2024.július.20. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Jubileum a Játékszínben

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/67823"><img class="image image-preview" src="/files/images/M%20(1)_5.preview.jpg" border="0" width="463" height="586" /></a></span>2013. január 16-án jubileumi előadás a Játékszín Terézkörúti Színházában. Peter Quilter: Mr. és Mrs. című kétrészes vígjátéka Verebes Linda és Pindroch Csaba művészházaspár szereplésével 50. alkalommal kerül színre. A múlt év októberében ez a darab volt a Játékszín újjászületés nyitánya, már akkor is teltházzal, és most is.</p> <p> 

m%20(1) 5.preview2013. január 16-án jubileumi előadás a Játékszín Terézkörúti Színházában. Peter Quilter: Mr. és Mrs. című kétrészes vígjátéka Verebes Linda és Pindroch Csaba művészházaspár szereplésével 50. alkalommal kerül színre. A múlt év októberében ez a darab volt a Játékszín újjászületés nyitánya, már akkor is teltházzal, és most is.

 

m%20(1) 5.preview2013. január 16-án jubileumi előadás a Játékszín Terézkörúti Színházában. Peter Quilter: Mr. és Mrs. című kétrészes vígjátéka Verebes Linda és Pindroch Csaba művészházaspár szereplésével 50. alkalommal kerül színre. A múlt év októberében ez a darab volt a Játékszín újjászületés nyitánya, már akkor is teltházzal, és most is.

 

A jubileumi előadásra elővételben elkapkodták a jegyeket, mintha a közönség is megérezte volna, hogy valami nagy durranás fog következni. Mert az lesz!

 "Nagyon készülünk az újabb ünnepi előadásra. Eddig is minden este táblás ház előtt játszottunk, ám ezen a különleges estén részt vesznek a produkció tervezői és rendezői mellett olyan művészházaspárok is, akik velünk és a tisztelt publikummal együtt koccintanak majd a következő sikerszériára. " – mondta néhány nappal ezelőtt Németh Kristóf igazgató.

És valóban, az előadáson ott lesz a teljes alkotói csapat, az öt rendező és az öt neves jelmez vagy inkább divattervező, mert az öt tételben játszódó vígjáték minden jelenetének más a rendezője és jelmeztervezője.

 

„Változatos, fordulatos, szórakoztató előadást álmodtunk. – mondta annak idejénVerebes Linda. Régóta kerestünk olyan produkciót, amelyben közösen játszhatunk, míg végül rátaláltunk Peter Quilter Duets című darabjára. Nemcsak minket nyűgözött le a darab, de az alkotótársainkat sem kellett sokat győzködnünk az előadás színrevitelében.  Fontosnak tartottuk a  mozgások, mozdulatok csiszolását és a beszédstílusok, hangkarakterek megtalálását, a figurák hiteles megformálása mellett."  

 

Peter Quilter: MR. és MRS. – komédia két részben.

Társkeresés újsághirdetéssel. Vajon mi történik az első vakrandin?

Hogyan reagál egy homoszexuális üzletember gyönyörű titkárnője különleges szülinapi ajándékára?
Vajon mit mond egy fivér a húgának, ha már harmadszor kíséri oltárhoz? Hogyan élheti mindennapjait egy idősödő színészházaspár? Hogy sikerül egy válás előtt lévő pár utolsó, szenvedélyektől fűtött „kényszernyaralása"?

Ezeket a helyzeteket mutatja meg a nézőknek Peter Quilter szórakoztató, öt tételből álló

komédiájában a fiatal színészházaspár.

 

Szereplők:

VEREBES Linda és PINDROCH Csaba

1.  Wendy és Jon újsághirdetés útján találkoznak először, Wendy sajttal kedveskedik, Jon tánccal…

Jelmez: ARTISTA

Rendező: NAGY Viktor 

 

2. A meleg Barrie szülinapjára Janet, az asszisztense, különleges ajándékkal készül…

Jelmez: Katti ZOÓB

Rendező: HERENDI Gábor és FONYÓ Gergely

 

3. Toby harmadszor kíséri oltárhoz húgát, Angelát, közben megered a nyelvük és elered az eső…

Jelmez: MANIER – NÉMETH Anikó

Rendező: DOLMÁNY Attila

 

4. William és Diana színészházaspár…

Jelmez: NÁRAY Tamás

Rendező: LANG Györgyi

 

5. A válófélben lévő Shelley és Bobby utolsó közös nyaralásukon nem fukarkodnak a

jelzőkkel és a koktélokkal sem…

Jelmez: HERCZEG Zoltán 

Rendező: MEGYERI Zoltán 

 

Rendezőasszisztens: Németh Dóra

Látvány: Pater Sparrow

Stylist: Gilicze Márta

Mozgás: Badora

Produkciós vezető: Gáspár Anna

 

Peter Quilter: Mr. és Mrs.

2013. január 16. (szerda) 19:00

Játékszín Terézkörúti Színház

Budapest 1066, Teréz körút 48

 

www.jatekszin.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.