2024.július.21. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Prémium kategóriás LG IPS monitorok mutatkoztak be a CES-en

6 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/67678"><img class="image image-preview" src="/files/images/Image1_525.jpg" border="0" alt="LG 29EA93 UltraWide" title="LG 29EA93 UltraWide" width="364" height="260" /></a></span><span class="inline inline-left"><span style="width: 362px" class="caption"><strong>LG 29EA93 UltraWide</strong></span></span></p><p>Az LG Electronics (LG) az idei CES-en mutatta be új IPS-monitorait. A figyelemreméltó monitorválaszték tagjai a szórakozásra kifejlesztett UltraWide, a professzionális alkalmazásra szánt ColorPrime, illetve az érintésalapú használatra tervezett Touch 10. Mindhárom modell IPS technológiát alkalmaz, és kiemelkedő képminőséget nyújt.<strong> </strong></p> <p> 

lg 29ea93 ultrawideLG 29EA93 UltraWide

Az LG Electronics (LG) az idei CES-en mutatta be új IPS-monitorait. A figyelemreméltó monitorválaszték tagjai a szórakozásra kifejlesztett UltraWide, a professzionális alkalmazásra szánt ColorPrime, illetve az érintésalapú használatra tervezett Touch 10. Mindhárom modell IPS technológiát alkalmaz, és kiemelkedő képminőséget nyújt.

 

lg 29ea93 ultrawideLG 29EA93 UltraWide

Az LG Electronics (LG) az idei CES-en mutatta be új IPS-monitorait. A figyelemreméltó monitorválaszték tagjai a szórakozásra kifejlesztett UltraWide, a professzionális alkalmazásra szánt ColorPrime, illetve az érintésalapú használatra tervezett Touch 10. Mindhárom modell IPS technológiát alkalmaz, és kiemelkedő képminőséget nyújt.

 

„Az LG arra törekedett, hogy új távlatokat nyisson a monitorok terén, ezért kombinálta a speciális funkciók nyújtotta előnyöket az IPS technológiával. – mondta el Il Geun Kwon, az LG Home Entertainment Company vezető alelnöke és a vállalat informatikai üzletágának igazgatója. – Az UltraWide, a ColorPrime és a Touch 10 szinte minden elképzelhető feladatra megoldást kínál, legyen szó filmnézésről, grafikai tervezésről vagy oktatásról."

 

UltraWide monitor: multitasking és multimédiás funkciók

 

Az LG 29EA93 UltraWide monitor az LG első 21:9-es képarányával rendelkező monitora. Ez a ~74 cm-es (29 hüvelykes) képátlójú monitor párhuzamos munkavégzés mellett kiválóan alkalmas multimédiás tartalmak (például szélesvásznú filmek) megtekintésére is. A monitor mozivásznakéhoz hasonló képaránnyal és mindössze pár milliméteres CINEMA SCREEN formatervezésű kerettel rendelkezik. Az UltraWide tervezése során kiemelt figyelmet kapott a hatékonyság kérdése. A monitor ideális felületet kínál teljes dokumentumok elemzésére, ugyanis a nagyobb képátmérő lehetővé teszi, hogy egyszerre több táblázatoszlop legyen látható.

A négyablakos felosztással (4-Screen Split) kifejezetten gyors és kényelmes a párhuzamos feladatvégzés. A funkció használatakor az UltraWide képernyője négy részre oszlik, így nincs szükség az ablakok egyesével történő átméretezésére és elhelyezésére, a felhasználók néhány kattintással praktikusan és gyorsan elrendezhetik a programokat. A kettős csatlakoztatási lehetőség (Dual-Link Up) tovább bővíti a sokoldalú szolgáltatások sorát, mivel a monitor egyszerre két külső eszközhöz (pl. hordozható vagy asztali számítógéphez, okostelefonhoz, fényképezőgéphez, illetve külső merevlemezhez) is csatlakoztatható. Bankárok, kutatók, grafikusok, újságírók – szinte nincs olyan terület, ahol ne tudnák kihasználni az UltraWide monitor kínálta előnyöket. A grafikusok számára különösen hasznosnak bizonyulhat a monitor által nyújtott 100%-os sRGB színvisszaadás, illetve a hardveres színkalibrálás támogatása. A monitor IPS technológiával párosítja ezeket a nagyszerű szolgáltatásokat a forrásanyag színeinek lehető legpontosabb visszaadásának érdekében.

 

Touch 10 monitor: Windows 8 rendszerre és tíz ujjas érintésvezérlésre optimalizálva

23et83 touch1023ET83 Touch10

A 23ET83 Touch10 monitor tízpontos érintőképernyője optimális felhasználói élményt biztosít Windows 8 operációs rendszerhez. Míg a korábbi érintőképernyők többségén egyszerre csak két ujjal lehet áthelyezni, görgetni vagy ráközelíteni (zoomolni), addig az LG 58 centiméteres (23 hüvelykes) képátlójú Touch10 monitorát akár mind a tíz ujjunk használatával is vezérelhetjük. Ennek köszönhetően gyorsabban és kényelmesebben gépelhetünk a Windows 8 érintő-billentyűzetének használatakor. Ezek alapján elmondható, hogy az LG 23ET83 Touch10 monitor az érintőképernyős okostelefonok használói számára a már jól ismert és megszokott kényelmet nyújtja.

 

A Touch 10 monitor kreatív felhasználási lehetőségeket biztosít olyan alkalmazások használatakor, mint például a virtuális zongora, szintetizátor, vagy más zenekészítő programok. Érintőképernyője révén a gyermekek könnyedén kezelhetik a tanulást segítő oktatóalkalmazásokat és legújabb szoftvereket. Az IPS kijelző élénk színekkel és nagy betekintési szöggel rendelkezik, utóbbi különösen hasznos akkor, ha egyszerre többen nézik a képernyőt.

 

Mindezen túl a képernyő telepítése és beállítása igen egyszerű. A monitor csatlakoztatását követően rögtön minden érintési funkció használható, külön szoftver nélkül. A Windows Áruházban számos érintőképernyőre tervezett alkalmazás érhető el. A CES 2013 kiállításon a Touch10 mellett még az LG ET63 monitora is megtekinthető lesz, amely szintén tízpontos érintőfunkcióval rendelkezik.

 

ColorPrime monitor: nagyágyú a színkezelés terén

27ea83 colorprime27EA83 ColorPrime

A 27EA83 ColorPrime a filmkészítők, fényképészek, fotoriporterek, dizájnerek és más grafikai szakemberek számára készült monitor, amely magas minőségű kép- és színvisszaadást tesz lehetővé. A WQHD (Wide Quad High Definition) felbontásának (2560 x 1440 képpont) köszönhetően a monitor lenyűgöző vizuális élményt nyújt, továbbá széles színpaletta előállítására is képes: visszaadja az sRGB színtér 100%-át, illetve az Adobe RGB színtér 99%-át.

 

A monitor gyárilag kalibrált színpalettával és mellékelt kalibrálási jelentéssel érkezik. A lehető legpontosabb és leginkább élethű színek biztosítása érdekében az LG ColorPrime ezen kívül hardveres kalibrálást is lehetővé tesz és ehhez a speciális True Color Pro szoftvert is mellékeli a gyártó. A monitor 90 fokkal elforgatható, ami nagy segítség lehet a grafikai szakemberek munkája során.

 

Az IPS technológia: élénk színek és tökéletes képélesség

A lehető legjobb képminőség biztosítása érdekében az itt bemutatott mindhárom modell az LG fejlett IPS (In-Plane Switching) paneljeit használja. Az LG innovatív IPS-monitorjainak eladási értékei az elmúlt évekhez képest megháromszorozódtak, rengeteg elismerést és kiváló kritikákat kaptak a világ vezető IT-magazinjától. Az újgenerációs IPS monitorok az eltérő technológiának hála előnyösebb tulajdonságokkal rendelkeznek a TN paneles képernyőkhöz képest. Élénk színeket és rendkívüli képélességét biztosítanak, továbbá minimális a szemet fárasztó, mozgás érzetét keltő elmosódás.

 

Az LG a 2012 októberében bemutatott So Real, It's Scary („Ijesztően élethű") című vírusvideóban mutatta be az IPS paneljei által nyújtott kiemelkedő képminőséget. Ebben a rövid videóban az LG IPS-monitorai képesek elhitetni a liftben utazó, mit sem sejtő dolgozókkal, hogy a fülke aljának darabjai a liftakna mélyébe hullanak. A vírusvideót több mint 17 millió alkalommal nézték meg a YouTube-on.

A vírusvideó megtekinthető az LG Magyarország Youtube oldalán is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.