2024.július.22. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Év embere – kezdődik a verseny

6 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/68006"><img class="image image-preview" src="/files/images/blikk_ev_embere_543.jpg" border="0" width="473" height="315" /></a></span>Befejezte a munkát a szakmai zsűri, a Blikk 1,1 milliós olvasótábora dönt. Elindult a szavazás, Magyarország legnagyobb napilapjának olvasói mától dönthetnek arról, hogy kiket tartanak érdemesnek az Év embere díjra. A Blikk idén is felkéri 1,1 millió fős olvasótáborát, hogy nyilvánítson véleményt az előző év kiemelkedő teljesítményeiről, személyiségeiről. </p> <p> 

blikk ev embere 543Befejezte a munkát a szakmai zsűri, a Blikk 1,1 milliós olvasótábora dönt. Elindult a szavazás, Magyarország legnagyobb napilapjának olvasói mától dönthetnek arról, hogy kiket tartanak érdemesnek az Év embere díjra. A Blikk idén is felkéri 1,1 millió fős olvasótáborát, hogy nyilvánítson véleményt az előző év kiemelkedő teljesítményeiről, személyiségeiről.

 

blikk ev embere 543Befejezte a munkát a szakmai zsűri, a Blikk 1,1 milliós olvasótábora dönt. Elindult a szavazás, Magyarország legnagyobb napilapjának olvasói mától dönthetnek arról, hogy kiket tartanak érdemesnek az Év embere díjra. A Blikk idén is felkéri 1,1 millió fős olvasótáborát, hogy nyilvánítson véleményt az előző év kiemelkedő teljesítményeiről, személyiségeiről.

 

bl 0.thumbnailAz ötfős zsűri – Bárdos András, a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektor-helyettese, Gerendai Károly, a Sziget Fesztivál egyik alapítója, Halász Judit színművész/énekesnő, Rudolf Péter színművész és Murányi Marcell, a Blikk főszerkesztője – hosszú vita után szűkítette le a listát kategóriánként öt névre, de innentől már nem szól bele a versenybe.

Most az olvasókon a sor.

„Jelöltjeink között akad évtizedek óta sikeres médiaszemélyiség, színházigazgató, ifjú kutató, lelkész és freestyle foci bajnok is. Sok mindenben különböznek, egy valami azonban közös bennük: eredményeiknek, kitartásuknak, emberi nagyságuknak köszönhetően mindannyian példaképek lehetnek" – mondta Murányi Marcell főszerkesztő. „A Blikket sokan szórakoztató, bulvár arculatáról ismerik ugyan, de jelen vagyunk a közéleti/politikai életben is. Az ország legnagyobb példányszámú és legolvasottabb napilapjaként felelősségünk, hogy inspiráló, példaértékű teljesítményeket mutassunk be a közvéleménynek. Olyanokat, amelyek előrevihetik ezt az országot. Olvasótáborunk a társadalom szinte minden részét lefedi, ez egy igen jelentős közönségdíj, aki az Év emberévé válik, joggal lehet büszke rá" – tette hozzá a főszerkesztő. 

 

A Blikk az idén harmadszorra hirdeti meg az Év embere szavazást.

Az olvasók mától egészen február 3-ig voksolhatnak arról, hogy kit tartanak az Év művészének, az Év médiaszemélyiségének, az Év civil hősének, az Év szakemberének, valamint a Jövő reménységének.

 „Az Év művésze kategória jelöltjein vitáztunk a legtöbbet, de a többi esetben sem volt egyszerű megegyezni a nevekről. A végső lista erős lett, elégedett vagyok a döntéseinkkel, még akkor is, ha nem mindig tudtam érvényesíteni az akaratomat. Elsősorban azt mérlegeltük, hogy ki az, aki valamilyen különleges teljesítményt nyújtott 2012-ben, a fiatalok esetében pedig azt is, hogy mennyire tudják majd megállni a helyüket a világban" – magyarázta Bárdos András, a zsűri tagja. 

 

Szavazni a www.blikk.hu oldalon, valamint az újságból kivágott szelvényekkel lehet.

 

Kategóriák és jelöltek:

 

Az év civil hőse kategória

Gyura Barbara

A Szemem Fénye Alapítvány létrehozója, az első bentlakásos gyermek hospice-ház, a pécsi Dóri ház igazgatója.

Halász Pálma

Pedagógus, családjogi aktivista. 100 ezer aláírást gyűjtött össze, hogy a törvényhozók ne bagatellizálhassák el a családon belüli erőszak ügyét.

Czuri Zsolt

A 22 éves budaörsi önkéntes tűzoltó életét kockáztatva mentett meg egy kislányt, aki egy vízzel és iszappal teli aknába zuhant Csepelen.

Iványi Gábor

Lelkész, a Dankó utcai „hajléktalan óvodát" fenntartó intézmény, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség és az Oltalom Karitatív Egyesület elnöke.

Dr. Déri János

A hortobágyi Madárkórház alapítója, amely egyszerre akár 200 sérült madarat is képes ellátni.

 

Az év reménysége kategória

Hollós Ádám

Új földrengés-előrejelzési módszerével első díjat nyert az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen.

Kuti Lívia

A Google különdíját nyerte el telefonos alkalmazásával, amely egy segélykérő közelében lévők mobiljaira küld riasztást.

Miklós Ádám

Rendező-operatőrként egész estés dokumentumfilmet forgatott a Nepálban élő szerzetesnőkről Dolma lányai címmel.

Gyarmati Anna

A 19 éves egri snowboardos lány már felnőtt Európa-bajnok, junior-világbajnok és többszörös magyar bajnok.
Szász Kitti

A 21 éves lány tavalyi győzelme után megvédte címét a 2012-es freestyle-foci-vb-n, a Leccében rendezett világdöntőn.

 

Az év médiaszemélyisége kategória

Ördög Nóra

Az RTL Klub X-Faktor című tehetségkutató műsorának háziasszonya.

Liptai Claudia

A TV2 Megasztárjának és a Super TV2 délelőtti műsorának háziasszonya.

Till Attila

A TV2 Megasztárjának és a Super TV2 délelőtti műsorának vezetője, filmrendező.

Al Ghaoui Hesna

Riporter, külpolitikai újságíró és haditudósító, a Magyar Televízió munkatársa.

Friderikusz Sándor

Az RTLII-n futó Legyen ön is milliomos! című műveltségi vetélkedő vezetője.

 

Az év művésze kategória

Mácsai Pál

A Terápia című magyar HBO-sorozat főszereplője.

Kovács Ákos

Új stúdióalbuma, a 2084 azonnal listavezető, majd aranylemez lett.

Fliegauf Benedek

A Csak a szél című, a  romagyilkosságokról szóló film rendezője.

Alföldi Róbert

Színész-rendező, a Nemzeti Színház négy év után távozó igazgatója.

Lajkó Félix

Hegedűművész és zeneszerző.

 

Az év szakembere

Nagy Zoltán Tamás

A Természettudományok Belga Királyi Intézetének munkatársa és kutatásvezetője egy új módszertannal több mint negyven hüllőfajt azonosított Madagaszkáron.

Szemerédi Endre

Az információelméletet megalapozó, diszkrét matematika területén elért eredményeiért megkapta a 2012-es Abel-díjat, amelyet a matematika Nobel-díjaként emlegetnek.

Ferenczi Márta

Onkológus, ornitológus. Jelenleg hároméves doktori ösztöndíjjal kutatja Ausztráliában, az ottani vízimadár-közösségekben a madárinfluenza-vírusokat.

Krammer Anett

A 26 éves kutató az egyetlen magyar űrhajó-mérnöknő, svéd és amerikai ösztöndíjak után jelenleg a NASA-nál dolgozik űreszköz tervezőként.

Gschwindt András

Egyetemi adjunktus, a sikeresen Föld körüli pályára állított Masat-1 nevű, első magyar műhold fejlesztésének projektvezetője a Budapesti Műszaki Egyetemen.

 

www.blikk.hu

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.