2024.július.20. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

YANG MESTERNÉL, a Cosmo BBQ Étteremben

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/67813"><img class="image image-preview" src="/files/images/021_6.jpg" border="0" alt="Az étterembelső" title="Az étterembelső" width="448" height="336" /></a><span style="width: 446px" class="caption"><strong>Az étterembelső</strong></span></span></p> <p>A Kerepesi út és az Albertirsai út sarkán, a vásárvároshoz közel 2012 augusztusában nyílt meg Yang Yimin mester étterme, Budapesten az első Cosmo BBQ (azaz barbecue). A Cosmo nemzetközi jellegre utal, lévén egy nyugat-európai franchise hálózat része, de itt valódi <strong>japán, thai</strong> és <strong>kínai ételekből kínálnak mintegy 100 félét</strong>!</p> <p> 

az étterembelsőAz étterembelső

A Kerepesi út és az Albertirsai út sarkán, a vásárvároshoz közel 2012 augusztusában nyílt meg Yang Yimin mester étterme, Budapesten az első Cosmo BBQ (azaz barbecue). A Cosmo nemzetközi jellegre utal, lévén egy nyugat-európai franchise hálózat része, de itt valódi japán, thai és kínai ételekből kínálnak mintegy 100 félét!

 

az étterembelsőAz étterembelső

A Kerepesi út és az Albertirsai út sarkán, a vásárvároshoz közel 2012 augusztusában nyílt meg Yang Yimin mester étterme, Budapesten az első Cosmo BBQ (azaz barbecue). A Cosmo nemzetközi jellegre utal, lévén egy nyugat-európai franchise hálózat része, de itt valódi japán, thai és kínai ételekből kínálnak mintegy 100 félét!

 

yang mester, a tulajYang mester, a tulaj

A Cosmo BBQ igen elegáns, nem hasonlít a szokásos városi kínai gyorséttermekhez, ahol csupán bizonytalan ideig álló és melegen tartott néhányféle ételből lehet választani, amit a magyar ízlésnek megfelelően átformáltak. Köretek, szószok, mártások sokasága mellett válogathatunk kacsa-, csirke-, marhahúsos finomságaiból, naponta frissen szállított tenger gyümölcseiből és több halféléből.

meleg ételsorMeleg ételsor

 

Egy másik, hűtött pultsoron sorakoznak a nyers halak, rákok, fekete kagylók, egyéb húsfélék, amelyeket a vendég a hűtőpultról a tányérjára rakhat, majd a folyton rendelkezésre álló szakács óhaj szerint rögtön grillezi vagy wokban megsüti a kiválasztott szósszal együtt.

a grillező szakácsA grillező szakács

 

Azután a vendég asztalán tovább ízesíthetők a fogások a legjobb minőségű, Kikkoman márkájú szójaszósszal. A meleg készételek szintén forrón és frissen állnak rendelkezésre, továbbá többféle kínai gyümölcs, saláta, gusztusos sushi és desszert egészíti ki az étlapot.

a sushiA sushi

 az önkiszolgáló pultokAz önkiszolgáló pultok

A hazánkban működő Trófea éttermekhez hasonlóan, de olcsóbban működik a Cosmo rendszere, azaz svédasztalos, korlátlan ételfogyasztással – hétfőtől péntekig 11- 17 óráig 2390 forintért, 17-22 óráig 2990 forintért, szombat-vasárnap 12-22 óráig 3490 forintért. Korlátlan étel- és italfogyasztással (bor, sör, üdítők. a rövid italok kivételével) 4500 forint.

kínai design a lámpaKínai design a lámpa

A hangulatos, európai szemmel is elegáns kínai design, kecses lámpák és a bárpult nagy italválasztéka is jellemzi. Az étteremben a kicsiknek külön gyereksarkot rendeztek be. Itt éppen a tulajdonos kisbabája szórakozott a törpe várban.

a gyereksarokA gyereksarok

 

Látogatásunk apropója volt a távol-keleti újév háromnapos ünnepének előkészülete. Yang mester elmondta, hogy idén február 10-12. között sem zárnak be. Ilyenkor a menüsort főleg szerencsét hozó halfélékkel színesítik, hiszen a hal szapora, gyors, a pikkely pedig sok pénzt jelenthet. A helyiséget lampionokkal díszítik fel, és mind a három napon 10%-kal olcsóbban kínálják az ételeket.

yang mester családja a játszóházbanYang mester családja a játszóházban

 

Az étterem tömegközlekedéssel megközelíthető a 2-es metróval a Pillangó utcai vagy a Puskás Ferenc Stadion megállótól gyalog, a 95-ös vagy 130-as busszal, a Keleti pályaudvartól a 80-as vagy a 80A jelzésű trolival. Az autóval érkezőknek ingyenes parkolóhely áll rendelkezésre.

 

DOBI ILDIKÓ

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.