2024.július.24. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A biztosítási tőzsde – ahol a cégek biztosításai versenyeznek (és olcsóbbak lesznek)

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/68044"><img class="image image-preview" src="/files/images/bt_1.jpg" border="0" width="301" height="168" /></a></span>A gazdálkodó szervezetek, intézmények működésük folytonosságának fenntartására irányuló intézkedéseiben az egyik legfontosabb elem a kockázatkezelés. A gazdaságosan fenntartható és szükséges, de elégséges biztosítási fedezetek létrehozásánál alapvető igény az átlátható versenyfolyamat és az egyszerű adminisztráció.

bt 1A gazdálkodó szervezetek, intézmények működésük folytonosságának fenntartására irányuló intézkedéseiben az egyik legfontosabb elem a kockázatkezelés. A gazdaságosan fenntartható és szükséges, de elégséges biztosítási fedezetek létrehozásánál alapvető igény az átlátható versenyfolyamat és az egyszerű adminisztráció.

bt 1A gazdálkodó szervezetek, intézmények működésük folytonosságának fenntartására irányuló intézkedéseiben az egyik legfontosabb elem a kockázatkezelés. A gazdaságosan fenntartható és szükséges, de elégséges biztosítási fedezetek létrehozásánál alapvető igény az átlátható versenyfolyamat és az egyszerű adminisztráció.

A Biztosítási Tőzsde, biztosítási termékek árlejtéses versenyeztetésére alkalmas online technológia. Magas szintű biztonsággal rendelkező, versenysemleges közeget biztosító, internetes portálrendszerként üzemel a regisztrált felhasználók számára díjmentesen . A biztosítási igény megfogalmazásától a megfelelő fedezetcsomag kiválasztásáig elektronikus ügyintézést biztosít az ügyfelek és a biztosítók részére is, az eddigieknél nyíltabb, könnyen kezelhető módon. A www.biztositasitozsde.hu linken érhető el a rendszer, mely felhasználónévvel és jelszóval használható.

Az ügyfél adatközlést végez Ügyfélportálján keresztül, definiálva biztosítási igényét és megadva a biztosítók részére az ajánlatok leadásának határidejét. A meghatározott igény megjelenik a biztosítók saját portáljain.

A biztosítók a beérkezett igényre elkészített díjajánlatokat és a hozzájuk tartozó feltételszövegeket feltöltik a rendszerbe. A biztosítók azonosíthatatlan módon látják portáljukon a többi biztosító által adott díjat és azt, hogy jelenleg hol állnak a licitben. A megadott licithatáridő végéig saját díját tetszőleges alkalommal módosíthatja egy biztosító az árlejtéses licitnek megfelelően.

Az Ügyfélportálon keresztül – szintén biztosítói név nélkül – grafikusan is végig követhető, az árlejtéses licit függvényében, a díjak változása és a résztvevők száma.

A licit lezárását követően az Ügyfélportálon megjelennek és megtekinthetők a díjak számadatain kívül a biztosítók ajánlati dokumentumai és feltételszövegei. A kiválasztott ajánlatot megjelölve az azt készítő biztosító tájékoztatást kap, hogy a szerződés létrejöttéhez szükséges nyomtatványokat töltse fel a rendszerbe.

Egy lezárt – kötvényesítésig eljutott – ügy adatai és nyomtatványai archiváltan elérhetőek az Ügyfélportálról a későbbiekben is.

A rendszer üzemeltetője saját portálfelületén követi, ellenőrzi a licit és ügyintézés folyamatait, illetve e-mailen és rendszeren belüli üzeneten keresztül is elérhető mind az ügyfelek, mind a biztosítók részére.

Az online módon elérhető web alapú felhasználói felületnek köszönhetően, nincs szükség lokális, telepített szoftverek használatára. Elektronikus ügyintézés, a vagyon és felelősségbiztosítások területén, annak minden előnyével az eddigi gyakorlatban elterjedt ügyintézési módszerekkel szemben. Így a Biztosítási Tőzsde használata a következő előnyökkel jár :gyorsabb, egyszerűbb,      átláthatóbb, hatékonyabb valamint költségtakarékosabb

Lehetővé teszi nem csak cégek, intézmények egyedi igényeinek, hanem klaszterbe tömörített felhasználók, összetett tartalmú és nagyságrendű biztosítási igényeinek versenyeztetését is.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.