2024.július.20. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Kávézás közben is kulturálódhatunk

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/67931"><img class="image image-preview" src="/files/images/m%20(1)_10.preview.jpg" border="0" width="292" height="183" /></a></span>A Moha Kávéház szinte a hét minden napján változatos kulturális programot kínál látogatóinak. Olvasóink a korábbiakban is tájékozódhattak a Godot Filmklub, a MOHA Jazz és a Godot Irodalmi Estek rendezvényeiről, de most tovább színesedik a kínálat. Érdemes megtekinteni.  Moha Kávéház és Kultúrtér, ahol kávézás közben is megtalálja Önt a kultúra.</p> <p><strong> </strong>

m%20(1) 10.previewA Moha Kávéház szinte a hét minden napján változatos kulturális programot kínál látogatóinak. Olvasóink a korábbiakban is tájékozódhattak a Godot Filmklub, a MOHA Jazz és a Godot Irodalmi Estek rendezvényeiről, de most tovább színesedik a kínálat. Érdemes megtekinteni.  Moha Kávéház és Kultúrtér, ahol kávézás közben is megtalálja Önt a kultúra.

 

m%20(1) 10.previewA Moha Kávéház szinte a hét minden napján változatos kulturális programot kínál látogatóinak. Olvasóink a korábbiakban is tájékozódhattak a Godot Filmklub, a MOHA Jazz és a Godot Irodalmi Estek rendezvényeiről, de most tovább színesedik a kínálat. Érdemes megtekinteni.  Moha Kávéház és Kultúrtér, ahol kávézás közben is megtalálja Önt a kultúra.

 

2013. január 22. kedd, 18:45 óra

Bor és zongora – Borvacsora a Mohában

Folytatódnak a Borvacsorák a Mohában! Ezeken az estéken élő zongorajáték mellett egy-egy neves borász nedűit ismerhetik meg a vendégek. A 22-ei este középpontjában Losonci Bálint Mátraaljai borai lesznek, de más különleges pincészetek boraiból is lehetőség nyílik kóstolni.

A részvétel 3500 Ft., előzetes regisztráció szükséges.

 

2013. január 25. péntek, 19.30 óra

Moha Jazz Péntek, Jam Session és az Oláh Krisztián trió koncertje

A fiatal, tehetséges trió zongoristája, a jazz muzsikus családból származó Oláh Krisztián a Bartók Konzervatórium klasszikus zongora tanszakán tanul, emellett 14 éves kora óta foglalkozik jazzel. Schildkraut Vilmos a Tóth Aladár Zeneiskolában, Csuhaj-Barna Tibor növendéke jazz-bőgő szakon. Dobon Serei Dániel játszik, aki a Zeneakadémia jazz tanszakának hallgatója. Repertoárukon elsősorban az '50-es, '60-as évek jazz örökzöldjei szerepelnek. Játékukban nagy szerepet tölt be a spontán, közös improvizáció. A trió ezen a napon ünnepli alakulásának első évfordulóját. Ebből az alkalomból barátaikat is közös zenélésre hívják, így ez az este igazán különlegesnek ígérkezik.

A belépés ingyenes.

 

2013. január 26. szombat, 17.00 óra

Mester és tanítványa, Kiss Tünde hárfaművész-tanárral

Kiss Tünde 1978-tól VII. kerület zeneiskola hárfatanára, ahol éveken keresztül végzett kemény munkával sikeres hárfatanszakot hozott létre. Ennek eredményeképpen a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Tanárképző Intézetének munkatársává vált, a leendő hárfatanárok őhozzá jártak óralátogatásokra és a módszertani képzésben is részt vett. Lelkesedése a mai napig tar, mind zeneiskolai, mind középiskolai országos hárfaversenyek szervezése fűződik nevéhez. A Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskola sikeres tanára, valamint 2003-tól a VII. kerületi Zeneiskola igazgatónője.

A belépőjegy 800 Ft.

 

2013. január 28. hétfő, 19.00.óra

Godot Irodalmi Estek 68: Könyvkérdés – Olvasni miért jó?

Mikor olvastad el az első kedvenc könyved? Hogyan hatott rád? Mennyiben lehet új világokat megismerni a könyvek által és milyen amikor belsővé lesz egy könyvben megjelenített világ? Hogyan változtatja meg az e-book az olvasási szokásainkat? Az embert többek között a gondolkodásra való képessége, a nyelvi kognitív tudása különbözteti meg más élőlényektől. Hogyan érhető tetten a nyelvi világ felépítése és a saját nyelv megjelenítése az egyes íróknál? Mi vajon a fikció és a valóság viszonya az olvasók számára?

A beszélgetésre a belépés ingyenes.

 

A Moha Kávéház területén egész januárban megtekinthető Sonja Ooms fotókiállítása The Magic of Macro címmel. A varázslatos makro-fotók egy ismeretlen, színes világba röpítenek minket  a szürke télből.

 

Folytatódnak állandó programjaik is:

Godot Filmklub – Minden héten kedden-szerdán-csütörtökön 19.00 órától.

Élőzene Balázs Norberttel, minden csütörtökön és szombaton délutántól késő estig.

 

Moha Kávéház és Kultúrtér

Budapest, XI. kerület, Bartók Béla út 11-13.

 

https://www.facebook.com/MohaCafe

 

Lantai József

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.