2024.július.21. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Sikeresen zárult a világ első sérültekből álló gospel kórusának castingja

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p> <span class="inline inline-left"><a href="/node/67798"><img class="image image-_original" src="/files/images/G%20(1)_5.jpg" border="0" width="424" height="640" /></a></span>Minden fogyatékossági típusból voltak jelentkezők. Az első húsz jelentkező meghallgatásával indult az első sérültekből álló gospel kórus válogatása az ügyet támogató InterContinental Szállodában a hétvégén.</p> <p> 

 g%20(1) 5Minden fogyatékossági típusból voltak jelentkezők. Az első húsz jelentkező meghallgatásával indult az első sérültekből álló gospel kórus válogatása az ügyet támogató InterContinental Szállodában a hétvégén.

 

 g%20(1) 5Minden fogyatékossági típusból voltak jelentkezők. Az első húsz jelentkező meghallgatásával indult az első sérültekből álló gospel kórus válogatása az ügyet támogató InterContinental Szállodában a hétvégén.

 

Már hírnévre szert tett előadók, de teljesen amatőr énekesek is megmérettették magukat a hétvégén a világ első sérültekből álló gospel kórusának válogatóján, mely a Nem Adom Fel Alapítvány kezdeményezésére Bolyki Balázs vezetésével kel életre. A cél egy olyan szakmailag magas színvonalú gospel kórus létrehozása, amelyben minden fogyatékossági típus képviselője – aki tehetséges és kreatív – megtalálhatja a szerepét.

(lásd: http://euroastra.hu/node/67220). A kórus első fellépésére 2013 áprilisában kerül sor, a világhírű végtagok nélkül született prédikátor és motivációs tréner, Nick Vujicic előadásán.

 

Nem kis meglepetésre a különleges együttesbe nem csak amatőr énekesek, hanem már hírnévre szert tett előadók is jelentkeztek, így a látássérült Krizbai Teca vagy a Nemadomfel Együttes billentyűse és kiváló hangú énekese a szintén látássérült Szepesi Richárd is.

 

„Nagyon örülünk, hogy minden sérültségi típusból érkeztek jelentkezők a válogatásra, hiszen a célunk az, hogy minden tehetséges fogyatékos embernek lehetőséget adjunk életének, identitásának kiteljesítésére" – mondta el Papp Szabolcs a Nem Adom Fel Alapítvány szóvivője. A casting során a jelentkezőknek énektudásuk mellett ritmusérzékükről vagy éppen improvizációs képességükről is számot kellett adniuk egy-két különleges feladat keretében a szakmai zsűri előtt, melyben a zenekar vezető Bolyki Balázs mellett Kiss Barna, a Nemadomfel Együttes vezetője, Kocsis Krisztián, a Bolyki Soul and Gospel egyik tagja és Papp Szabolcs, a Nem Adom Fel Alapítvány szóvivője foglalt helyet.

 

„Nagyon jó bemutatkozásokat hallhattunk a hétvége folyamán, mindenki esélyes a kórusba való bekerülésre" – összegezte a hétvégi első válogatót Dely Géza, a Nem Adom Fel Alapítvány vezetője. „Ráadásul a válogatót a Bolyki Soul and Gospel kórustagjai is segítették, jó volt látni, ahogy a jelentkezők és a kórustagok egymásra találnak a zene szeretetén keresztül" – tette hozzá a vezető.

 

„Új kihívást jelent számomra ez a lehetőség, hiszen igen különleges feladat az, hogy hogyan lehet, a különböző fogyatékossági típusba tartozó embereket egy közös egységre ráhangolni, az egységet közösen átélni és megélni, amit egy kórus jelent" – mondta el Bolyki Balázs, a gospel műfaj hazai ikonja. „Komoly feladatot jelent az is fogyatékos emberek esetében, hogy a közös instrukció mindenkihez eljusson, és a kórus homogén csapatként tudjon működni. Hiszek abban, hogy tényleg a világon egyedülálló produkció alakulhat ki ebből, ami a profi zenei élményen túl, erőt és reményt is képes adni az embereknek" – magyarázta Bolyki, a kórus szakmai vezetője.

 

A gospel kórusba való jelentkezés még nem zárult le, az alapítvány meghosszabbított határidővel 2013. január 19-éig várja azoknak a jó hangú, zenét szerető, a keresztény értékrend felé nyitott sérült embereknek a jelentkezését, akik szívesen képviselnék a világ felé a "Nem adom fel" üzenetet egy szakmailag igényes kórusban. A következő castingra 2013. január 19-én délelőtt kerül sor a Hotel InterContinentalban.

 

A Never Give Up Gospel Kórus első fellépésére a világhírű prédikátor, a láb és kéz nélkül született Nick Vujicic magyarországi látogatása során kerül sor.

„Nick Vujicic elfogadta alapítványunk meghívását, így a Nem Adom Fel Alapítvány, az Ez az a nap! Szervezőiroda és a Szeretet a Válasz Egyesület közös szervezésében 2013. április 18-20-a között a „nemadomfel lelkület" igazi nagykövete látogat hazánkban, s így Budapesten és Debrecenben tart majd előadásokat" – mondta el Papp Szabolcs.

 

www.nemadomfel.hu

www.facebook.com/nemadomfel

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.