések kifejlesztésével az AbbVie és munkatársai nagyban hozzájárulnak ezen betegségek hosszú távú negatív egészségügyi és gazdasági hatásainak csökkentéséhez.

 

Az AbbVie 21 000 munkatársa dolgozik világszerte azon, hogy megfeleljen a betegek igényeinek. Megfelelő hatáskörrel, szakértelemmel és képességekkel rendelkeznek ahhoz, hogy új megoldásokat  fedezzenek fel vagy fejlesszenek ki a világ legégetőbb egészségügyi problémáira.

  Az AbbVie részvényeket a new york-i és az Euronext tőzsdéken jegyzik „ ABBV" jelzés alatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.